Sestdiena, 30 marts, 2013 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra Ošiņa

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Napoleons-01

Napoleons-03 Napoleons-04 Napoleons-06 Napoleons-07 Napoleons-08 Napoleons-09 Napoleons-10 Napoleons-11 Napoleons-12 Napoleons-15 Napoleons-16 Napoleons-18 Napoleons-20 Napoleons-21 Napoleons-24 Napoleons-22 Napoleons-23 Napoleons-25 Napoleons-26 Napoleons-27 Napoleons-28 Napoleons-30 Napoleons-01

Napoleona kūka ir Lidas meistarstiķis, ģimenes jubileju reizēs gaidīts un pieprasīts. Recepti savulaik izmēģinājusi no V. Gustavas un I. Jansones 1977. gadā izdevniecībā Liesma izdotās pavārgrāmatas. Lida atceras, ka tajos gados nopirkt jaunu pavārgrāmatu bija neticama veiksme. Grāmatas bija lētas (šī maksājusi 1.30 rubļus), bet nezināmu iemeslu dēļ netika iespiestas pietiekamā daudzumā, uzturot tādu kā mednieka azartu to iegūšanā. Ja tā laime bija piedzīvota un kārotā grāmata bija mājās, jau šis fakts vien garantēja eiforisku laimes sajūtu, vēl pirms kaut kas no tās tika pagatavots. Ja nu vēl esot izdevies izstāvēt vienu rindu pēc olām un otru – pēc sviesta (septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados olas un sviests bija starp produktiem, kuru atrašanās veikalu plauktos nebūt nebija ikdienišķa parādība), laimes sajūta pieauga vēl vairāk, un tad jau varēja ķerties pie kūku cepšanas.

Tā kā kūkai ir dots franču karavadoņa vārds, parakājos vēsturē, kas tam par iemeslu. Versijas ir dažādas – no paša Napoleona laikiem, kur to saista ar Žozefīnes sirds iekarošanu, līdz 1912. gadam Krievijā, kur šāda kūkas recepte izstrādāta par godu 100 gadu uzvarai pār Napoleonu. Šī versija ticamāk izskaidrotu, kā franču karavadoņa vārdā nosaukta recepte ielavījusies padomju pavārgrāmatā, kurā kūku nodaļu ievada Kolhoznieku kūka un nobeidz Darbdienas kūka. Lida laika gaitā recepti uzlabojusi, oriģinālās receptes ūdens daudzumu aizstājot ar skābu krējumu.

Kūkas pagatavošanai vajag pāris stundu laika, un vēl pāris, lai krēms savilktos ar mīklas slāņiem. Šī kūka arī otrā dienā pēc cepšanas ir varen laba, ja vēl kāds gabaliņš ir palicis pāri. Atšķirībā no veikalos un kafejnīcās ar šādu nosaukumu nopērkamām kūkām, kurās jākožas uzmanīgi, lai krēms pa malām nešķīstu laukā, šis Napoleons ir trauslāks, drupanāks un vieglāk sagriežams. Pēc šīs receptes cepta kūka svērs aptuveni 2 kilogramus.

Sastāvdaļas

Mīklai

3 glāzes kviešu miltu (250 ml glāze)

