Krāsnī cepta selerijas sakne

Cepeškrāsnī cepta selerijas sakne ir īsta delikatese, patīkama pēc garšas un struktūras, ļoti vienkārši pagatavojama un ēdama gan silta, gan atdzisusi.

Sviesta cepumi

Sviesta cepumi un mūsu opja mīļākie cepumi. Vislabāk, ja tos pa vidu kopā savieno garšīgs ievārījums. Labākie nopērkamie tuvu pie mūsmājām dabūjami Ozoliņa konditorejā Ikšķilē vai Ogrē. Bet ir kāds bet. Tos bieži izpērk, pirms mēs ierodamies. Un tad nekā.

Ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi vai rupjmaizes grauzdiņi, sauc kā gribi, bet tā ir viena pamatīga vērtība latviešu virtuvē. Publicējam recepti par godu Latvijas 106. dzimšanas dienai.

Ēdieni sezonā

Jaunākās receptes

Svētku kliņģeris

Svētku kliņģeris

Ingrīda Legzdiņa ir konditore ar 32 gadu darba stāžu. Viņas ceptos kliņģerus esam pasūtījuši mācību centra “Digital Guru” semināriem un kursu noslēgumiem. Tā kā mūsu sadarbība jau ilgst vairākus gadus, un kliņģeri allaž bijuši izcili, lūdzām konditorejas īpašnieku Māri, vai viņi varētu ar sava lieliskā kliņģera recepti padalīties uz Latvijas dzimšanas dienu.

Siļķe kažokā

Siļķe kažokā

Siļķe kažokā ir gadu gaitā pārbaudīts ēdiens, kuru tiklab slinkuma vai laika trūkuma mākti ļautiņi var iegādāties lielveikalu kulinārijas stendos, bet čaklākie var uzmeistarot paši.

Cepta menca ar kartupeļiem

Cepta menca ar kartupeļiem

Mana vecmamma reizēm mēdza dungot dziesmiņu „Nekas nav tik foršs kā kartupel’s ar dorš’!”. Un tā jau arī ir, katrs, kurš ēdis svaigu (nevis nezināmu skaitu reižu saldētu un atkusušu) uzceptu mencu, to zina.

Menca tomātos

Menca tomātos

Katru reizi, kad gatavojam ceptas baltās zivis, no asakām, spurām, astes un kāda gabaliņa turklāt, uztaisām arī šo lielisko, ar maizi ēdamo uzkodu.

Mārtiņdienas gailis

Mārtiņdienas gailis

Mūsu ģimenē sešpadsmito gadu svinam Mārtiņdienu par godu mūsu dēlam Mārcim. Šogad dēlu viņa mācību ceļi aizveduši uz Vīni, kur gadu jāmācās, un Mārtiņdiena mūsu mājās šoreiz paies bez viņa.

Cepti kartupeļi

Cepti kartupeļi

Ceptiem kartupeļiem varētu uzrakstīt slavinājumu vairāku sējumu apjomā. Tas ir visdemokrātiskākais ēdiens, garšo gandrīz visiem. Tos var atrast uz studentu galda, un tos pasniedz kā piedevas smalkos restorānos.

Melleņu kēksiņi

Melleņu kēksiņi

Šī recepte pie mums nonāca no Ingas Minajevas. Bijām cepuši dažādu veidu kēksiņus, bet šie ir vieni no garšīgākajiem.

Maizes darbnīca

Maizes darbnīca

Viesu nams „Donas” atrodas Smiltenes pagastā, dažus kilometrus no Blomes. Tajā saimnieko Ilze Briede, divu dēlu mamma, pēc izglītības juriste, pēc sirds aicinājuma – īsta saimniece.

Zuš’ zup’ jeb zušu zupa Usmas gaumē

Zuš’ zup’ jeb zušu zupa Usmas gaumē

Mācību centra „Digital Guru” dabas fotogrāfu klubs nu jau trešo gadu rīko plenērus, apceļojot mūsu skaisto zemi un medījot brīnišķīgas gaismas mirkļus saules lēktu un rietu atspulgos, priecājoties par ūdeņiem, mežiem, putniem un dzīvniekiem.

Plānās pankūkas ar vasaras ogām un biezpienu

Plānās pankūkas ar vasaras ogām un biezpienu

Plānās pankūkas ir mazie ikdienas svētki. Ja svētdienas rītā vai darbdienu vakarā māju piepilda omulīgā pankūku smarža, rumpis noskaņojas uz atpūtu. Pankūkas nav nekāds ātrais un steidzīgais ēdiens, vajag labu pusstundu, lai tās mierīgā garā uzceptu.

Uz ugunskura gatavotais Bendika plovs

Uz ugunskura gatavotais Bendika plovs

Brīnišķīgā jūnija svētdienā, īsi pirms Jāņiem, Mārcis Bendiks rīkoja Jasmīnu balli. Ēdienkartē aukstajām uzkodām kā kulminācija sekoja uz ugunskura gatavots plovs.

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta