Brokastis

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Marinētas ceptas reņģes

Maija delikatese ir lapu reņģes. Mana vecmamma Ella Sondore, ģimenē saukta par Manīti, tās sacepa krietnu bļodu, skaistas, brūnas, ar kraukšķīgām astītēm, ko bērni parasti nočiepa, tikko reņģes noņemtas no pannas.

Lieldienu olu krāsošana 2019

Katru gadu izmēģinām kādu jaunu olu krāsošanas metodi. Beidzot, beidzot esam tikuši pie ļoti skaistiem rozā toņiem! Agrākie mēģinājumi ar bietēm vai sārtām tējām cieta pilnīgu fiasko. Lieliskie sārtie toņi iekrāsojās no veikalā pirktas granātābolu sulas.

Staks. Vecais, labais staks no kaņepēm

Pagājušajā nedēļā ciemojāmies Viesūnēnos, dažus kilometrus no Bērzaunes, pie ļoti radošas ģimenes. Inguna Plotka un Andris Tkačenko agrāk ir bijuši rīdzinieki, strādājuši dizaina un reklāmas aģentūrās, pirms gadiem mantojuši lauku mājas, un nu savu ikdienu vada šeit.

Vistu aknu pastēte

Ar lielu prieku pieņēmām ielūgumu uz Ķekavas putnu fabriku, kurā prezentēja jaunumus – no 2017. gada vasaras sākuma veikalos parādīsies paaugstinātas kvalitātes vistas gaļa ar atzīmi “Audzēts bez antibiotikām”. Tam par godu piedāvājam cāļu aknu pastētes recepti. 

Ābolu pankūkas

Ābolu pankūkas vairākas reizes gadā ir īpašas. Pirmo reizi tās var cept vasaras pilnbriedā, kad dārzos sāk birt “dzidrie” vai rožāboli. Otrā reize ir tad, kad ienākas “antonovkas”. Bet uz pavasara pusi ļoti labi var izlietot arī maķenīt apvītušus ābolīšus, kuri no skata vairs nav tik pievilcīgi.

Biezā zviedru pankūka

Mūsu kaimiņienes Intas Rukas iecienītāko recepšu krājumā stabilu vietu ieņēmusi recepte, kuru viņai reiz iemācīja Anna Karin, draudzene no Zviedrijas. Tā pati, kuras gardo piparkūku recepti publicējām gada sākumā. Par vienu lietu jau sen ir skaidrība – ja kāds ļoti garšīgi gatavo vienu ēdienu, tad arī pārējie būs labi.

Lieldienu olas 2016

Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites”par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Jebkura šo materiālu pilnīga vai daļēja izmantošana pārpublicēšanai ir aizliegta bez "Garšīgā Latvija" rakstiskas atļaujas.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta