Biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Dvēseļu kūkas
Manā bērnībā par Helovīniem neko nezinājām. Augām kā padomju bērni, un mums nebija nekādu dvēseļu. Kur nu vēl mirušajiem! Skolā mūs izglītoja, ka Dieva nav, ir tikai miesa, un ir mūžam nemirstīgais Ļeņins. Toties stāstīja par komunismu, “solot katram pēc vajadzībām, prasot no katra pēc spējām” un tādā garā. Kā vēlāk noskaidrojās, nekas no tā visa nestrādā, solītais komunisms tā arī nepienāca, bet valsts sabruka.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
03/03/2017
Biezpienmaizītes ir klasiska un tradicionāla vērtība latviešu virtuvē. Tās klasiskās ir atrodamas visur, sākot ar konditorejām, beidzot ar benzīntankiem, vitrīnās, līdzās smalkmaizītēm, kruasāniem un citiem drošiem un pārbaudītiem gardumiem.
Ja reiz tā, nolēmu, ka veco, labo recepti ir vērts izcelt no profesionālās pavārgrāmatas. Ir gana daudz mūsu bloga apmeklētāju visā pasaulē, kuru aktuālajās mītnes zemēs nevar aizskriet uz tuvējo bodīti nakts laikā un nopirkt biezpienmaizīti ar rozīnēm. Recepti veltām tieši jums! Regulāri pienāk skumjas ziņas par to, ka dažādās valstīs nav pieejams biezpiens, nedz arī īsts govs piens, no kura tādu varētu pagatavot. Diezgan droši biezpienu var atrast krievu un poļu veikaliņos. Mīļie latvieši, ļoti ceram, ka reiz varēsim kādam rakstīt, ka biezpiens jāmeklē tieši LATVIEŠU veikalos!
No receptē aprakstītā sastāvdaļu daudzuma iznāk aptuveni 30×40 cm liela biezpienmaize. Ja jūsu panna ir lielāka, maize būs mazliet plānāka. Ja cepat maizītes tikai vakara kafijas vai tējas dzeršanai, tad var ņemt mazāku formu (apmēram pusi no lielās cepamplāts). Tādā gadījumā visas sastāvdaļas arī jāņem uz pusi mazāk.
Tas nekas, ja mājās nav noteikta lieluma formas. Smilšu mīklas kārtu var likt plānāku, biezpienu uzliet biezāku un pacept mazliet ilgāk. Noteikti būs ļoti labi arī tā.
Kas tad veido biezpienmaizīšu īpašo garšu? Rozīnes jāņem pēc iespējas kvalitatīvas, vislabāk, ja tās ir veselas, tādas, kas pēc uzbriedināšanas nevis izšķīst, bet kļūst teju par smukām vīnodziņām. Smilšu mīklai noteikti nedrīkst aizmirst pievienot kanēli. Un labāk maizītes pēc cepšanas sasegt un atstāt mierīgi atdzist. Tad mitrums no biezpiena smuki savelkas mīklas slānī, un biezpienmaizītes iegūst īsto konsistenci.
#Veģetārs ēdiens #Latviešu virtuves klasika #Tradicionāls ēdiens #Vēsturiska recepte
Sastāvdaļas
Smilšu mīklai
- 280 g kviešu miltu
- 160 g auksta sviesta
- 1 ola
- 120 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote dzeramās sodas
Biezpiena pildījumam
- 1200 g biezpiena (labāk mīksta, ar sūkalām, der gan vājpiena, gan pilnpiena)
- 4 olas
- 30 g kviešu miltu
- 260 g cukura
- 60 g mīksta sviesta
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 60 g kvalitatīvu rozīņu (labāk vītinātās, meklējiet Rīgas Centrāltirgū)
- Šķipsna sāls
Soļi
Solis 1
Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest. (Ja tās ir vītinātās rozīnes ar kātiņiem, tos sākumā nerauj nost).
Solis 2
Sviestu uz rupjās rīves sarīvē bļodā, pievieno miltus, kanēli, dzeramo sodu un cukuru, ar pirkstiem saberž drupačas, kas pēc struktūras atgādina mitras smiltis. Pievieno viegli sakultu olu un ātri samīca mīklu bumbā. Ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundiņu savilkties.
Solis 3
Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu.
Solis 4
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. To dara uzmanīgi, lai ne lāses dzeltenuma netiek baltumos. Vienu olas dzeltenumu atstāj virsas pārsmērēšanai.
Solis 5
Trīs olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu.
Solis 7
Biezpienam pievieno vaniļas cukuru, olu un sviesta masu, kārtīgi izmaisa.
Solis 6
Rozīnes nosusina, (ja tās ir vītinātās rozīnes, norauj tām kātiņus) un apvārta miltos. Rozīnes iejauc biezpiena masā.
CSolis 8
Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 °C temperatūru. Mīklu izveltnē 6-7 mm biezumā cepamplātī ar malām.
Solis 9
Olu baltumus puto ar šķipsniņu sāls, līdz masa ir stingra un putaina. To iecilā biezpiena masā, kuru visu kopā var vēl uzputot ar mikseri.
Solis 10
Biezpienu pārlej mīklai formā, virsu pārsmērē ar olas dzeltenumu. Biezpienmaizi liek cepties apmēram uz pusstundu.
Solis 11
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns mazliet atdzesē un pārliek ar pārtikas plēvi, lai dziestot viss mitrums sasūcas maizītē. Visgaršīgākā biezpienmaize ir nākamajā dienā, kad to var labi sagriezt gabaliņos.
Saistītās receptes
Dvēseļu kūkas
Manā bērnībā par Helovīniem neko nezinājām. Augām kā padomju bērni, un mums nebija nekādu dvēseļu. Kur nu vēl mirušajiem! Skolā mūs izglītoja, ka Dieva nav, ir tikai miesa, un ir mūžam nemirstīgais Ļeņins. Toties stāstīja par komunismu, “solot katram pēc vajadzībām, prasot no katra pēc spējām” un tādā garā. Kā vēlāk noskaidrojās, nekas no tā visa nestrādā, solītais komunisms tā arī nepienāca, bet valsts sabruka.
Zemeņu tartes jeb groziņi
Zemeņu tartes vai zemeņu groziņi – kā pareizāk būtu saukt šīs kūkas, es nezinu. Un varbūt tam arī nav nozīmes, galvenais, lai labi garšo. Ja klasiskos groziņus var ēst, paņemot rokā, šīs kūkas ir pārāk trauslas un tāpēc ēdamas ar kūku dakšiņu vai karotīti, uzliktas uz šķīvīša.
Violas Bīriņas rabarberu maize
Violas Annas Bīriņas rabarberu maize ir vienkārši un ātri pagatavojams pavasara gardums. Kā radīts reizēm, kad pēkšņi ierodas negaidīti ciemiņi un gribas pacienāt ar kādu savu cepumu. Ja dārzā aug rabarberi, ledusskapī ir kefīrs un dažas olas, plauktā milti, cukurs un vēl šis tas pa šķipsniņai, pa karotītei, tad vajadzēs vēl tikai mazliet darba un mīlestības, lai tiktu pie smaržīgas un garšīgas rabarberu kūciņas.
Paldies! Sanāca lieliski!!!
Prieks dzirdēt! Lai izdodas arī nākamo un visas citas reizes. Recepte, kas prasās pēc vēl.
cik liela ir cepamforma uz siem produktu daudzumiem?
Parastā cepeškrāsns plāts. Ja ir raizes, ka būs par plānu, var paklāt cepamo papīru un pieregulēt biezumu, paceļot maliņas uz augšu un sastiprinot stūros.
Kas ir parastā cepeškrāsns plāts? 😀 recepte laba, bet dēļ pannas izmēru trūkuma man viņa sanāca daudz par biezu un cepu aptuveni stundu…
Ļoti žēl, ka tā sanācis. Rīt nomērīšu plāti un ielikšu izmēru. Standarti, protams, mēdz mazliet atšķirties. bet nelikās, ka dažu centimetru atšķirība varētu būtiski iespaidot proporcijas.
Nomērīju formu – mums bija 30×40 cm visam mīklas daudzumam. Ja panna ir mazāka, var taisīt plānāku smilšu mīklas pamatu un biezpienu uzliet biezāku, pacept ilgāk. Tā arī vajadzētu būt garšīgi.
Sanāca perfekta. 🙂
Paldies par recepti.
Šī noteikti tik pārrakstīta manā recepšu grāmatā un tiks cepta bieži. 🙂
Prieks, ja izdevās! Recepte tiešām ir laba, ko arī pierāda fakts, ka biezpienmaizītes ir nopērkamas, sākot ar benzīntankiem, turpinot ar konditorejām un beidzot ar lielveikaliem. Protams, ne jau nu tādas! Pašu ceptām nekas nevar līdzi turēties.
Cik grādos cepāt?
8. punktā tas minēts – 180 Celsija grādi.
Labdien! Sakiet,lūdzu, vai sodu nevajag dzēst ar etiķi vai citrona sulu? parasti smilšu mīklai(bez bezpiena vai skāba krējuma) sodu ir jādzēš. Paldies!!!
Labdien, Oksana! Recepti publicējām tieši tādu, kāda tā ir vecajā grāmatā. Tā kā nu jau esam cepuši vairākas reizes, galvojam, ka ir labi arī bez dzēšanas. Iespējams, skābuma pietiek no biezpiena masas, lai notiktu reakcija, jo abas kārtas cepas kopā.
Paldies, paldies!!! Jau izcepu, bet izmantoju cepamo pulveri.Ļoti garšīgi!
Cepamais pulveris, protams, der, tā sastāvā ir arī dzeramā soda. Lai gardi arī turpmāk!
Liels jums paldies par izcilo Latvijas garšu Īijā. Man sanāca viss perfekti. Biezpienmaizi noteikti cepšu arī turpmāk un receptīti ierakstīšu savā recepšu grāmatā.
Paldies, Ilze, par labiem vārdiem! Lai gardi arī turpmāk!
Labdien! Vai nepateiksiet, kāda treknuma biezpienu izmantojāt receptē? Es plānoju izmantot 9% biezpienu.
Labdien, Dace! Izdosies noteikti no 9 %, ja kāds grib gatavot diētiskāk, var jau ņemt arī liesāku biezpienu. Galvenais, lai tas būtu labas struktūras, lai nav sīki cietgraudains.
Supergaršīgi! Dzīvoju ārzemēs – nv ne īstais biezpiens, ne sviests (izmantoju poļu kwarkus un kaut ko sviestveidīgu), arī forma par mazu un augstu, bet rezultāts tā pat satriecošs!
Tagad itāļi, ar kuriem dzīvoju kopā, ir iemīlējušies ne tikai rupjmaizē, bet arī biezpienā!
Paldies!
Paldies par labiem vārdiem!
Plāns ir cept šodien, ja ukraiņu veikalā būs biezpiens…
Bet Jūs ieminējāties par senajām profesionālajām pavārgrāmatām, un es palecos. Atcerieties, bija groziņu kūcinas, ar maizīgu pildījumu un sviesta krēma puķēm pa 22 kapeikām. Labākie groziņi ar labāko pildījumu pasaulē. Groziņus vēl cep, bet pildījums ir zudis, lai gan likās, ka tik laba lieta nekad nebeigsies. Pildījuma recepte gājusi zudībā. Vai Jūs varētu paskatīties? Paldies.
Jā, to groziņu recepte ir vecajā grāmatā. Varu nosūtīt to uz epastu, ja der krievu valodā.
Labdien, es arī labprāt saņemtu groziņu un pildījuma receptes, gribētos pamēģināt cept. Kā labāk metāla formas iesmērēt, lai nepierauj pie malām. Un par biezpienmaizi – ļoti laba, izdevās, paldies. Mēs vienu reizi pielikām vairāk olas, arī bija labi ( pie biezpiena) arī milti mazliet vairāk. Paldies!
Labdien, Iveta! Būs jau laikam jāsaņemas un jāsarēķina porporcijas. Tās receptes ir īpatnējas, krievu valodā, tur ir tādas tabulas ar izejvielu daudzumiem rūpnieciskām jaudām, nav nemaz aprakstu klāt, kas ar ko darāms. Ja nu negribas gaidīt, varu tādu nosūtīt.Ja var pagaidīt līdz decembrim, mēģinātu to pārvērst kaut kādā jēdzīgā formā un pati arī izmēģināt.
