Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Pasta ar tunci un pieneņu pumpuriem

Pasta ar tunci un pieneņu pumpuriem

Pasta ar dažādām mērcēm ļoti labi noder brīvdienām, kad ārā jauks laiks un negribas ilgi stāvēt pie plīts. Ja vēl pa ķērienam ir salds krējums, kāda baltvīna glāze, baudījums garantēts, lai ko arī vēl tur pievienotu klāt.

Daikiri Pavlova

Daikiri Pavlova

Pavlova ir laba savas vieglās un vienkāršās pagatavošanas dēļ, turklāt rezultāts pret ieguldīto darbu vienmēr šķiet nepārspējami daiļš, svaigs un gards.

Biezā zviedru pankūka

Biezā zviedru pankūka

Mūsu kaimiņienes Intas Rukas iecienītāko recepšu krājumā stabilu vietu ieņēmusi recepte, kuru viņai reiz iemācīja Anna Karin, draudzene no Zviedrijas. Tā pati, kuras gardo piparkūku recepti publicējām gada sākumā. Par vienu lietu jau sen ir skaidrība – ja kāds ļoti garšīgi gatavo vienu ēdienu, tad arī pārējie būs labi.

Lieldienu olas 2016

Lieldienu olas 2016

Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites”par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Lieldienu pasha. Nevārītā Marijas pasha

Lieldienu pasha. Nevārītā Marijas pasha

Šo brīnišķīgo recepti mums iedeva Hēlija Staņislavska. Tā ir mantota ģimenes recepte, Hēlijas mammas Kētes skaistā rokrakstā pierakstīta. Savulaik mamma recepti dabūjusi no kādas pareizticīgo sievietes Marijas, kas bijusi spiesta bēgt no Krievijas un nonākusi Latvijā.

Asie kabači Anniņas gaumē

Asie kabači Anniņas gaumē

Asie kabači ir manas tantes Anniņas recepte. Tā nāk no Latgales, no Krāslavas. Kaut pati esmu dzimusi Rīgā, Latgalei pieder liela daļa manas sirds. Viesošanās reizes allaž šķiet par retu un īsu.

Arktikas palija ar plūmju mērci

Arktikas palija ar plūmju mērci

Sārto zivju recepte ar plūmju mērci ir mūsu ģimenē iecienīta viesību reizēs. Tā ir ļoti vienkārša, ātra, izdodas vienmēr, un tās īpašā pievienotā vērtība ir pikantā plūmju mērce, kas izceļ un papildina zivs maigo garšu.

Zviedru piparkūkas

Zviedru piparkūkas

Ļoti vienkāršu un izcili gardu piparkūku recepte pie mums atceļoja no fotogrāfes Intas Rukas, kaimiņienes un īsta drauga. Inta allaž bijusi ļoti dāsns cilvēks, vienmēr dalījusies ar visu labo, sākot ar smaidu un labu garastāvokli, beidzot ar visu pašas dārzā izaudzēto.

Visskaistākās piparkūkas Latvijā

Visskaistākās piparkūkas Latvijā

Agnesi Vīdneri Facebook lietotāji pazīst kā Canamelle, īstenu piparkūku lielmeistari, diplomētu konditori, kuras ceļš līdz mīļotajai profesijai bijis gana neparasts.

Lego piparkūku māja

Lego piparkūku māja

Pilnmēness. Vēl bija atlikušas tikai dažas dienas līdz Jaunā gada sākumam un apkārt valdīja maģiskā noskaņa, kāda mēdz būt gada nogalē. Bija gandrīz brīvlaiks no Mākslas akadēmijas darbiem, skates garām, līdz kārtējam eksāmenam gana daudz laika.

Ātrais klopsis Kupču gaumē

Ātrais klopsis Kupču gaumē

Reiz Liene mums stāstīja, ka www.garsigalatvija.lv lasījusi par ātro klopsi. Viņas tētis ēdienu ar tādu pašu nosaukumu gatavojot pavisam citādi. Šodien publicējam Kupču ātro klopsi. Tas tiešām tapa ļoti ātri, kas arī ir šī gardā ēdiena trumpis. Turklāt garšīgi un vienkārši.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta