Ēdieni sezonā
Jaunākās receptes
Kuģelis
Kuģelis ir ļoti vienkāršs un gards kartupeļu pīrāgs. Īsts saimes rudens vai ziemas ēdiens – to nav vērts gatavot, kad esi viens pats mājās.
Klimpas
Vecauces pilī iespējams nobaudīt latviskos ēdienus gan ikdienā, gan svētkos. Pils pagrabā iekārtota virtuve, kurā valda omulīgas saimnieces.
Torte Rīdziniece
Daudzu paaudžu rīdzinieki un galvaspilsētas viesi atceras leģendāro kafejnīcu “Vecrīga”, kas ilgus gadus atradās Vaļņu ielā pie viesnīcas “Rīga”. Tajā ceptās kūkas, tortes un smalkmaizītes kusa uz mēles un vilināja atgriezties vēl un vēl.
Šokolādes desa
Šokolādes desa ir sātīgs našķis, kas ļoti vienkārši pagatavojams. Mūsu mājās pazūd neticamā ātrumā. To ērti uzjaukt iepriekšējā dienā pirms viesībām (tad gan jānoslēpj labi rūpīgi no kārumniekiem, lai neatrod pirms laika!)
Uz oglēm cepta siļķe kurzemnieku gaumē
Ja ceļš ved uz Kurzemes pusi un meklējat labas naktsmājas netālu no Kuldīgas vai Ēdoles, silti iesakām paciemoties pie Mārītes un Jura Āķiem. Senatnīgais mūra nams uzkalniņā zem krāšņām kastaņām gaida viesus jebkurā gadalaikā.
Cūku pupas
Kad vasara iegriežas uz otru pusi, Latvijas dārzos piebriest cūku pupas. Tad jālūko pēc lielākā katla mājās un jātaisās uz lielo vārīšanu. Tas jādara dienās, kad nav steigas, jo pupas vārās diezgan ilgi.
Biezpiena torte
Cepumu pamatne + maigs biezpiena, augļu un putukrējuma viducītis + ogu/augļu želejas virskārta. Pa vidu vēl nokraukst marmelādes cukurgraudiņi.
Biezpiena un ogu kūka ar smilšu mīklas pamatni
Šī ir vasaras recepte, kad dārzos nogatavojas daždažādas ogas. Trīs brīnišķīgu garšu kontrasti – kraukšķīga smilšu mīklas pamatne, maigs biezpiena pildījums un ogu skābenums.
Kārtainā mīkla – sālsstandziņas
Šīs mīklas recepti mana mamma bija ieguvusi padomju laikā no darba kolēģes, norakstījusi uz plāna papīra (žēl, ka datora attēlā nevar sajust šo ar pirkstiem čaukstināmo trauslumu), un mājās mēs to izmēģinājām, par spīti sviesta deficītam veikalos.
Uz oglēm cepta karpa
Šo recepti laipni piedāvā Krūmiņu ģimene, kaut atzīst, ka to pārņēmuši no kaimiņos dzīvojošajiem karpu dīķa saimniekiem. Tas jau saprotams, jo vislabāk šādi gatavota karpa garšo, ja tā tik tikko izmakšķerēta.
Frikadeļu zupa
Frikadeļu nosaukumam vācu valodā var izsekot, sākot ar 17. gs. beigām. 18. gs. sākumā radās nosaukums Frickadelle un Fricandelle, kas apzīmē samīcītas maltās gaļas bumbiņas, tā tās sauc vēl šobaltdien.
Dzērveņu debesmanna
Viens no saldajiem ēdieniem, ko tieši tāpat kā mūsu bērni ēduši mūsu vecmammas un opīši savā bērnībā. Pārbaudīta vērtība – kā saldais ēdiens pēc pusdienām vai launags, vai arī vieglas vakariņas.

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta