Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Ierauga rupjmaize. Sandras Ošiņas recepte

Ierauga rupjmaize. Sandras Ošiņas recepte

Nu jau divu gadu garumā katru nedēļu cepu ierauga rupjmaizi. Ieraugs ledusskapī omulīgi veļ savus burbuļus, vēl ne reizi nav pievīlis, un esam ar to regulāri dalījušies ar citiem kārīgiem rupjmaizes cepējiem.

Ķeizaršmarns

Ķeizaršmarns

Ķeizaršmarns ir austriešu saldais ēdiens. Tiešām karalisks pankūku paveids, tik pilnīgs, bagātīgs un sātīgs.

Mārtiņdienas zoss

Mārtiņdienas zoss

Šogad Mārtiņdienas zoss pie mums atceļoja no zemnieku saimniecības Indiņi. Saimnieki audzē dažādus putnus – gaļas un dējējvistas, zosis un pīles. Rudens foto plenēra laikā ceļš iegriezāmies Indiņos, un pārliecinājāmies, ka putni līksmā jezgā dzīvojas pa dārzu, pa svaigu gaisu.

Kartupeļu klēses ar gulašu

Kartupeļu klēses ar gulašu

Kartupeļu klēses ir ēdiens, kura nosaukumu iepriekš bijām dzirdējuši no Edītes Pauls Vīgneres atmiņu stāstiem par bērnības garšām. Uz Ziemassvētkiem tādas esot gatavojis viņas tēvabrālis, ēduši kopā ar zoss cepeti.

Burkānu kēksi

Burkānu kēksi

Burkānu kēksu recepti mums atsūtīja Daiga Štālberga–Senoussaoui, latviešu tekstilmāksliniece, kura dzīvo Parīzē un savu apciemojumu reizēs lutina mūs ar garšīgām dāvaniņām. Reiz Daigas ciemakukuļa grozā bija cukurotas ingvera lapiņas.

Bauskas pils sietais siers ar dārzeņiem

Bauskas pils sietais siers ar dārzeņiem

Bauskas pils restorānā gatavo dažādas receptes no seniem laikiem. Interesenti var iepriekš pasūtīt mielastus katra gaumei.  Starp dažādām delikatesēm tiek piedāvāts arī krāsains un ļoti gards siers, kura recepti nododam jūsu rīcībā.

Deserta siers „zemeņu pomāde”. Svaigais skābpiena siers

Deserta siers „zemeņu pomāde”. Svaigais skābpiena siers

Saldo zemeņu sieru Jūlija Semjonova pagatavoja Baldones garšas konkursam, kas norisinājās šā gada 5. augustā Mercendarbes muižā. Jūlijas ikdiena patlaban tiek veltīta diviem jaukiem bērniem – piecus gadus vecajam dēlam Martam un mazulītei Jasmīnai, kurai vēl nav gadiņš.

Sparģeļu zupa (Skostiņu zupa pēc vecā nosaukuma)

Sparģeļu zupa (Skostiņu zupa pēc vecā nosaukuma)

Sparģeļu zupa ir brīnišķīgs sezonas ēdiens, tā ir salīdzinoši ātri un vienkārši pagatavojama. Zupa ir gatavota pēc oriģinālās receptes, vienīgi daļu sparģeļu pumpuru atstājām veselus zupas rotāšanai.

Medus torte

Medus torte

Medus torte ir viena no iecienītākajām mūsu ģimenes kūkām. Sausāku vai sulīgāku, saldāku vai skābāku, šo našķi gluži lietojamu var nopirkt arī ikvienā veikalā vai konditorejā, un tā ir latviešu kūku klasikas stabila pamatvērtība.

Pieneņu pumpuri marinādē

Pieneņu pumpuri marinādē

Marinēti pieneņu pumpuri pie mums ieradās kā ciemakukulis no mākslinieces Marutas Raudes. Marutai patīk eksperimentēt virtuvē, izmēģināt dažādas garšu kombinācijas. Viņu ģimenē gatavo visi, arī vīrs Alfs un dēls Jānis.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta