Jaunākās receptes
Lazdu riekstu bezē kūciņas
Manā bērnībā, kas aizsākās padomju stagnācijas gados, kā visiem zināms, valdīja pārtikas deficīts. Atceros, kāda laime un pacilātība mājās valdīja, ja kādam no ģimenes bija palaimējies būt vietā, kur “izmestas” tortes ar nosaukumu Družba, latviski “Draudzība”.
Šmorcepetis
Ne velti tēlnieks Zaļkalns atveidojis cūciņu granīta skulptūrā, latvietim tā ir bijusi barotāja daudzu gadsimtu garumā. Šmorcepetis ir viens no cūkgaļas ēdieniem, kam var lietot gabaliņus no šķiņķa daļas, kur liesuma gabaliņam ir arī maza ādas un speķa maliņa klāt.
Zivju zupa
Receptes pamatā manas mammas gados izstrādātā garšu buķete. Bērniem šī ir viena no mīļākajām zupām, iesaukta par zombija zupu. Varat paši minēt, kāpēc. Mūsu ģimenē ir problēmas ar dzīvajām zivīm, labāk pērkam tādas, kas vairs nekust. Bet ir bijuši gadījumi…
Bezē un aveņu rulete
Pagājušajā vasarā bijām ciemos pie mūsu kaimiņiem igauņiem. No šīs brauciena esam patapinājuši kūkas recepti, ko varam droši cept arī pie mums Latvijā un ar pilnu pārliecību pievienot visizcilāko kūku recepšu sarakstam.
Drumstalmaize ar ķiršiem
Vasaras pilnbriedā, kad saulē sasiluši ķirši ir tik sulīgi, plūmes paukšķēdamas krīt un saldi smaržo, pievilinādamas lapsenes un divkājainos kārumniekus, brīvākā dienā var ļauties plātsmaizes cepšanas baudījumam.
Speķa pīrāgi
Mūsu vecāku mājās speķa pīrāgi nav vienkārši pīrāgi, tas nav parasts ēdiens no gaļas un mīklas. Gan uz Ziemassvētkiem, gan Jāņiem, gan dzimšanas un vārda dienām ēdienkarte mainās no reizes uz reizi, bet pīrāgiem jābūt vienmēr!
Kuģelis
Kuģelis ir ļoti vienkāršs un gards kartupeļu pīrāgs. Īsts saimes rudens vai ziemas ēdiens – to nav vērts gatavot, kad esi viens pats mājās.
Klimpas
Vecauces pilī iespējams nobaudīt latviskos ēdienus gan ikdienā, gan svētkos. Pils pagrabā iekārtota virtuve, kurā valda omulīgas saimnieces.
Torte Rīdziniece
Daudzu paaudžu rīdzinieki un galvaspilsētas viesi atceras leģendāro kafejnīcu “Vecrīga”, kas ilgus gadus atradās Vaļņu ielā pie viesnīcas “Rīga”. Tajā ceptās kūkas, tortes un smalkmaizītes kusa uz mēles un vilināja atgriezties vēl un vēl.
Šokolādes desa
Šokolādes desa ir sātīgs našķis, kas ļoti vienkārši pagatavojams. Mūsu mājās pazūd neticamā ātrumā. To ērti uzjaukt iepriekšējā dienā pirms viesībām (tad gan jānoslēpj labi rūpīgi no kārumniekiem, lai neatrod pirms laika!)
Uz oglēm cepta siļķe kurzemnieku gaumē
Ja ceļš ved uz Kurzemes pusi un meklējat labas naktsmājas netālu no Kuldīgas vai Ēdoles, silti iesakām paciemoties pie Mārītes un Jura Āķiem. Senatnīgais mūra nams uzkalniņā zem krāšņām kastaņām gaida viesus jebkurā gadalaikā.
Cūku pupas
Kad vasara iegriežas uz otru pusi, Latvijas dārzos piebriest cūku pupas. Tad jālūko pēc lielākā katla mājās un jātaisās uz lielo vārīšanu. Tas jādara dienās, kad nav steigas, jo pupas vārās diezgan ilgi.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta



