Par formu iesmērēšanu – smilšu mīklai nevajadzētu lipt klāt, tā pati par sevi ir diezgan trekna. Nekad nevajadzētu formas mazgāt ar feirī vai citu trauku mazgājamo līdzekli. Kad izcep cepumus, var pielipušās drupačas no atdzisušām formām iztīrīt ar saru otu. Tad mīkla cepoties “neraus” klāt.
Der! Liels, liels paldies! Gaidīšu!
Tik garshiigi!!! Paldies Deels un arii vedeklinja itaaliete bija sajuusmaa.Gan smilshu miikla,gan biezpiena masa iznaaca perfecta.
Paldies, Astra, par komplimentiem! Priecājamies, ka mūsu biezpienmaizīti novērtēja arī tik smalku garšu pazinēji kā itāļi!
Labdien! Un es labprāt pagaršotu groziņus ar pildījumu! Lūdzu lūdzu man arī atsūtiet receptes! Gaidīšu cik vajag. Paldies!!!!
Labdien, Oksana! Vēl šomēnes ceru šo recepti atšifrēt un ielikt portālā.
Aizmirsu Jums pajautāt par piparkūkām. Varbūt ir kāda forša recepte, ļoti gribas mīkstus cepumiņus. Iepriekš paldies!
Ja ar “mīkstām” piparkūkām šeit domātas trauslas, tādas, kas nav cietas, tiešām izcila recepte ir šī: http://www.garsigalatvija.lv/zviedru-piparkukas/
Šīs gan nav tādas, kuras spiež ar formām. Bet rekordātri var gan mīklu uztaisīt, gan izcept.
Viss sanāca KOLOSĀLI!!! Vienīgi bērni neēda, jo traki salda esot un rozīņu par maz :)))
Prieks par to kolosāli, bet cukuriņu un rozīnes par prieku jaunajai paaudzei var piekoriģēt pēc garšas!
Milzīgs Paldies par atbildi!!!
liels paldies,sanāca laba, priekš pirmās reizes ideāla. baidijos par anglijas miltiem, te tiem lipeklis cits, bet sanaca. lai jaums viss izdodas
Paldies, Krista! Priecājamies, ka izdevās! Lai gaišs un sirsnīgs Ziemassvētku laiks!
Paldies! Arī gribu recepti groziņiem. Ar cieņu gaidīšu Linda.
Labi, labi, ceru vēl šonedēļ tikt skaidrībā ar recepti, sabildēt un publicēt.
Te būs groziņu recepte, kuru ne viens vien gaidīja! http://www.garsigalatvija.lv/grozini-ar-sviesta-kremu/
Ļoooti laba recepte. Paldies!
Paldies, Inga, lai izdodas garšīgi arī turpmāk!
Superīgi garšigs rausis sanāca. es gan nēesmu nekāda baigā kulināre un taisot smilšu pamatni domāju,ka nu, “nē te tak nekas nesanāks” 🙂 tad rezultāts ir vienkāši dievīgs. Paldies,par recepti un gardo iznākumu 🙂
Paldies, Inta, par labiem vārdiem, lai izdodas arī turpmāk!
Saņēmos pamēģināt bet liekas ka kautko tomēr būšu nošāvusi greizi. Mīkla nemaz nelipa vienā bumba un kad izliku ara – sāka brukt, tāpēc lāga izveltnēt nesanāca. Plus vel izrādījās ka aizmirsu cukuru pievienot. Tad vienkārši piebēru cukuru un mazliet sviesta un vienkārši iegāzu forma un ar karoti izspaidiju vienmērīgi. Tagad cepās, ceru kaut kas tomēr sanāks. Un ja jā – orra diena viņai nepienāks.
Reizēm miltu briedīgums ir atšķirīgs. Ja smilšu mīklai pēc parastajām proporcijām neizdodas elastīga, var droši pielikt kādu karoti skābā krējuma, es tā allaž izlīdzos. Bet nu cerēsim, ka tomēr rezultāts būs garšīgs!
Šodien izcepu plātmaizi. Sanāca dievigi. Tā kā needu rozines pieliku ķiršus. Ir labais
Paldies, Arta, noteikti var rozīņu vietā likt klāt jebkuras citas ogas. Ar ķiršiem jūlijā ir īstā manta!
Mīkla nebija veltnējama, bet tīri labi sanāca ar rokām to un izspaidīt vienmērīgi pa veidni. Rozīnu vietā – svaigas upenes ar cukuru. Sanāca bīstami garda, diezvai pienāks otrā diena 😀
Paldies, priecājamies, ja izdevās gardi!
Cik grādu karstā krāsnī cep?
Sveicināta, Sandra! Var cept 180 grādos, vai arī tādā karstumā, kādā parasti savā krāsnī cepat plātsmaizes. Tajā vecajā receptē grādi nebija minēti. Priecīgus svētkus!
Šī ir debešķīgākā biezpienmaize kāda ir ēsta. Tā diezgan skeptiski skatījos uz to recepti, jo bieži vien internetā atrastās diez kā īsti nesanāk, bet šī nu reiz ir izņēmuma reize. Un tiešām, nākamajā dienā maizīte kļūst vēl gardāka. Paldies!
Prieks, ja izdevās! Mēs šajā lapā cenšamies piestrādāt pie recepšu aprakstiem, lai viss izdotos pat iesācājiem.
Šī tiešām pieder pie gardākajām biezpienmaizītēm! Trausla un sulīga vienkopus! Gabaliņš pēc gabaliņa… un jācep papildus. Mēs latvieši varam lepoties ar savām receptēm!!! Foto pielikumā:).
Paldies, Ingrīda! Nedēļas nogale ar biezpienmaizēm ir jauka!
Superīgākā …manā mūžā ..vecā labā biezpienmaize!!!
Ir, ir superīgākā! Paldies, Iveta!
Uzcepu Nīderlandē ar Poļu veikalā pirkto biezpienu 9%. Forma par augstu un viss bija par biezu, arī nedaudz par daudz pacepu, domādama, ka tā kā forma tik augsta, tad ekstra 10 minūtes izraus līdz galam – biškucīti par sausu bija, bet beigu beigās, ar mammas upeņu ievārījumu tā pat visi Holandieši apēda, ka ausis kustējās! Paldies par šo recepti, iesaku visiem! Nebija man arī kviešu milti, to vietā izmantoju pilngraudu. Rezultāts lielisks tā pat!
Tiesa, formas izmēram ir nozīme. Ja ir pārāk liela, var pieregulēt ar cepamā papīra uzlocīšanu. Ja pārāk maza, tad būs biezāka maizīte. Bet garšīgi būs tik un tā. Priecīgas Lieldienas, Gita!
Jūsu recepte izglāba manas mammas vārda dienu. 🙂
Mīļi sveicieni mammai vārda dienā!!! Es tieši šodien domāju par jums. Braucām gar ziedošu pļavu, un es prātoju – nez, vai ķimenes jau zied? Man nav ne jausmas, kad viņas to dara.
Paldies! 🙂 Ķimenes noziedējušas un tagad kaut kad jau varētu būt vācamas. Vismaz cik manīju no tiem puduriem, kas atstāti pļavā un žogmalēs. Jāvāc, kad auglīši tādi brūngani, vairs ne zaļi. Baba to darīja manā bērnībā, viņai bija vesela sistēma, kā ar rupjo sietu atdalīt lielos gružus, ar smalko sīkos, lai paliek tikai sēkliņas. Pēc tam lika pie sieriem. Un tos viņas knapsieriņus, ja vēl kaut kad mūžā dabūtu ēst… Uz miera laiku šķīvja ielikti cepeškrāsnī, apkaltuši, zobus var izlauzt, vienā pusē jau apbrūnējuši, par ko seko vesela rindkopa, kas veltīta nekam nederīgajai krāsnij, bet man taisni tā garšoja vislabāk. Tāpat kā kunkuļi debessmannā.
Mana lauku baba arī ķimenes vāca. Pat neatceros, kā tīrīja. Laukos pa ziemu čaiņikā vienmēr bija ķimenes, kā vārīja ūdeni, tā piemeta šķipsnu. Man tā tēja negaršoja, bet nu pie maizes mīklas nezinu labāku piedevu. Tā īstā smarža ir tieši no ķimenēm. Lūdzu, paglabā mums tādu ķimeņu kušķīti, ar visu kātu. Lai vismaz var nofotografēt tādu. Nu un par tiem knapsieriņiem ieinteresēji! Tādus nekad neesmu provējusi.
Garša vislīdzīgākā tā sauktajam pakša sieram – ko kaltē saulē. Pieļauju, ka cepeškrāsnī ātrāk. Taisīja reti, un ne reizes neredzēju, diemžēl.
Ķimenes mēģinās pietaupīt.
Paldies, ja mēs varētu tikt pie dažiem ķimeņu čemuriem, kātiņiem ar ziedkopu, brūniem un gataviem, mēs būtu traki laimīgi! Pakša sieru viens cilvēks mēģina celt slavas saulītē. Kas zina, varbūt varam pa visiem mēģināt agriezt seno garšu.
Rimi nopirku pārtikas plēvi. Visu smuki izcepu. Karstai pārklāju plēvi un…izkusa. cirks uz līdzenas vietas.
Ak, vai! Tas gan izklausās traki. Laikam ne katra plēve der karstiem traukiem. Jāskatās uz iepakojuma, kas par to minēts.
Piemirsusies bija recepte- meklējot google, kura ir tieši tā – garšīgā, no bērnības, atrodu un lasu vispirms, kas rakstīts ievadā…Mīļi…Aizkustinoši! Kolosāli uzrunāja tas teikums –
” Ir gana daudz mūsu bloga apmeklētāju visā pasaulē, kuru aktuālajās mītnes zemēs nevar aizskriet nakts laikā uz tuvējo bodīti un nopirkt biezpienmaizīti ar rozīnēm. Recepti veltām tieši jums! ”
Paldies, mīļš, mīļš! Izcepu un prieks , ka tiešām , ir tā pati garša, kura LV…Veiksmes, Autorei un personīgs, sirsnīgs paldies no manis -Sigita, UK.
Paldies, Sigita, par labiem vārdiem! Bērnības garšas ir kods, ko neizdzēst, lai kur cilvēks atrastos. Pēc šādu vēstuļu saņemšanas zinām, ka mūsu pūles ir novērtētas. Lai izdodas gardi arī turpmāk!
IR! Recepte, kas nepieviļ, pie kuras atgriezties vēl un vēl – izskatās “pareizi”, garšo fantastiski. Vienīgi nekādi neveicas ar 11.soļa precīzu izpildi – “nākamajā dienā” parasti nav vairs pat drupaču. 🙂 paldies!
Paldies, Dina, priecājamies! Štrunts par to 11. punktu, ja tik ļoti garšo pirmajā dienā. Lai izdodas arī turpmāk!
Paldies! Ideāla biezpienmaizīte, meitai garšo pamatnīte ar kanēli, šī gan ir pirmā reize kad redzu recepti biezpinmaizes pamatnei ar kanēli. Dzīvojam UK pērkam poļu miltus un biezpienu. Ēdām vēl siltu jo kuram gan ir pacietība gaidīt rītu ja māja smaržo .
Ņemiet par labu! Prieks, ja garšo pašiem un bērniem.
Mīkla sanāca ļoooti sausa un drupačaina. Bumbu neidevās savelt kur nu vēl izrullēt. Sabēru tāpat. Un pa virsu saliku biezpienu. Cepu 58min.
Žēl, ka tā sanācis. Vai mums tas patīk vai ne, milti mēdz atšķirties – tāpēc bieži mīklas receptēs minēts, ka miltu daudzums var no reizes uz reizi būt atšķirīgs, lai panāktu vajadzīgo mīklas konsistenci. Es šādos gadījumos smilšu mīklai mēdzu pielikt skābo krējumu – pa drusciņai, skatoties, kad mīkla kļūst veidojama un elastīga.
Kautko nepareizi izdarījām. Likām pīļu olas. Biezpiens sanāca mīksts, glumš un tāds gaisīgs. Pārsmērēt ar vienu dzeltenumu nepietika. Bet nu apēdām. 😀
Domāju, ka visu izdarījāt pareizi, bet biezpiens mēdz būt ļoti dažāds. Katrā ziņā no pīļu olām nevar tik ļoti mainīties konsistence. Es pirms laika cepu biskvīta torti no pīļu olām, iznāca tieši blīvāka un sulīgāka nekā no vistu olām. Varbūt tās bija jauno pīļu oliņas? Un tāpēc mazākas? Ja jau ar vienu nepietika virsiņai. Tomēr sliecos domāt, ka biezpiena masas nepareiza konsistence ir paša biezpiena dēļ.
Paldies. Latvijas garsa. Izdevas precizi, ka rakstits. Tiks cepa atkal un atkal.
Paldies, Ilga, lai gardi arī turpmāk!
IDEĀLA!
Priekā, Keita!
Paldies Jums liels par recepti! Sekoju precīzi visam kā rakstīts un izdevās lieliski!
Paldies par labiem vārdiem, Larisa! Lai izdodas viss arī turpmāk gardi!
Sveiki, paldies par recepti. Šodien pagatavoju ar minimālām izmaiņām un izdevās lieliski. Gribās visu apēst! Vaniļas cukura vietā iemaisīju svaigu vaniļas pupiņu un smilšu mīklai piemaisīju nerafinēto brūno cukuru.
Sveicināts, Jēkab! Prieks, ka viss izdevies labi! Vaniļas pupiņas un brūnais cukurs recepti var tikai uzlabot. Laikā, kad tā tapusi, tādas lietas nebija pieejamas. Paldies par dalīšanos pieredzē!
Sveiki! Paldies par šo recepti, jau vairākas reizes esmu taisījusi un vienmēr izdevās lieliski, kā arī manai ģimenei ļoti garšoja. Noteikti visiem iesaku šo recepti gan ģimenei, gan draugiem!
Sveicināta, Laura! Paldies, lai izdodas gardi arī tuprmāk!
Paldies!Līgotāji bija sajūsmå-es patīkami pārsteigta,ka izdevās ar pirmo piegājienu-saime prasa vēl-šodien cepu atkal.
Paldies, Anita, prieks to lasīt! Priecīgus trešos Jāņus!
Recepte izcila! Viss izdevās lieliski, gardi! Visi, kuriem tika pa gabaliņam, slavēja!
Paldies par labiem vārdiem, Līga! Lai izdodas arī turpmāk!
Liels paldies! Sanāca ideāli!
Paldies par paldies, Linda! Lai Jaunā gadā izdodas viss it gardi!
Labdien! Sakiet, luudzu, izcepto kuuku izņemt no formas un tad pārlikt ar plēvi, vai kopā ar formu? Un lai pastāv ledusskapī ievilkties?
Un vēl, gatavo mīklu uz pusstundu atstāt istabas temperatuurā vai labāk ielikt ledusskapī? Liels paldies!
Sveicināta, Oksana! Vispirms par mīklu. Šāda veida kūkām mīklu labāk likt ledusskapī, ja vēlas kraukšķīgāku biskvītu, tad to arī pacep vispirms bez pildījuma. Tā kā šajā gadījumā ir tieši pretēji – mīklai vajag savilkties mitrai, tad es atstāju to istabas temperatūrā. Nu par plēvi. Man ir tāds stikla trauks, kuram ir plastmasas vāks. Vispirms izcepu biezpienmaizi, tad padzesēju, lai tā ir tika silta, nevis karsta, tad lieku vāku virsū un atdzesēju pilnībā. Biezpienmaize ir ļoti sulīga un mīksta. Ja man būtu jāliek plēve, skatītos, vai tā paredzēta karstiem produktiem. Ja tā, tad pārliktu siltai biezpiemaizei tajā pašā formā, kur tā cepusies. Kamēr maizīte ir karsta, to labāk nekur nepārlikt. Gabali var zaudēt formu.
Uhhh! Milzīgs PALDIES Jums par atbildi!!!! Ar cienu, Oksana
👍
Paldies!
Izdevās! Garšo lieliski.
Biezpiens pirkts poļu veikalā https://www.facebook.com/profile.php?id=100063502572828&sk=about
Lieliski, prieks! Man vienmēr jādomā, kāpēc latvieši nevar uztaisīt savus veikaliņus citās zemēs, ja poļi var? Un tirgot mūsu foršo biezpienu un citas gardas lietas. Pirms pāris gadiem Vīnē dzīvojām mājā, kur pirmajā stāvā bija rumāņu veikals. Nopirku tur riekstiņus (cepumus), un tie bija briesmīgākie, kādus dzīvē bija nācies ēst. Toreiz pārdomāju tieši to pašu.