Kūkas, maizītes
Burkānkūka ar pavasara ziediem
Burkānkūka ar putukrējumu un atraitnītēm ir veltīta visiem pavasara gaidītājiem, kuriem maija vidū ziemas mēteļi un dūnu jakas joprojām ir jātur pa ķērienam. Un vēl tā veltīta visiem čaklajiem cilvēkiem no saimniecības Bites.
Eklēri
Eklēri ir kūkas ar bagātīgu asociatīvu vēsturi. Par nosaukuma izcelsmi vairāk lasiet mūsu grāmatā “Eiropas vēsture latviešu virtuvē”.
Biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni. Klasiska recepte
Biezpienmaizītes ir klasiska un tradicionāla vērtība latviešu virtuvē. Tās klasiskās ir atrodamas vitrīnās līdzās kruasāniem un citiem drošiem un pārbaudītiem gardumiem, sākot ar konditorejām, beidzot ar benzīntankiem.
Burkānu kēksi
Burkānu kēksu recepti mums atsūtīja Daiga Štālberga–Senoussaoui, latviešu tekstilmāksliniece, kura dzīvo Parīzē un savu apciemojumu reizēs lutina mūs ar garšīgām dāvaniņām. Reiz Daigas ciemakukuļa grozā bija cukurotas ingvera lapiņas.
Melleņu torte ar vārīto krēmu, šokolādi un marcipānu
Melleņu laikā pienāk brīdis, kad apnīk visas ierastās receptes un gribas kādu jaunu garšu salikumu.
Medus torte
Medus torte ir viena no iecienītākajām mūsu ģimenes kūkām. Sausāku vai sulīgāku, saldāku vai skābāku, šo našķi gluži lietojamu var nopirkt arī ikvienā veikalā vai konditorejā, un tā ir latviešu kūku klasikas stabila pamatvērtība.
Daikiri Pavlova
Pavlova ir laba savas vieglās un vienkāršās pagatavošanas dēļ, turklāt rezultāts pret ieguldīto darbu vienmēr šķiet nepārspējami daiļš, svaigs un gards.
Kartupeļu sklandu rauši – “Baldones garša 2015” uzvarētāji
Šogad 31. jūlijā Mercendarbes muižā novada svētku ietvaros otro reizi norisinājās konkurss „Baldones garša 2015”, kurā piedalīties varēja ikviens baldonietis. Goda vietā cēla kartupeli.
Biezpiena, siera un jogurta kūka ar nektarīniem
Vasara. Nezinu, vai tur vainīgs Mērfijs vai kāds cits, bet mūsu mājās ledusskapja un augļu trauku revīzijā regulāri atrodu dažādus produktu krikšus, puspaciņu apkaltuša biezpiena, pāris karotes krēmsiera, aizmirstu jogurta glāzi, dažus pārgatavojušos un dažās vietās iebojājušos augļus, kurus kā likums neviens vairs negrib ēst.
Bavārijas siera kūka ar avenēm
Latvijā siera kūka konkurē ar tai līdzīgo biezpienmaizi, ko mājās un konditorejās cep kopš seniem laikiem, kamēr siera kūku tikai pēdējos 20 gadus. Siera kūkas garša salīdzinoši ir smalkāka, pildījuma masa – viendabīgāka.
Pamēģiniet arī ko citu

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta