Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Kūka Pavlova

Kūka Pavlova

Par šīs leģendārās kūkas izcelsmi viena no versijām vēsta, ka kūkas autors ir pavārs no Austrālijas Herberts Sakss, kurš 1935. gadā Pērtas viesnīcā Esplanāde pasniedza bezē cepumu kūku, iedvesmojies no balerīnas uzstāšanās Austrālijā un viņas gaisīgā, baltā tērpa.

Marinēti gurķi omas gaumē

Marinēti gurķi omas gaumē

Atmiņā vēl laiki, kad padomju veikalu ziemas dramatiskais sakņu un dārzeņu sortiments katrā mājas virtuvē piespiedu kārtā lika darbināt mazītiņas konservu fabrikas, vārīt ievārījumus, karsēt kompotus, marinēt gurķus un sautēt vīriešu zaftes.

Jaunie kartupeļi

Jaunie kartupeļi

Ir tāds teiciens, ka PIRMĀ reize var būt tikai viena, bet uz sezonālajiem labumiem to var attiecināt katru gadu. Vasara atnāk ar pirmajām zemenēm, pirmajiem pašu gurķiem un tomātiem un pirmajiem jaunajiem kartupeļiem.

Ceptas gailenes ar kūpinātu bekonu un sīpoliem

Ceptas gailenes ar kūpinātu bekonu un sīpoliem

Ne katrā Eiropas valstī ir iespēja brīvi klīst pa mežiem un sēņot. Pirms mēneša, braucot uz Austriju, novērojām, ka Lietuvā un Polijā gar ceļa malām sēnes tika andelētas lielos grozos, Čehijā tādus skatus nemanījām, bet Vīnē Naschmarket tirgū bija nopērkamas gailenes un baravikas. Mazajās kastītēs, protams, un dārgi.

Gaileņu mērce

Gaileņu mērce

Šī recepte ir veģetāriešiem un sīpolnīdējiem tīkama. Mana mamma un vecmamma sēnes cepa ar žāvētu cūkgaļu un sīpoliem.

Cūkgaļas rulete

Cūkgaļas rulete

Baiba vismīļāk gatavo gaļas ēdienus, jo ir pēc izglītības desu meistare. Ar iedvesmu un labu garšas izjūtu taisa desas, galertus, pastētes un pēc sentēvu metodēm kūpina gaļu un zivis. Viss ir svaigs, dabīgs, bez e-vielām un mākslīgiem uzlabotājiem.

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Lienei ir daudz mīļu, no savas mammas pārņemtu ģimenes recepšu. Starp tām ir arī mannas buberts. Putainais un maigais kārums kopā ar garšas ziņā stiprāku skābenu ķīseli vai ogu mērci raisa siltas un omulīgas bērnības atmiņas.

Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka

Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka

Šo recepti esmu cepusi ar dažādiem pildījumiem, no kuriem zemeņu jogurta–rabarberu ir pats jaunākais. Kūka slāņu ziņā nedaudz līdzinās agrāk Globusā, tagad Gustava beķerejā nopērkamajai tortei Una, ja cep no persiku kompota un jogurta.

Pildītas olas

Pildītas olas

Kad aiz muguras Lieldienu olu kaujas, lieti noderēs pildīto olu receptes.

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Kūkas pagatavošanai vajag pāris stundu laika, un vēl pāris, lai krēms savilktos ar mīklas slāņiem. Šī kūka arī otrā dienā pēc cepšanas ir varen laba, ja vēl kāds gabaliņš ir palicis pāri.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta