Jaunākās receptes
Biezpiena torte
Cepumu pamatne + maigs biezpiena, augļu un putukrējuma viducītis + ogu/augļu želejas virskārta. Pa vidu vēl nokraukst marmelādes cukurgraudiņi.
Biezpiena un ogu kūka ar smilšu mīklas pamatni
Šī ir vasaras recepte, kad dārzos nogatavojas daždažādas ogas. Trīs brīnišķīgu garšu kontrasti – kraukšķīga smilšu mīklas pamatne, maigs biezpiena pildījums un ogu skābenums.
Kārtainā mīkla – sālsstandziņas
Šīs mīklas recepti mana mamma bija ieguvusi padomju laikā no darba kolēģes, norakstījusi uz plāna papīra (žēl, ka datora attēlā nevar sajust šo ar pirkstiem čaukstināmo trauslumu), un mājās mēs to izmēģinājām, par spīti sviesta deficītam veikalos.
Uz oglēm cepta karpa
Šo recepti laipni piedāvā Krūmiņu ģimene, kaut atzīst, ka to pārņēmuši no kaimiņos dzīvojošajiem karpu dīķa saimniekiem. Tas jau saprotams, jo vislabāk šādi gatavota karpa garšo, ja tā tik tikko izmakšķerēta.
Frikadeļu zupa
Frikadeļu nosaukumam vācu valodā var izsekot, sākot ar 17. gs. beigām. 18. gs. sākumā radās nosaukums Frickadelle un Fricandelle, kas apzīmē samīcītas maltās gaļas bumbiņas, tā tās sauc vēl šobaltdien.
Dzērveņu debesmanna
Viens no saldajiem ēdieniem, ko tieši tāpat kā mūsu bērni ēduši mūsu vecmammas un opīši savā bērnībā. Pārbaudīta vērtība – kā saldais ēdiens pēc pusdienām vai launags, vai arī vieglas vakariņas.
Aknu pastēte
Kad apnicis uz sviestmaizēm likt desu vai sieru, īstais laiks saņemties un pašiem uztaisīt aknu pastēti. Tas nepavisam nav grūti vai ilgi, bet rezultāts iepriecinās
Sakņu sautējums
Saknes savaldzina ar savu smaržu un krāsu buķeti. Kad ķiploki, sviests un burkāni sāk cepties, tūlīt kāds no bērniem iegriežas virtuvē noskaidrot, kad būs gatavs.
Ogas ar pienu
Ja esi vasarā dzīvojis laukos pie vecmāmiņas, kuras kūtī bija govs, tad zināsi, kā smaržo bļodiņa, kurā ieliets silts, tikko slaukts piens un iebērtas vasaras ogas.
Omlete ar spinātiem
Iecienīts pavasara ēdiens mūsu ģimenē. Koši zaļā apcepto spinātu krāsa rada skaidru pārliecību, ka pavasaris ir klāt, un nu tikai sāksies plaukšana un ziedēšana!
Biezpiena plācenīši
Brīnišķīgas svētdienas brokastis vai jebkuras dienas vakariņas. Ļoti labs risinājums ledusskapī aizmirstam un pēc kāda laika atrastam biezpienam, kas svaigā veidā vairs nav baudāms.
Biezpiens un Latgales baltais siers
Es nezinu, vai pilsētas bērni šodien varētu atbildēt uz jautājumu, kā rodas biezpiens. Man bija tā laime bērnībā pavadīt vasaras laukos, ar krūzi stāvēt pie govs sāna, kur mana lauku baba (tā nu Latgalē joprojām sauc vecmammas) ieslauca siltu, putainu pienu.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta
 


























