Jaunākās receptes
Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli
Lienei ir daudz mīļu, no savas mammas pārņemtu ģimenes recepšu. Starp tām ir arī mannas buberts. Putainais un maigais kārums kopā ar garšas ziņā stiprāku skābenu ķīseli vai ogu mērci raisa siltas un omulīgas bērnības atmiņas.
Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka
Šo recepti esmu cepusi ar dažādiem pildījumiem, no kuriem zemeņu jogurta–rabarberu ir pats jaunākais. Kūka slāņu ziņā nedaudz līdzinās agrāk Globusā, tagad Gustava beķerejā nopērkamajai tortei Una, ja cep no persiku kompota un jogurta.
Tējas maize jeb Bišu dūriens
Šīs receptes saknes meklējamas Vācijā, kur tā pieskaitāma vecām un klasiskām kūku receptēm. Tās oriģinālais nosaukums ir Bienenstich jeb Bišu dūriens.
Pildītas olas
Kad aiz muguras Lieldienu olu kaujas, lieti noderēs pildīto olu receptes.
Napoleona kūka ar vārīto krēmu
Kūkas pagatavošanai vajag pāris stundu laika, un vēl pāris, lai krēms savilktos ar mīklas slāņiem. Šī kūka arī otrā dienā pēc cepšanas ir varen laba, ja vēl kāds gabaliņš ir palicis pāri.
Krējuma, banānu un cepumu torte
Elīza ir jauna māksliniece, turpinot dzimtas tradīcijas, patlaban studē Mākslas akadēmijas tekstila nodaļā.
Dzērveņu un šokolādes torte
Vijas pūrā ir dažādu gardu kūku receptes, bet šī torte parasti jubilejās tiekot apēsta pati pirmā. Kakao rūgtenā glazūra, dzērveņu un krējuma skābenums lieliski papildina saldā biskvīta kārtas. Atšķirībā no klasiskā olu biskvīta, šajā tortē biskvīts ir sulīgāks.
Auzu pārslu cepumi
Pats nepazīstu daudz vīrieša cilvēku, kas paši ceptu cepumus. Labi – patiesībā nevienu nepazīstu un ar šo savu slepeno vaļasprieku pie alus kausa krogā nelielos.
Laimīgais saldais no rīsiem un putukrējuma
Ziemā, kad apkārt viss balts, gribas kaut ko līdzīgu nobaudīt saldajā ēdienā. Baltu sniega piku vai mazu, baltu kupenu.
Biezpiena krēms ar dzērvenēm un pistāciju riekstiem
Ēdiens, kurš vienlaicīgi ir gan garšīgs, gan veselīgs, gan skaists, gan vienkārši pagatavojams. No mūsu biezpiena. Un mūsu dzērvenēm. Mūsu skaistajā ziemā.
Ziemassvētku ķiršu maize
Šo recepti izdomāju un izmēģināju saspringtā laikā, kad gaisā jau vēdīja tuvie gada nogales svētki, vajadzēja pacienāt lielāku viesu pulku, bet nevarēju cepšanai atlicināt pārāk daudz laika.
Mandeļu cepumi ar cukura glazūru
Šodien uz vakardienas sniega segas sasniga svaigas pārslas. Ārā kluss. Starp dažādiem baltajiem dabā ir smalkas nianses. Sniega sajūtas pārklājam mandeļu cepumiem.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta



























