Šokolādes krēms

Šokolādes krēms ar dzērveņu ķīseli ir īstena latviešu saldo ēdienu klasika. Tam ir kāda līdzība ar kriminālromāniem – garšo daudziem, bet ir cilvēki, kuri kautrējas to atzīt. Daudziem šis ēdiens saistās ar bērnības garšu, ar to ir uzaugušas paaudzes, tas pasniegts kāzās, bērēs un kristībās. Mūsu dienās šo desertu atradīsi ikviena Latvijas lauku krodziņa piedāvājumā. Tas nozīmē, ka to labprāt ēd vēl arvien, bet ne jau smalkos restorānos! Jo tas ir mīļš un gards komforta ēdiens, liekams vienā plauktiņā ar bubertu un debesmannā.

Gailenes itāļu gaumē

Gailenes itāļu gaumē ir viens krāsains un priecīgs ēdiens. Paldies tekstilmāksliniecei Dzintrai Vilks, kura laipni dalījās ar šo lielisko recepti.

Ābolu aveņu ievārījums

Ābolu aveņu ievārījums ir smalks un maigs, skaistā krāsā, ar patīkamu struktūru un biezumu. Ar to mūs reiz pacienāja ogrēniete Anita Ikauniece, kad vēl dzīvojām šajā pilsētā. Receptes pie mums atnāk pa ļoti dažādiem ceļiem. Šī atnāca kopā ar ļoti emocionālu stāstu.

Jaunākās receptes

Arktikas palija ar plūmju mērci

Arktikas palija ar plūmju mērci

Sārto zivju recepte ar plūmju mērci ir mūsu ģimenē iecienīta viesību reizēs. Tā ir ļoti vienkārša, ātra, izdodas vienmēr, un tās īpašā pievienotā vērtība ir pikantā plūmju mērce, kas izceļ un papildina zivs maigo garšu.

Zviedru piparkūkas

Zviedru piparkūkas

Ļoti vienkāršu un izcili gardu piparkūku recepte pie mums atceļoja no fotogrāfes Intas Rukas, kaimiņienes un īsta drauga. Inta allaž bijusi ļoti dāsns cilvēks, vienmēr dalījusies ar visu labo, sākot ar smaidu un labu garastāvokli, beidzot ar visu pašas dārzā izaudzēto.

Visskaistākās piparkūkas Latvijā

Visskaistākās piparkūkas Latvijā

Agnesi Vīdneri Facebook lietotāji pazīst kā Canamelle, īstenu piparkūku lielmeistari, diplomētu konditori, kuras ceļš līdz mīļotajai profesijai bijis gana neparasts.

Lego piparkūku māja

Lego piparkūku māja

Pilnmēness. Vēl bija atlikušas tikai dažas dienas līdz Jaunā gada sākumam un apkārt valdīja maģiskā noskaņa, kāda mēdz būt gada nogalē. Bija gandrīz brīvlaiks no Mākslas akadēmijas darbiem, skates garām, līdz kārtējam eksāmenam gana daudz laika.

Ātrais klopsis Kupču gaumē

Ātrais klopsis Kupču gaumē

Reiz Liene mums stāstīja, ka www.garsigalatvija.lv lasījusi par ātro klopsi. Viņas tētis ēdienu ar tādu pašu nosaukumu gatavojot pavisam citādi. Šodien publicējam Kupču ātro klopsi. Tas tiešām tapa ļoti ātri, kas arī ir šī gardā ēdiena trumpis. Turklāt garšīgi un vienkārši.

Biezpiena, siera un jogurta kūka ar nektarīniem

Biezpiena, siera un jogurta kūka ar nektarīniem

Vasara. Nezinu, vai tur vainīgs Mērfijs vai kāds cits, bet mūsu mājās ledusskapja un augļu trauku revīzijā regulāri atrodu dažādus produktu krikšus, puspaciņu apkaltuša biezpiena, pāris karotes krēmsiera, aizmirstu jogurta glāzi, dažus pārgatavojušos un dažās vietās iebojājušos augļus, kurus kā likums neviens vairs negrib ēst.

Bavārijas siera kūka ar avenēm

Bavārijas siera kūka ar avenēm

Latvijā siera kūka konkurē ar tai līdzīgo biezpienmaizi, ko mājās un konditorejās cep kopš seniem lai­kiem, kamēr siera kūku tikai pēdējos 20 gadus. Siera kūkas garša salīdzinoši ir smalkāka, pildījuma masa – vien­dabīgāka.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta