Jaunākās receptes
Cepumi Riekstiņi ar iebiezināto jeb kondensēto pienu
Riekstiņi ir ar vārītu kondensēto pienu pildīti smilšu mīklas cepumi, kuru pagatavošanai vajadzīgas valriekstu čaulām līdzīgas metāla formiņas. Padomju laikā tās ražoja Rīgā rūpnīcā Darba Spars, par ko liecina formās iepresētais pazīstamais logotips.
Sparģeļi ar Holandes mērci
Sparģeļus audzēja jau senajā Ēģiptē, un tie ir gari aprakstīti arī seno romiešu pavārgrāmatās. Latvijā tie ienākuši no Vācijas. Kopš 17. gadsimta Vācijā sparģeļi bija ļoti iecienīti ne tikai labās garšas dēļ, bet arī tika uzskatīts, ka tie ir ārstnieciski.
Reņģu salāti ar zaķkāpostiem
Tūlīt būs klāt maijs ar lapu reņģēm. Pavasaris iepriecina ar svaigiem zaļumiem, kurus tā vien gribas pievienot visur, kur vien var, un ēst pilnām mutēm. Ja izdodas tikt līdz mežam, kur šobrīd trako putnu dziesmas un no zemes spraucas vizbulītes, sāk parādīties tik ļoti maigie un patīkami skābenie zaķkāposti
Peldošās salas
Saldais ēdiens, kas daudziem saistās ar bērnības brīvdienām, kad mamma, vecmāmiņa vai krustmāte uzputoja olas un pagatavoja gaisīgo brīnumu. Deserts īstiem kārumniekiem, kurā var izbaudīt dažādu pakāpju saldumu, maigas faktūras, vaniļu, pienu un karameli.
Ierauga rupjmaize ar sēkliņām
Līdz šim pietrūka drosmes savā mājas virtuvē izcept ierauga rupjmaizi. Ne man īstās, simtgadīgās koka abras, ne man maizes krāsns, kurā ogles uzkarsēt līdz 300 grādiem. Jāatzīstas, šķita, ka arī tā mīcīšana līdz trešajiem sviedriem nebūtu pa spēkam.
Olu krāsošana 2015
Kad lielais trauks pilns ar sīpolu mizām, skaidrs, ka Lieldienas vairs nav aiz kalniem. Nopirkām arī sarkano kāpostu, tas mūsmājās pēc labās pieredzes iecienīts olu krāsošanai, turpmāk lietosim to ik Lieldienas.
Švarcvaldes ķiršu kūka
Pie šīs kūkas receptes veda trīs ceļi. Pirms kāda laiciņa septiņus gadus mūsu ģimene ir dzīvojusi Melnsila ielā. Agrākos laikos tā bija Švarcvaldes iela. Kad reiz interneta plašumos uzdūros kūkai ar šādu nosaukumu, nolēmu, ka būtu goda lieta izmēģināt recepti.
Kartupeļu biezenis
Kartupeļu biezenim vajadzīgi ļoti labi, miltaini kartupeļi. Tiem jābūt labi nobriedušiem, no jaunajiem nekas prātīgs nesanāks. Tāpēc kartupeļu biezenis drīzāk ir rudens un ziemas ēdiens.
Trusis. Ziema. Garšaugi un garšsaknes. Krāsaini dārzeņi.
stāsts ir par trusi. Vakar nolēmu pirmo reizi pagatavot pirktu trusi. Manī mājoja šaubas, vai izdosies tik labi kā laukos, kā manām tantēm un vecmammai. Savākusies informāciju no dažādu tautu receptēm internetā, ķēros pie lietas.
Ziemīgs dārzeņu sacepums ar siera šalli
Ingūna studē tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā, Māris ir uzņēmējs, papīra meistars. Pats izgatavo papīru, izmantojot dažādus augus un dabas materiālus. Virtuvē abi saimnieko no piecpadsmit gadu vecuma, kad iestājās mākslas skolā un uzsāka patstāvīgu dzīvi Rīgā.
Krēms brule (crème brûlée)
Kad rudens naktī uznāk pirmais sals, peļķes uz ielām pārvelkas ar plānu, mirdzošu ledus kārtiņu. Bērnībā man patika bradāt pa aizsalušajām peļķēm, ledus lūza ar tik patīkamu kraukstēšanu.
Briseles kāposti sinepju mērcē ar vistas gabaliņiem
Šo ēdienu mums gatavoja arhitekte Nora Dakne. Recepte atbilst mūsu portāla koncepcijai, jo viņu ģimenē tiek gatavota atkārtoti, un Noras dēls, Mākslas akadēmijas students Reinis, nu jau ne reizi vien to pagatavojis saviem spēkiem.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta
 
 


























