Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Slinkie tīteņi

Slinkie tīteņi

Kad nav laika gatavot īstos kāpostu tīteņus, izlīdzamies ar slinko variantu. Tie nudien ir tikpat garšīgi, vienīgi izskata ziņā nevar sacensties ar saviem čaklajiem brāļiem tīteņiem.

Garšīga mērce Lieldienu olām

Garšīga mērce Lieldienu olām

Šo mērci Znotiņu ģimenē gatavo Lieldienās, recepte aizgūta no Ilzes mammas recepšu klades. Mamma to pierakstījusi septiņdesmitajos gados apmeklētos kulinārijas kursos ar nosaukumu Bulgāru mērce.

Lieldienu olas

Lieldienu olas

Iveta ir liela rokdarbniece, pati krāso dzijas ar dabīgām krāsām, pati ada skaistas un siltas lietas. Viņas radošās dotības izpaužas arī virtuvē. Lieldienām tuvojoties, kopā ar bērniem un mazbērniem tiek rīkota olu krāsošana ar dabīgiem materiāliem.

Vārītā pasha

Vārītā pasha

Kārinas virtuvē piektdienā pirms Lieldienām aizņemti visi plītsriņķi. Kādā no katliem burbuļo galerts, citā top zandarts marinādē, varbūt citā katliņā – pastēte, bet lielajā katlā noteikti sildās pasha.

Gaļas pankūkas jeb komm Morgen wieder!

Gaļas pankūkas jeb komm Morgen wieder!

Gaļas pankūkām mūsu tautā ir populārs otrs nosaukums vācu valodā „Komm Morgen Wieder”, kura izcelsme ir neskaidra. Interesanti, ka vācieši šāda nosaukuma ēdienu nepazīst. Jādomā, ka dīvainā kārtā tā to sauc tikai Latvijā.

Cepti vistas stilbiņi

Cepti vistas stilbiņi

Sen aiz kalniem laiki, kad pie pusdienām saklāta galda pieauga spriedze, kuram no laimīgajiem tiks abi ceptas vistas stilbiņi, un to nevarēja būt vairāk par diviem. Kopš vistu fabrikas lepojas ar labi audzinātiem broileriem, par kuru audzēšanu detaļās laikam labāk neko nezināt, stilbiņu pietiek visiem.

Ceptas olas ar bekonu

Ceptas olas ar bekonu

Ceptas olas ar bekonu ir brokastu ēdiens, kas smaržas veidā rada tīksmi jau pirms nonākšanas uz galda. Atmiņas aizved uz bērnības laiku, kad apciemojām lauku tantīti un onkulīti Ogres pusē.

Marinētas sēnes

Marinētas sēnes

Mūsu ģimenē visi ir kaislīgi sēņotāji. Pēc meža sēnes tiek sašķirotas, un mazās baraviciņas, beciņas un podiņi tiek atlikti marinēšanai. Mazās sēnes ir garšīgi stingras, pēc marinēšanas kļūst maķenīt (vai pat ļoti) slidenas.

Marinēta siļķe. Ēdiens pieaugušajiem

Marinēta siļķe. Ēdiens pieaugušajiem

Siļķe ir ēdiens, līdz kuram jāizaug. Pirms gadiem, kad bērni vēl bija mazi un mājas vizītē bija atnācis ārsts, runas iegriezās par to, ko bērni ēd un ko – nekādā gadījumā.

Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh!

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta