Risoto ar cukini un citronu

Risoto ar cukini un citronu ir viegls un priecīgs ēdiens. Tāds, kuru paēdis, jūti vienlaikus enerģijas pieplūdumu un vieglumu. Vairs neatceros, kā nonācu pie šīs receptes. Visticamāk, tā nāk no kādiem itāļu recepšu krājumiem.

Šokolādes krēms

Šokolādes krēms ar dzērveņu ķīseli ir īstena latviešu saldo ēdienu klasika. Tam ir kāda līdzība ar kriminālromāniem – garšo daudziem, bet ir cilvēki, kuri kautrējas to atzīt. Daudziem šis ēdiens saistās ar bērnības garšu, ar to ir uzaugušas paaudzes, tas pasniegts kāzās, bērēs un kristībās. Mūsu dienās šo desertu atradīsi ikviena Latvijas lauku krodziņa piedāvājumā. Tas nozīmē, ka to labprāt ēd vēl arvien, bet ne jau smalkos restorānos! Jo tas ir mīļš un gards komforta ēdiens, liekams vienā plauktiņā ar bubertu un debesmannā.

Gailenes itāļu gaumē

Gailenes itāļu gaumē ir viens krāsains un priecīgs ēdiens. Paldies tekstilmāksliniecei Dzintrai Vilks, kura laipni dalījās ar šo lielisko recepti.

Jaunākās receptes

Cūkgaļas rulete

Cūkgaļas rulete

Baiba vismīļāk gatavo gaļas ēdienus, jo ir pēc izglītības desu meistare. Ar iedvesmu un labu garšas izjūtu taisa desas, galertus, pastētes un pēc sentēvu metodēm kūpina gaļu un zivis. Viss ir svaigs, dabīgs, bez e-vielām un mākslīgiem uzlabotājiem.

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Lienei ir daudz mīļu, no savas mammas pārņemtu ģimenes recepšu. Starp tām ir arī mannas buberts. Putainais un maigais kārums kopā ar garšas ziņā stiprāku skābenu ķīseli vai ogu mērci raisa siltas un omulīgas bērnības atmiņas.

Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka

Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka

Šo recepti esmu cepusi ar dažādiem pildījumiem, no kuriem zemeņu jogurta–rabarberu ir pats jaunākais. Kūka slāņu ziņā nedaudz līdzinās agrāk Globusā, tagad Gustava beķerejā nopērkamajai tortei Una, ja cep no persiku kompota un jogurta.

Pildītas olas

Pildītas olas

Kad aiz muguras Lieldienu olu kaujas, lieti noderēs pildīto olu receptes.

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Kūkas pagatavošanai vajag pāris stundu laika, un vēl pāris, lai krēms savilktos ar mīklas slāņiem. Šī kūka arī otrā dienā pēc cepšanas ir varen laba, ja vēl kāds gabaliņš ir palicis pāri.

Dzērveņu un šokolādes torte

Dzērveņu un šokolādes torte

Vijas pūrā ir dažādu gardu kūku receptes, bet šī torte parasti jubilejās tiekot apēsta pati pirmā. Kakao rūgtenā glazūra, dzērveņu un krējuma skābenums lieliski papildina saldā biskvīta kārtas. Atšķirībā no klasiskā olu biskvīta, šajā tortē biskvīts ir sulīgāks.

Auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi

Pats nepazīstu daudz vīrieša cilvēku, kas paši ceptu cepumus. Labi – patiesībā nevienu nepazīstu un ar šo savu slepeno vaļasprieku pie alus kausa krogā nelielos.

Ziemassvētku ķiršu maize

Ziemassvētku ķiršu maize

Šo recepti izdomāju un izmēģināju saspringtā laikā, kad gaisā jau vēdīja tuvie gada nogales svētki, vajadzēja pacienāt lielāku viesu pulku, bet nevarēju cepšanai atlicināt pārāk daudz laika.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta