Vistas zupa

Tomātu kabaču zupa

Tomātu kabaču zupa, kuru var uzvārīt no šīm divām sastāvdaļām un kāda atvilktnē aizmirsta buljona kubiņa. Recepti piedāvā mana feisbuka draudzene Zuzanna Peonija, sirsnīgs paldies par dalīšanos. Lūk, viņa raksta šādi: “Recepti atradu pirms dažiem gadiem FB arhīvā. Viss ir pavisam vienkārši!

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Šī zupa ir viena no mūsu ģimenes iecienītākajām zupām, kad kārojas vieglu pusdienu. Piemēram, pēc viesībām, kur galds bijis klāts ar smagiem un trekniem ēdieniem. Vai pēc ceļojumiem, kur esi spiests baudīt vēderam neierastus salikumus. Mums šķiet, ka zupai piemīt dziedinošas īpašības, arī kad nākas slimot. Kad esi to paēdis, esi dabūjis vieglu un garšīgu enerģijas devu. Pie tam šo zupu var pagatavot jebkurš, tas ir ātri un vienkārši. Bet visgaršīgākā tā ir tūlīt pēc izvārīšanas, šī nav no zupām „jo vairāk sildi, jo garšīgāk”.

Mēs šo zupu vāram no filejām. Ja izmantosiet citus gabaliņus, zupa būs treknāka. Klāt ļoti labi garšo baltmaizes grauzdiņi un sakapātas dillītes un/vai pētersīļu lapiņas.

Sastāvdaļas

  • 2-3 vistas filejas
  • 1-2 burkāni
  • Gabals selerijas saknes
  • 2 lauru lapas
  • Pāris sauju nūdeļu makaronu
  • Sāls

Soļi

Solis 1

Katlā vārošā ūdenī liek filejas, uzvāra un noputo.

Solis 2

Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē burkānus. Nomizo selerijas saknes gabalu.

Solis 3

Saknes pievieno zupai. Vāra 10 minūtes.

Solis 4

Pievieno sāli, lauru lapas un makaronus, apmaisa un vāra tik minūtes, cik norādīts uz makaronu paciņas.

Solis 5

Sakapā zaļumus, uzgrauzdē baltmaizes šķēlītes.

Solis 6

Kad makaroni mīksti, filejas izņem, sagriež gabaliņos un pievieno zupai. Izņem lauru lapas un selerijas sakni (kam garšo, selerijas sakni var arī apēst).

Solis 7

Zupu pasniedz karstu ar maizīti un zaļumiem.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Tomātu kabaču zupa

Tomātu kabaču zupa

Tomātu kabaču zupa, kuru var uzvārīt no šīm divām sastāvdaļām un kāda atvilktnē aizmirsta buljona kubiņa. Recepti piedāvā mana feisbuka draudzene Zuzanna Peonija, sirsnīgs paldies par dalīšanos. Lūk, viņa raksta šādi: “Recepti atradu pirms dažiem gadiem FB arhīvā. Viss ir pavisam vienkārši!

Stragnams

Stragnams

Stragnams ir aukstā zupa kurzemnieku gaumē. Agrākos laikos to gatavoja no sālītas siļķes un visādiem pašaudzētiem dārza labumiem: dillēm, lociņiem, pētersīļiem, svaigiem un/vai sālītiem gurķiem (der arī marinēti) un no rūgušpiena, ko saimniece saraudzēja no pašu govs piena, klāt ēdot karstus, mundierī vārītus jaunos kartupelīšus.

Auksti kūpināt’ buš’ zup’

Auksti kūpināt’ buš’ zup’

Zupa no auksti kūpinātām butēm stāsta veidā manā galvā dzīvo jau daudzus gadus, par to ne reizi vien biju dzirdējusi no draudzenes Ingas. Nu beidzot zupa mūsu šķīvjos nonāca pa īstam.

Mūsu sadarbības partneri