Lieldienu olas 2016
Šokolādes krēms
Šokolādes krēms ar dzērveņu ķīseli ir īstena latviešu saldo ēdienu klasika. Tam ir kāda līdzība ar kriminālromāniem – garšo daudziem, bet ir cilvēki, kuri kautrējas to atzīt. Daudziem šis ēdiens saistās ar bērnības garšu, ar to ir uzaugušas paaudzes, tas pasniegts kāzās, bērēs un kristībās. Mūsu dienās šo desertu atradīsi ikviena Latvijas lauku krodziņa piedāvājumā. Tas nozīmē, ka to labprāt ēd vēl arvien, bet ne jau smalkos restorānos! Jo tas ir mīļš un gards komforta ēdiens, liekams vienā plauktiņā ar bubertu un debesmannā.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
26/03/2016
Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam olu krāsošanai pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites” par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Parastajās sīpolu mizās pamēģinājām izcirst caurumiņus ar dokumentu caurumsitēju. Iekrāsotie riņķīši izdevās atraktīvi gan pašas mizas laukumā, gan arī vietās, kur uzlipinājām izcirstos aplīšus. Rezultāti apskatāmi bilžu galerijā.
Iepriekšējo gadu krāsošanas piedzīvojumus variet aplūkot šeit:
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas-2014/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olu-krasosana-pardaugava/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas/
http://www.garsigalatvija.lv/olu-krasosana-2015/
Priecīgas Lieldienas, mūsu mīļie lasītāji visā plašajā pasaulē!
#Veģetārs ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Lēti pagatavojams ēdiens #Tradicionāls ēdiens #Latviešu virtuves klasika
Saistītās receptes

Šokolādes krēms
Šokolādes krēms ar dzērveņu ķīseli ir īstena latviešu saldo ēdienu klasika. Tam ir kāda līdzība ar kriminālromāniem – garšo daudziem, bet ir cilvēki, kuri kautrējas to atzīt. Daudziem šis ēdiens saistās ar bērnības garšu, ar to ir uzaugušas paaudzes, tas pasniegts kāzās, bērēs un kristībās. Mūsu dienās šo desertu atradīsi ikviena Latvijas lauku krodziņa piedāvājumā. Tas nozīmē, ka to labprāt ēd vēl arvien, bet ne jau smalkos restorānos! Jo tas ir mīļš un gards komforta ēdiens, liekams vienā plauktiņā ar bubertu un debesmannā.

Ābolu aveņu ievārījums
Ābolu aveņu ievārījums ir smalks un maigs, skaistā krāsā, ar patīkamu struktūru un biezumu. Ar to mūs reiz pacienāja ogrēniete Anita Ikauniece, kad vēl dzīvojām šajā pilsētā. Receptes pie mums atnāk pa ļoti dažādiem ceļiem. Šī atnāca kopā ar ļoti emocionālu stāstu.

Baklažāni ar sieru
Baklažāni ar sieru ir brīnišķīga uzkoda. Visgardākā tā ir silta, bet arī atdzisušai nav ne vainas. Kopš Latvijā šos burvīgos nakteņus piedāvā dažādi stādu audzētāji un tie lieliski aug un ražo siltumnīcās līdzās tomātiem, ir pagājis jau kāds laiciņš, tomēr tie vēl pagaidām nav tik ļoti iekarojuši latviešu gardēžu sirdis.



