Ēdieni sezonā
Jaunākās receptes
Kūka Pavlova
Par šīs leģendārās kūkas izcelsmi viena no versijām vēsta, ka kūkas autors ir pavārs no Austrālijas Herberts Sakss, kurš 1935. gadā Pērtas viesnīcā Esplanāde pasniedza bezē cepumu kūku, iedvesmojies no balerīnas uzstāšanās Austrālijā un viņas gaisīgā, baltā tērpa.
Marinēti gurķi omas gaumē
Atmiņā vēl laiki, kad padomju veikalu ziemas dramatiskais sakņu un dārzeņu sortiments katrā mājas virtuvē piespiedu kārtā lika darbināt mazītiņas konservu fabrikas, vārīt ievārījumus, karsēt kompotus, marinēt gurķus un sautēt vīriešu zaftes.
Jaunie kartupeļi
Ir tāds teiciens, ka PIRMĀ reize var būt tikai viena, bet uz sezonālajiem labumiem to var attiecināt katru gadu. Vasara atnāk ar pirmajām zemenēm, pirmajiem pašu gurķiem un tomātiem un pirmajiem jaunajiem kartupeļiem.
Ceptas gailenes ar kūpinātu bekonu un sīpoliem
Ne katrā Eiropas valstī ir iespēja brīvi klīst pa mežiem un sēņot. Pirms mēneša, braucot uz Austriju, novērojām, ka Lietuvā un Polijā gar ceļa malām sēnes tika andelētas lielos grozos, Čehijā tādus skatus nemanījām, bet Vīnē Naschmarket tirgū bija nopērkamas gailenes un baravikas. Mazajās kastītēs, protams, un dārgi.
Gaileņu mērce
Šī recepte ir veģetāriešiem un sīpolnīdējiem tīkama. Mana mamma un vecmamma sēnes cepa ar žāvētu cūkgaļu un sīpoliem.
Cūkgaļas rulete
Baiba vismīļāk gatavo gaļas ēdienus, jo ir pēc izglītības desu meistare. Ar iedvesmu un labu garšas izjūtu taisa desas, galertus, pastētes un pēc sentēvu metodēm kūpina gaļu un zivis. Viss ir svaigs, dabīgs, bez e-vielām un mākslīgiem uzlabotājiem.
Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli
Lienei ir daudz mīļu, no savas mammas pārņemtu ģimenes recepšu. Starp tām ir arī mannas buberts. Putainais un maigais kārums kopā ar garšas ziņā stiprāku skābenu ķīseli vai ogu mērci raisa siltas un omulīgas bērnības atmiņas.
Rabarberu, zemeņu jogurta un bezē kūka
Šo recepti esmu cepusi ar dažādiem pildījumiem, no kuriem zemeņu jogurta–rabarberu ir pats jaunākais. Kūka slāņu ziņā nedaudz līdzinās agrāk Globusā, tagad Gustava beķerejā nopērkamajai tortei Una, ja cep no persiku kompota un jogurta.
Tējas maize jeb Bišu dūriens
Šīs receptes saknes meklējamas Vācijā, kur tā pieskaitāma vecām un klasiskām kūku receptēm. Tās oriģinālais nosaukums ir Bienenstich jeb Bišu dūriens.
Pildītas olas
Kad aiz muguras Lieldienu olu kaujas, lieti noderēs pildīto olu receptes.
Napoleona kūka ar vārīto krēmu
Kūkas pagatavošanai vajag pāris stundu laika, un vēl pāris, lai krēms savilktos ar mīklas slāņiem. Šī kūka arī otrā dienā pēc cepšanas ir varen laba, ja vēl kāds gabaliņš ir palicis pāri.
Krējuma, banānu un cepumu torte
Elīza ir jauna māksliniece, turpinot dzimtas tradīcijas, patlaban studē Mākslas akadēmijas tekstila nodaļā.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta