Lieldienu olas 2016
Krāsnī cepta selerijas sakne
Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
26/03/2016
Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam olu krāsošanai pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites” par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Parastajās sīpolu mizās pamēģinājām izcirst caurumiņus ar dokumentu caurumsitēju. Iekrāsotie riņķīši izdevās atraktīvi gan pašas mizas laukumā, gan arī vietās, kur uzlipinājām izcirstos aplīšus. Rezultāti apskatāmi bilžu galerijā.
Iepriekšējo gadu krāsošanas piedzīvojumus variet aplūkot šeit:
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas-2014/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olu-krasosana-pardaugava/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas/
http://www.garsigalatvija.lv/olu-krasosana-2015/
Priecīgas Lieldienas, mūsu mīļie lasītāji visā plašajā pasaulē!
#Veģetārs ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Lēti pagatavojams ēdiens #Tradicionāls ēdiens #Latviešu virtuves klasika
Saistītās receptes

Krāsnī cepta selerijas sakne
Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Ķiploku grauzdiņi
Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ātrais Jāņu siers
Jāņu siers vai nu ļoti garšo, vai negaršo nemaz. Tomēr Jāņos to ceļ galdā jebkurā gadījumā, jo tas ir rituāls ēdiens, apdziedāts Jāņu dziesmās kopš senseniem laikiem.