Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Aknu pastēte

Aknu pastēte

Kad apnicis uz sviestmaizēm likt desu vai sieru, īstais laiks saņemties un pašiem uztaisīt aknu pastēti. Tas nepavisam nav grūti vai ilgi, bet rezultāts iepriecinās

Sakņu sautējums

Sakņu sautējums

Saknes savaldzina ar savu smaržu un krāsu buķeti. Kad ķiploki, sviests un burkāni sāk cepties, tūlīt kāds no bērniem iegriežas virtuvē noskaidrot, kad būs gatavs.

Ogas ar pienu

Ogas ar pienu

Ja esi vasarā dzīvojis laukos pie vecmāmiņas, kuras kūtī bija govs, tad zināsi, kā smaržo bļodiņa, kurā ieliets silts, tikko slaukts piens un iebērtas vasaras ogas.

Omlete ar spinātiem

Omlete ar spinātiem

Iecienīts pavasara ēdiens mūsu ģimenē. Koši zaļā apcepto spinātu krāsa rada skaidru pārliecību, ka pavasaris ir klāt, un nu tikai sāksies plaukšana un ziedēšana!

Biezpiena plācenīši

Biezpiena plācenīši

Brīnišķīgas svētdienas brokastis vai jebkuras dienas vakariņas. Ļoti labs risinājums ledusskapī aizmirstam un pēc kāda laika atrastam biezpienam, kas svaigā veidā vairs nav baudāms.

Biezpiens un Latgales baltais siers

Biezpiens un Latgales baltais siers

Es nezinu, vai pilsētas bērni šodien varētu atbildēt uz jautājumu, kā rodas biezpiens. Man bija tā laime bērnībā pavadīt vasaras laukos, ar krūzi stāvēt pie govs sāna, kur mana lauku baba (tā nu Latgalē joprojām sauc vecmammas) ieslauca siltu, putainu pienu.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta