Dzērveņu debesmanna

Rabarberu sukādes un sīrups

Krāšņie rabarberu kāti Latvijas dārzos ir kā starta šāviens ziemas krājumu sezonas atklāšanai. Tie mēdz būt dažādu šķirņu – tievāki un resnāki, zaļi un sārti. Sārtie un tievie labi noderēs sukāžu un sīrupa gatavošanai.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Viens no saldajiem ēdieniem, ko tieši tāpat kā mūsu bērni ēduši mūsu vecmammas un opīši savā bērnībā. Pārbaudīta vērtība – kā saldais ēdiens pēc pusdienām vai launags, vai arī vieglas vakariņas.

Var vārīt no jebkurām dārza ogām – zemenēm, avenēm, upenēm, vai arī āboliem.

Sastāvdaļas

  • Glāze dzērveņu (var arī saldētas)
  • Divas glāzes ūdens
  • Pusglāze vai nedaudz vairāk mannas putraimu
  • Cukurs pēc garšas
  • 1/2 -1 l piena

Soļi

Solis 1

Dzērvenes pārlej ar vārošu ūdeni, sablendē vai saspiež.

Solis 2

Uzvāra un nokāš, tad vēlreiz uzvāra tīrā ūdenī un nokāš, lai viss labums tiktu laukā.

Solis 3

Izspiesto sulu uzvāra, maisot ber klāt mannas putraimus (es parasti beru tik ilgi, līdz putraimi vairs uzreiz negrimst, bet sāk krāties pa virsu – tad būs labs biezums putošanai).

Solis 4

Visbeidzot pievieno cukuru un uzbriedina putraimus kādas desmit minūtes, pastāvīgi maisot.

Solis 5

Atdzesē (apmaisot, lai virspuse neapkalst), vēl siltu puto, līdz krāsa kļūst gaiši rozā un masa palielinājusies apjomā.

Solis 6

Liek šķīvjos, lej klāt pienu un ēd nost!

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Rabarberu sukādes un sīrups

Rabarberu sukādes un sīrups

Krāšņie rabarberu kāti Latvijas dārzos ir kā starta šāviens ziemas krājumu sezonas atklāšanai. Tie mēdz būt dažādu šķirņu – tievāki un resnāki, zaļi un sārti. Sārtie un tievie labi noderēs sukāžu un sīrupa gatavošanai.

Rabarberu deserts ar auzu kraukšķi

Rabarberu deserts ar auzu kraukšķi

Rabarberu deserts ir pirmais pavasara saldēdiens, ar kuru atklājam Latvijas dārza labumu sezonu. Kolīdz zaļās, krunkainās lapas un spēcīgie kāti izlaužas no zemes, meklējam plātsmaižu, kūku un saldēdienu receptes, dungojot dziesmu “uzminēšu, uzminēšu, ja tik tu man ļausi…”.

Apelsīnu krēma deserts ar bezē

Apelsīnu krēma deserts ar bezē

Šogad ziema ar sauli mūs nelutina, svina pelēkas dienas nomaina cita citu. Līdz pavasarim vēl laiciņš jāgaida, un jāmeklē pēc kāda prieka un enerģijas avota, lai dziļā tumsas bedrē neiekristu mentāli un fiziski. Te palīgā var nākt apelsīni. Oranžās, smaržīgās bumbas, pilnas sulas un vitamīnu, skaistas kā vakara saulīte.

Mūsu sadarbības partneri