Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Skābeņu zupa

Skābeņu zupa

Skābeņu zupa ir ļoti latvisks ēdiens, kas pēc garās ziemas apliecina, ka pavasaris tik tiešām ir sācies! Ar jaunajiem pavasara zaļumiem ēdājos ieplūst varena dzīvesprieka deva.

Rīsu saldais ēdiens ar zemenēm

Rīsu saldais ēdiens ar zemenēm

Zemeņu laikā pienāk kāds brīdis, kad pat viskārdinošākā lielāko ogu bļoda uz galda vairs nevienu īpaši nespēj iekārdināt. Tad pienācis laiks gatavot kūkas un saldos ar zemenēm.

Mazsālīti gurķi

Mazsālīti gurķi

Parasti pirmie gurķi tiek sālīti uz Jāņiem, un tā līdz rudenim. Tos var ēst piedevās pie kartupeļiem, dažādiem siltajiem ēdieniem, salātiem, vai garšīgi nokraukšķināt tāpat vien, rokās turot.

Auzu pārslu putra ar ogām

Auzu pārslu putra ar ogām

Esmu pūce. Ar to mana ģimene ir samierinājusies. Ja nu akurāt dienas gaitas darba dēļ jāsāk agri, mūsu mājās ir svētki, jo es vāru brokastīs auzu putru ar zemenēm.

Ātrie gurķi

Ātrie gurķi

Anna dzīvo Krāslavā, kas kopš seniem laikiem tiek saukta par gurķu galvaspilsētu. Krāslavā ir Augusta iela, kas atrodas ielejā pie paša Daugavas krasta. Krāslavieši to sauc par Augustovku.

Zemeņu rulete

Zemeņu rulete

Jūnijā sākas vasaras vēderprieki ar visu ogu karalienēm – zemenēm. Salīdzinoši ātri un vienkārši var uzcept zemeņu ruleti ar vārīto krēmu. Ja laika pavisam maz, var izlīdzēties ar putukrējumu.

Jāņu siers

Jāņu siers

Liene ir izmēģinājusi dažādas Jāņu siera receptes un šo atradusi par ātrāko, vienkāršāko un drošāko. Galvenais, lai siers izdotos, ir labas sastāvdaļas.

Rabarberu kūka

Rabarberu kūka

Saulainā pavasara vakarā, kad baltas pieneņpūku galviņas maigi paijāja Kačoru purva vējš, ceriņi apdullinoši smaržoja, un par muzikālo noformēju rūpējās dumpis un lakstīgalas, Linda mūs cienāja ar pašceptu rabarberu kūku.

Rabarberu plātsmaize. Ir varianti

Rabarberu plātsmaize. Ir varianti

Pavasarim piestāv viss zaļais un kraukšķīgais. Pat plātsmaizi gribas ar svaigāku, skābenāku garšu. Mēs cepam dažādas rabarberu maizes, atkarībā no tā, cik laika un līdzekļu katru reizi varam atļauties.

Lapu reņģes

Lapu reņģes

Maija delikatese ir lapu reņģes. Mana vecmamma tās sacepa krietnu bļodu, skaistas, brūnas, ar kraukšķīgām astītēm, ko bērni parasti nočiepa, tikko reņģes noņemtas no pannas.

Biezpiena klimpas

Biezpiena klimpas

Šis ēdiens labi garšo siltās brokastīs vai vakariņās. Pie klimpām var izmēģināt dažādas piedevas, mūsu ģimene vislabprātāk biezpiena klimpām pievieno skābo krējumu, cukuru un kanēli.

Kāpostu tīteņi jeb golubci

Kāpostu tīteņi jeb golubci

Kāpostu tīteņus gatavo un pazīst kā savas tautas iecienītu recepti daudzas pasaules tautas, ieskaitot latviešus. Receptēs atšķiras pildījums – tam pievieno gan rīsus, gan dažādus dārzeņus un sēnes, mērces ir gan ar, gan bez tomātu piedevas, ar krējumu vai jogurtu, variējot dažādas garšvielas.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta