Jaunākās receptes
Gaļas pankūkas jeb komm Morgen wieder!
Gaļas pankūkām mūsu tautā ir populārs otrs nosaukums vācu valodā „Komm Morgen Wieder”, kura izcelsme ir neskaidra. Interesanti, ka vācieši šāda nosaukuma ēdienu nepazīst. Jādomā, ka dīvainā kārtā tā to sauc tikai Latvijā.
Cepti vistas stilbiņi
Sen aiz kalniem laiki, kad pie pusdienām saklāta galda pieauga spriedze, kuram no laimīgajiem tiks abi ceptas vistas stilbiņi, un to nevarēja būt vairāk par diviem. Kopš vistu fabrikas lepojas ar labi audzinātiem broileriem, par kuru audzēšanu detaļās laikam labāk neko nezināt, stilbiņu pietiek visiem.
Ceptas olas ar bekonu
Ceptas olas ar bekonu ir brokastu ēdiens, kas smaržas veidā rada tīksmi jau pirms nonākšanas uz galda. Atmiņas aizved uz bērnības laiku, kad apciemojām lauku tantīti un onkulīti Ogres pusē.
Marinētas sēnes
Mūsu ģimenē visi ir kaislīgi sēņotāji. Pēc meža sēnes tiek sašķirotas, un mazās baraviciņas, beciņas un podiņi tiek atlikti marinēšanai. Mazās sēnes ir garšīgi stingras, pēc marinēšanas kļūst maķenīt (vai pat ļoti) slidenas.
Marinēta siļķe. Ēdiens pieaugušajiem
Siļķe ir ēdiens, līdz kuram jāizaug. Pirms gadiem, kad bērni vēl bija mazi un mājas vizītē bija atnācis ārsts, runas iegriezās par to, ko bērni ēd un ko – nekādā gadījumā.
Vistas strēmelītes ar ķiplokiem
Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh!
Kartupeļu pankūkas
Ar kartupeļu pankūkām īpaši tuvas attiecības ir cilvēkiem, kas paši reiz tos novākuši kartupeļu talkā. Rudenīgo dienu mazliet rūgtenajām smaržām – trūdošiem lakstiem, vīstošām lapām, starp vagām sabirušiem āboliem un viegli kūpošiem ugunskuriem tik ļoti piederas kartupeļu pankūku smeķīgais aromāts!
Pupiņu zupa
Pupiņu zupa ir radiniece zirņu zupai. Šīs zupas labi garšo ziemā, kad ārā auksts un vēders ilgojas pēc kā sātīga. Ja laika gana, vārām zupu no kaltētajām pupiņām, ko iepriekšējā vakarā pārlej ar ūdeni un izmērcē līdz vārīšanas laikam.
Vistas zupa
Šī zupa ir viena no mūsu ģimenes iecienītākajām zupām, kad kārojas vieglu pusdienu. Piemēram, pēc viesībām, kur galds bijis klāts ar smagiem un trekniem ēdieniem.
Ābolu kūka ar mannu
Kūka – “gāzējs”. Īsta kaloriju bumba. Ēdot, nāk prātā brīnišķīgais Remarka citāts “Viss labais šai dzīvē ir amorāls, nelikumīgs, vai kalorijām bagāts”. Bet, kad ārā valda drēgnums un aukstums, gabaliņš silta deserta nekaitēs.
Kotletes. Ļoti garšīgas kotletes
Garšīgas kotletes ir jāprot izcept ikvienai samniecei vai saimniekam. Kotlešu receptes dažādās ģimenēs patiešām atšķiras. Citi pievieno ķiplokus, citi – rīvētu kartupeli, dažādas ir maizes un miltu piedevas, arī garšvielas.
Ātrais klopsis jeb maltās gaļas mērce
Ēdiens, ko cilvēks iepazīst kā vienu no pirmajiem gaļas ēdieniem savā dzīvē, ir populārs studentu un jauno ģimeņu virtuvēs, tiek gatavots uz vecpuišu un salmu atraitņu plītīm, tiklab vecmāmiņa laukos mūs uzcienās ar to siltās vakariņās.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta
 


























