Omlete ar spinātiem
Lieldienu olas 2021
Lieldienu olas var nokrāsot ar pavisam parastām ēdamlietām, ko varam atrast ikvienā virtuvē. Mūsmājās parasti krāsojam olas, raibumam pietinot augus, izmantojot putraimus, rīsus un makaroniņus. Bet šogad no dabīgiem materiāliem izmēģinājām iegūt visus varavīksnes toņus, krāsojot olas ar auksto krāsošanas metodi.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
06/04/2010
Omlete ir iecienīts pavasara ēdiens mūsu ģimenē. Koši zaļā apcepto spinātu krāsa rada skaidru pārliecību, ka pavasaris ir klāt, un nu tikai sāksies plaukšana un ziedēšana!
Šis ēdiens prasa vairāk laika nekā vienkāršs olu kultenis, ko apmaisa pannā, un tas ir gatavs pāris minūtēs. Bet lieliskā omletes struktūra, kad tā ir lēni cepusies un pūtusies uz pannas, ir tā vērta. Lielisks ēdiens svētdienas brokastīm.
#Veģetārs ēdiens #Vienkārši pagatavojams ēdiens #Lēti pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Tradicionāls ēdiens #Latviešu virtuves klasika
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes piena
- Šķipsna sāls
- Sauja spinātu
- 6 šķēles bekona
- Veģetāram variantam – eļļa un sviests cepšanai
- Vēlams, lai pannai būtu stikla vāks, bet var arī bez tā iztikt.
Soļi
Solis 1
Olas, pienu un sāli saputo bļodā ar dakšiņu vienmērīgā masā.
Solis 2
Uz pannas apcep bekonu.
Solis 3
Pievieno spinātus un arī ātri apcep no abām pusēm.
Solis 4
Lej pāri olu masu.
Solis 5
Pannai liek virsū vāku, nogriež pavisam mazu siltumu un vāku neņem nost, līdz omlete ir uzpūtusies.
Solis 6
Pēc vēlēšanās var ēst ar majonēzi vai kečupu. Garšīgi kopā ar dillēm, zaļiem salātiem, gurķiem vai tomātiem, rupju maizīti vai baltmaizes grauzdiņiem. Ļoti labs dienas iesākums!
Saistītās receptes
Lieldienu olas 2021
Lieldienu olas var nokrāsot ar pavisam parastām ēdamlietām, ko varam atrast ikvienā virtuvē. Mūsmājās parasti krāsojam olas, raibumam pietinot augus, izmantojot putraimus, rīsus un makaroniņus. Bet šogad no dabīgiem materiāliem izmēģinājām iegūt visus varavīksnes toņus, krāsojot olas ar auksto krāsošanas metodi.
Franču grauzdiņi
Šo it kā vienkāršo ēdienu gatavo paaudzēs, bet tas ļoti labi iet kopā ar tik mūsdienīgo zero waste koncepciju – nemetīsim ārā ēdienu, pat ja tas ir mazliet apkaltis un tāpat vairs nešķiet baudāms, tā pasaudzējot ne tikai pašu maciņus, bet arī planētas resursus.
Minhauzena nēģi
Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.