Uzkodas

Zivju sviestmaizītes svētku galdam

Zivju sviestmaizītes svētku galdam

Latvijas dzimšanas dienā mēs vēlētos paspiest roku visiem, kuri ar savu darbu ļauj mums baudīt tik daudz izcilu Latvijas labumu. Šogad nolēmām īpaši izcelt zivju ēdienus, jo zvejniecība ir Latvijas rūpju bērns.

Siļķe kažokā

Siļķe kažokā

Siļķe kažokā ir gadu gaitā pārbaudīts ēdiens, kuru tiklab slinkuma vai laika trūkuma mākti ļautiņi var iegādāties lielveikalu kulinārijas stendos, bet čaklākie var uzmeistarot paši.

Menca tomātos

Menca tomātos

Katru reizi, kad gatavojam ceptas baltās zivis, no asakām, spurām, astes un kāda gabaliņa turklāt, uztaisām arī šo lielisko, ar maizi ēdamo uzkodu.

Mazsālīti gurķi

Mazsālīti gurķi

Parasti pirmie gurķi tiek sālīti uz Jāņiem, un tā līdz rudenim. Tos var ēst piedevās pie kartupeļiem, dažādiem siltajiem ēdieniem, salātiem, vai garšīgi nokraukšķināt tāpat vien, rokās turot.

Jāņu siers

Jāņu siers

Liene ir izmēģinājusi dažādas Jāņu siera receptes un šo atradusi par ātrāko, vienkāršāko un drošāko. Galvenais, lai siers izdotos, ir labas sastāvdaļas.

Marinētas sēnes

Marinētas sēnes

Mūsu ģimenē visi ir kaislīgi sēņotāji. Pēc meža sēnes tiek sašķirotas, un mazās baraviciņas, beciņas un podiņi tiek atlikti marinēšanai. Mazās sēnes ir garšīgi stingras, pēc marinēšanas kļūst maķenīt (vai pat ļoti) slidenas.

Marinēta siļķe. Ēdiens pieaugušajiem

Marinēta siļķe. Ēdiens pieaugušajiem

Siļķe ir ēdiens, līdz kuram jāizaug. Pirms gadiem, kad bērni vēl bija mazi un mājas vizītē bija atnācis ārsts, runas iegriezās par to, ko bērni ēd un ko – nekādā gadījumā.

Speķa pīrāgi

Speķa pīrāgi

Mūsu vecāku mājās speķa pīrāgi nav vienkārši pīrāgi, tas nav parasts ēdiens no gaļas un mīklas. Gan uz Ziemassvētkiem, gan Jāņiem, gan dzimšanas un vārda dienām ēdienkarte mainās no reizes uz reizi, bet pīrāgiem jābūt vienmēr!

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Mūsu sadarbības partneri

 

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta