Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Kartupeļu salāti švābu gaumē

Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh! Ēdāji stāv ar šķīvjiem rindiņā no tā brīža, kad smaržas sāk pludot. Labi, ka ilgi nav jāgaida.

Šis ēdiens izdosies jebkuram iesācējam vai sliņķim. Ceptas vistas filejas strēmelītes vai gabaliņus var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai salātiem. Tās var pasniegt uz viesību aukstā galda kopā ar citām aukstajām gaļas uzkodām. Parasti pazūd pirmās. Var pievienot sakņu sautējumam. Sakņu sautējuma recepti var atrast sadaļā un “Pamatēdieni“.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 6 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai, sviests pēc izvēles

Soļi

Solis 1

Filejas nomazgā, vispirms sagriež plānās šķēlītēs šķērsām šķiedrai.

Solis 2

Šķēlītes sagriež garās strēmelēs, pēc tam tās griež uz pusēm vai trīs daļās.

Solis 3

 Nomizo ķiplokus. To var visātrāk izdarīt, ja daiviņām ar platu nazi vai lāpstiņu uzspiež ar plaukstu.

Solis 4

Noņem miziņas, kas atlekušas no daiviņām.

Solis 5

Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno gaļai.

Solis 6

Uzkaisa maltus melnos piparus un sāli.

Solis 7

Pievieno nedaudz eļļas un samaisa, ļauj nedaudz ievilkties.

Solis 8

Pannā sakarsētā eļļā vistas strēmelītes apcep brūnas.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Kartupeļu salāti švābu gaumē

Kartupeļu salāti švābu gaumē

Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

Griķu kotletes

Griķu kotletes

Kad februāris iegriežas uz beigu pusi, tuvojas laiks, kurā daudzviet pasaulē cilvēki ievēro gavēni. Parasti tās ir četrdesmit dienas pirms kristiešu Lieldienām. Gavēni ievēro arī daudzi, kuri nav tādā vai citādā kristīgā konfesijā, bet pirms pavasara vienkārši jūt vajadzību attīrīt organismu no ziemā uzkrātiem sārņiem. Tāpēc līdz Lieldienām publicēsim veģetāru ēdienu receptes.

Asinsdesas jeb putraimdesas

Asinsdesas jeb putraimdesas

Asinsdesas jeb putraimdesas ir rudens un ziemas ēdiens, kuru daudzās Eiropas valstīs kopš seniem laikiem tradicionāli pasniedza Ziemassvētku galdā. Par desu izgudrotāju, kura iedomājās lopu zarnas piepildīt ar gaļas, garšvielu un garšsakņu maisījumu, šādi pilnībā izmantojot visu, ko nokautais lopiņš spēj dot, nav nekādu drošu ziņu.

Mūsu sadarbības partneri