1 glāze skāba krējuma

250 g sviesta

1 ēdamkarote etiķa

1 ola

Krēmam

0,5 l 3,5 % piena

5 olas

5 ēdamkarotes cukura olām un vēl nedaudz sviestam

5 ēdamkarotes miltu

200 g sviesta

15 g vaniļas cukura

1 citrona miziņa

pēc izvēles pūdercukurs rotāšanai

Darba gaita

Napoleons-031. Miltus ber bļodā, turpat sagriež sviesta gabaliņus un ar nazi vai lāpstiņu iekapā. Šādi sastrādāta mīkla būs trausla un slāņaina.
Napoleons-042. Pievieno olu un arī iekapā.
Napoleons-063. Tad pievieno krējumu, etiķi, turpina kapāt, līdz sastrādāta viendabīga mīkla.
Napoleons-074. Ar rokām izveido kukulīti un liek ledusskapī uz pusstundu.
Napoleons-085. Pa to laiku gatavo krēma pirmo daļu. Mazā katliņā liek vārīties pienu, lielākā uzvāra ūdeni. Olas saputo ar cukuru un miltiem gaisīgā masā, karsto pienu tievā strūklā ieputo olu masā.
Napoleons-096. Olu masu lej atpakaļ mazajā katliņā, krēmu, nepārtraukti maisot, ūdens peldē karsē, līdz masa sabiezē krēma konsistencē. Krēms atdziestot vēl mazliet sabiezēs.
Napoleons-107. Krāsni sāk karsēt līdz 200 grādiem. Mīklu sadala 4 daļās.
Napoleons-118. Izklāj plātis ar cepamo papīru. Mīklu sāk rullēt uz plāts, lai izveidotu taisnstūra formu, malas var ielocīt un rullēt…
Napoleons-12… kamēr izdodas plāni un smuki. Nav vajadzības panākt, lai visas kārtas būtu precīzā izmērā, jo tās tiks pielīdzinātas pēc cepšanas.
Napoleons-159. Mīklas plātni ar dakšiņu sabaksta, lai tā cepot nedeformētos.
Napoleons-1610. Cep gaiši brūnas visas četras plātnes. Mīkla kļūs viegla, drupana un slāņaina. Atdzesē.
Napoleons-1811. Sviestam pievieno rīvētu citrona miziņu. Sviestu saputo ar 2–3 ēdamkarotēm cukura, līdz tas izkusis.
Napoleons-2012. Sviesta masai pa karotei pievieno vārīto masu, puto, līdz krēms kļuvis gaišāks un vieglāks.
Napoleons-2113. Mīklas plātnes liek vienu virs otras un ar šķērēm apgriež vienādas. Ar nazi griežot, plātnes var ieplaisāt.
Napoleons-2414. Nogrieztā malas liek bļodā un ar kartupeļu stampu saspiež drumstalās.
Napoleons-2215. Krēmu sadala 5 daļās. Plātnes pārziež ar krēmu un kārto vienu virs otras.
Napoleons-2316. Arī kūkas maliņas noklāj ar krēmu.
Napoleons-2517. Ar drumstalām nokaisa kūkas virsu…
Napoleons-26… un maliņas.
Napoleons-2718. Ar divām lāpstiņām kūku noceļ no darba virsmas…
Napoleons-28…un pārceļ uz skaista šķīvja.
Napoleons-3019. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc pāris stundām kūka būs savilkusies, to varēs sagriezt gabaliņos un pasniegt.
Napoleons-01Priecīgu baudīšanu!

70 komentāri

  1. Līga
    30/06/2013 at 19:51

    Cik īsti ir vajadzīgas olas krēmam?
    Nav rakstīts. Ir tikai rakstīts, cik cukuru vajag pievienot olām kas domātas krēmam.

    • garsigi
      30/06/2013 at 22:20

      Atvainojiet par neprecizitāti. Krēmam nepieciešamas 5 olas. Izlabosim arī pašā receptē.

    • Liga
      21/06/2017 at 22:18

      5

  2. Lelde
    03/07/2013 at 15:43

    Labdien! Sakiet lūdzu, ja liek galda etiķi vai arī pietiek ar 1 ēd.k.?

    • garsigi
      03/07/2013 at 16:55

      Noteikti pietiek, šajā receptē lietotais bija 9% parastais etiķis.

  3. Ilze
    05/07/2013 at 12:54

    The best recepte, cepu kuku pirmo reizi un sanaca ideali. Mana milaka kuka. :)

    • garsigi
      05/07/2013 at 13:24

      Priecājamies! Nodosim šo ziņu kūkas autorei. Lai izdodas arī turpmāk, Ilze!

  4. Liene
    01/09/2013 at 20:26

    Cik kg kukas sanak no sada izejvielu daudzuma?

    • garsigi
      01/09/2013 at 21:20

      Labdien, Liene! Sarēķināju, ka kūka sver aptuveni divus kilogramus. Svaigu produktu svars pārsniedz 2 kilogramus, cepoties daļa mitruma izgaro, galā varētu būt 2 kg.

      • Liene
        01/09/2013 at 23:07

        Paldies!

  5. baiba
    23/09/2013 at 15:43

    Super, izmēģināšu 18.novembrī

    • garsigi
      23/09/2013 at 17:46

      Lai labi izdodas, Baiba!

  6. Māris
    03/11/2013 at 16:58

    Paldies par recepti!Šīs kūkas esmu iemīlējis kopš kādiem 60 gadiem, kad mani vecāki veda mūs bērnus uz Rīgu. Napoleona kūkas tajos laikos bija garšīgākās kūkas Rīgas kafejnīcās. Pats nekad neesmu cepis, bet šodien noteikti izmēģināšu. Cepšu arī 18. novembrī, kad meitai būs apaļa jubileja! Ceru, ka izdosies.Jau tagad jūtu tās garšu! Paldies!

    • garsigi
      04/11/2013 at 02:44

      Kopš šī recepte ir mūsu mājas lapā, tā gandrīz katru dienu ir viena no populārākajām apskates ziņā. Laikam jau daudziem tā ir mīļa kūka. Ceru, ka izdosies gan šodien, gan uz meitas un arī Latvijas jubileju!

  7. Nora
    21/11/2013 at 01:16

    Paldies par labo recepti!!! Šodien izcepu un sanāca ļoti laba un garšīga!

    • garsigi
      21/11/2013 at 01:22

      Ļoti priecājamies līdz ar visiem kārumniekiem, kuriem tika šī burvīgā kūka! Lai veicas arī turpmākajos kūku meistarstiķos!

  8. Ivonna
    30/12/2013 at 10:17

    Labdien, sen mekleju iistu Napoleona kuukas recepti…esmu ljoti prieciga ka shodien, 30 decembrii atradu to. shii kuuka buus muusu Jaungada sagaidishanas galdaa riitvakar sagaidot Jauno 2014 gadu! Dzivojam taalu no Latvijas jau ilgus gadus un vienmer esmu pirkusi tikai gatavo sasaldeto miiklu Napoleonam. Beeidzot vareshu pati gatavot visu kuuku, no A liidz Z ! Vienigais jautajums…vai drikst gatavot kuuku shovakar 30 decembrii un likt galdaa riit, VECGADA vakaraa jeb labaak
    to dariit riit, 31 decembrii. kaa buus pareizaak???? Liels paldies jau ieprieksh par ieteikumu !!!

    • garsigi
      30/12/2013 at 15:46

      Labdien, Ivonna! Droši varat gatavot kūku jau šodien. Tai ir vēlams kādu laiku savilkties, pēc dienas tā kļūst tikai vēl labāka. Lai izdodas, un laimīgu Jauno gadu!

  9. Inta
    25/01/2014 at 17:34

    Iekārdinājāt mani! Noteikti pamēģināšu arī es!Esmu pārliecināta, ka izdosies!

    • garsigi
      26/01/2014 at 00:38

      Lai veicas, Inta!

  10. elinap.
    10/06/2014 at 11:52

    paldies par recepti! jautajums – uz cik gradiem un kada rezima jacep?

    • garsigi
      10/06/2014 at 13:59

      Elektriskajā plītī var cept uz 180-200 grādiem. Gāzes plītī tas varētu būt drusku virs vidējā karstuma. Laiks ir apmēram 10 minūtes, bet katrā plītī var nedaudz atšķirties. Jāskatās, kad plāksne kļūst gaiši brūna, viegla un drupana. Pirmo plāksni cepot, var uzņemt laiku.

  11. Zane
    18/06/2014 at 13:40

    sveiki,cik smaga sanak si kuka pec Jusu receptes???

    • garsigi
      18/06/2014 at 14:55

      Sveika, Zane! Kā jau iepriekš komentāros minēts, gatavas kūkas svars būs aptuveni 2 kg. Ielikšu šo teikumu arī pie pamatteksta, ja reiz ir šāda interese. Acīmredzot, tas ir svarīgi, plānojot viesības.

  12. guna
    29/06/2014 at 00:45

    loti garsigi sanaca,recepte super

    • garsigi
      29/06/2014 at 02:49

      Guna, no sirds priecājamies, ja izdevās un garšoja!

  13. sandra johanna
    20/12/2014 at 18:16

    Taisīju dubulto variantu – uz tiem 4 kg. sanāca gana gardi, bet jāsaka, ka uz dubulto variantu labāk būtu 11 vai 12 kārtas rullējusi, bija nedaudz par biezu daža laba. Bet tā jau gardi!

    • garsigi
      21/12/2014 at 04:21

      Sveika, Sandra! Paldies, ka padalījāties ar šo pieredzi. Ja kāds vēl mēģinās dubulto, varēs ņemt šo vērā. Garšīgus un priecīgus svētkus jūsu mājai no mūsu mājas!

  14. Midzya
    20/01/2015 at 17:01

    Paldies! Burvīgi!

    • garsigi
      20/01/2015 at 17:35

      Lai labi garšo!

  15. Krista
    03/02/2015 at 00:10

    Sveiki! vēlējos uzzināt kādā temperatūrā un cik ilgi aptuveni jācep plātnes?

    • garsigi
      03/02/2015 at 01:43

      Sveika, Krista! Kā jau tekstā rakstīts, Lidija cepa 200 grādu karstā krāsnī (elektriskajā). Plāksnes ir plānas, pēc kādām 10 minūtēm jāsāk skatīties – gatavas tās ir gaiši brūnas, vieglas un drupanas.

  16. Kristīne
    09/03/2015 at 22:27

    Sveiki, vēlos noskaidrot, vai obligāti ir jāpievieno etiķis, un ko tas dod īsti? Jo etiķis galīgi nesaistās ar saldo ēdienu.

    • garsigi
      10/03/2015 at 01:48

      Sveika, Kristīne! Oriģinālajā receptē etiķis ir minēts. Šķiet, etiķis vai spirts šādām mīklām tiek pievienots, lai radītu noteiktu reakciju. Iespējams, lai mīkla būtu kraukšķīgāka. Es pati esmu cepusi arī bez tā, ir gluži labi.

  17. lita
    20/05/2015 at 01:27

    Sveikas meitenes,rakstu bez garumzimem datora vainas del.
    Pirmo reizi meginaju cept torti,saku ar so!
    varbut zinat kadel man varitais krem ta ar palika krema konsistence,nepalika tads ka bilde,tads stingras smerejamas konsistences.
    Paldies jau ieprieks!

    • garsigi
      20/05/2015 at 02:30

      Sveika, Lita! Visticamāk, ka pārāk īsu brīdi bija karsēta piena-olu masa. Tai ir tendence dziestot vēl mazliet sabiezēt. Ja tā ir pietiekami stingra, kad beidz karsēt, tad noteikti būs laba arī pēc atdzišanas. Vai varbūt olas bija mazāka izmēra? Galvenais nebētāt par pirmo neizdošanos, nākamreiz noteikti izdosies labāk!

  18. Inga
    22/06/2015 at 13:14

    Labdien,nav par maz cukura 5 ēd k uz 2 kg kūku?Paldies.

    • garsigi
      07/09/2015 at 11:30

      Sveika, Inga! Iespējams, tieši tas, ka kūka nav ļoti salda, ir viens no tās panākumu cēloņiem. Vēl jau nedaudz cukura pievieno sviestam.

  19. Kapeika
    22/06/2015 at 13:59

    Paldies par recepti, kuka loti garda sanac! Izdevas viss ar pirmo piegajienu!
    Krems kukai loti garsigs!
    Cik saprotu, kreema variacijas var but dazhadas?! Ka isti pagatavot sviesta kremu, jo garsa atskirsies no si krema!

    Paldies JUms!

  20. Kristīne
    07/09/2015 at 08:37

    Labdien!
    Gribēju noskaidrot par vanilīncukuru, kurā brīdi to pievieno krēmam?….Šodien gatavošu šo kūku otro reizi, pirmā reizē sekoju pa soļiem un izlaidu vanelīncukuru, bet kūka protams tāpat bij garda…Vēlos atzīmēt, ka es to papildināju ar svaigi blenderētām krūmmelenēm, kuras liku kopā ar krēmu divās kārtās un bij labi.
    Lai jauka Jums diena!

    • garsigi
      07/09/2015 at 11:23

      Labdien, Kristīne!

      Ja vēlaties mēģināt kūku ar svieta krēmu, varbūt var ņemt recepti no Cielaviņas, tikai nelikt klāt kakao pulveri. Recepte šeit: http://www.garsigalatvija.lv/torte-cielavina/

    • garsigi
      08/09/2015 at 00:46

      Labdien, Kristīne! Vanilīna cukuru pievieno, kad saputo kopā vārīto olu masu ar sviestu. Bet nebūs bēda, ja pievienos kādā citā brīdī. Ogas noteikti kūku jauki papildina gan garšas, gan krāsas ziņā. Lai izdodas turpmākie eksperimenti!

  21. katrīna
    19/11/2015 at 16:19

    Sveiki! Kas varētu būt par iemeslu tam, ka neizdevās krēma konsistence. Tas tā arī nesabiezēja. Palika šķidrs..

    • garsigi
      19/11/2015 at 16:29

      Sveika, Katrīna! Man pašai šāda problēma nekad nav bijusi. Varbūt vaina olās, tās mēdz būt dažādu izmēru. Ja olas mazas, vajadzētu ņemt pēc skaita vairāk. Vēl varbūt par īsu sildīšanas laiks. Vārītais krēms prasa pacietību, lēnu un pamatīgu maisīšanu, un tad vienā brīdī viss notiek. Uz elektriskās plīts var likt katliņu uz paša zemākā sildīšanas režīma, tad sabiezē ātrāk, bet masa ir kunkuļaināka. To atkal var novērst ar izblendēšanu. Lai veicas nākamreiz labāk!

  22. katrīna
    19/11/2015 at 16:35

    Mīkla gaida ledusskapī un šovakar mēģināšu atkal. Olas bija vidēja izmēra. Varbūt vairk miltus vai cukura? Karsēju ilgi, kādu pus h..

    • garsigi
      23/11/2015 at 03:06

      Ļoti ceru, ka otrajā piegājienā viss izdevās labi! Cukura daudzums biezumu neregulē, tad jau drīzāk milti. Ja pieliek par daudz miltu, nebūs tik laba garša. Kviešu miltu vietā var izmēģināt kukurūzas miltus, tos var likt vairāk, saglabājot labās garšas īpašības.

  23. Guna
    30/12/2015 at 19:05

    Paldies par recepti!!
    Un – priecājos līdzdalīt, ka šī recepte ir saistoša arī celiakijas slimniekiem, jo ar pirmo reizi izdevās arī no bezglutēna miltiem (Schar gluten-free Bread-Mix, kas nopērkami Rimi)!
    Gatavoju rītdienas Vecgada galdam, taču nenocietāmies un pagaršojām jau šodien. Dēls, kurš 16 gadus ievēro bezglutēna diētu, pat nezināja, kas tas ir – Napoleona kūka, nu atzina, ka ir vienkārši izcili! Arī pati nevaru nepievienoties. :) Jāpiebilst, ka mūsu – bezglutēna tortes un kūkas – Rīgas bezglutēna kafejnīcās ir vienkārši ārprātīgās cenās (piemēram, piparkūku mīkla cvienā no tām maksā 20 eiro kg!), tāpēc šis ir arī ļoti veiksmīgs finansiāls ieguvums.
    Gatavoju no lauku olām, kas joprojām bija košas jo košas un piedod īpāsu dzeltenumu.
    Paldies, paldies, paldies! Un svētīgu Jauno gadu!

  24. Inse
    31/01/2016 at 22:50

    Piedodiet par neprofesionālu jautājumu. Olas puto tikai dzeltenumus, vai kopā ar baltumiem?Paldies.

    • garsigi
      31/01/2016 at 22:53

      Krēmam puto visu kopā.

  25. Līga
    21/02/2016 at 12:48

    Sveiki. Vai sviestam ir jābūt ar sāli vai bez? Varbūt iesakiet kādu konkrētu sviesta nosaukumu. Paldies

    • garsigi
      21/02/2016 at 12:52

      Sveika, Līga! Sviestam nav vajadzīgs sāls – ja pie mīklas tas netraucētu, tad pie krēma noteikti nebūtu vēlams. Par ražotāju – esam gatavojuši no visdažādākajiem. Galvenais, lai tauku procents nebūtu zem 82 %. Un sviestam jābūt svaigam, nevajadzētu pirkt tādu, kuram tūlīt beigsies derīguma termiņš.

  26. Anna
    22/03/2016 at 19:27

    Labdien!
    Izlasīju visus komentārus, bet tāda problēma kā man nebija- ļoti grūti bija mīklu izrullēt, tā lipa pie ruļļa un plēsa mīklu nost no cepamā papīra.Cepu jau otrreiz, un atkal tas pats. Kur vaina?
    Paldies

    • garsigi
      22/03/2016 at 22:12

      Sveika, Anna! Ja mīkla stipri līp pie ruļļa, tai vajag pārkaisīt miltus. Var pimrs rullēšanas pabērt miltus uz galda vai dēļa un sadalītos mīklas gabaliņus apvārtīt no visām pusēm. Tas noteikti līdzēs. Lai veicas!

  27. kristine
    02/05/2016 at 10:48

    Labdien,tomer mikla man labak patik kad neliek etiķi.es taisu bez etika un sanak loti garda un pufiga.

    • garsigi
      02/05/2016 at 12:01

      Labdien, Kristīne! Šeit publicējām recepti, kāda tā bija vecajā grāmatā. Katrs to var uzlabot pēc savas patikšanas. Paldies, ka dalījies pieredzē, varbūt citi arī pamēģinās bez etiķa.

  28. Emils
    30/08/2016 at 00:27

    Sveiki.
    Mervieniiba viena glaaze? Kaa to paartulkot citaadaa meervieniibaa?
    Paldies.

    • garsigi
      30/08/2016 at 01:23

      Sveiki, Emīl! Ja mājās ir svari, ieteicams paņemt kādu trauku (glāzi, krūzi, bļodiņu), kurā ietilpst 250 ml ūdens. Tad tādā līmenī jānomēra attiecīgi arī citi produkti pēc apraksta.Var izmantot arī jogurta trauciņu, kura tilpums ir 250 ml. Vai burciņu.

  29. Lelde
    19/09/2016 at 17:05

    Vai rullējot mīklu tā katru reizi ir jāpārloka, vai arī vienkārši izrullē plānu taisnstūri?

    • garsigi
      19/09/2016 at 18:07

      Sveika, Lelde! Šī ir ātrā kārtainā mīkla, izrullē plānu un cep uzreiz. Tur jau tas jaukums. Kārtiņas veidojas no tās ilgās kapāšanas sākumā. Kaut arī vizuāli šķiet, ka mīkla ir diezgan viendabīga, cepoties notiek brīnumi.

  30. Mārīte
    03/10/2016 at 10:06

    Ļoti garšīga! Nu jau taisu otro reizi. Viegli un ātri pagatavojama.

    • garsigi
      03/10/2016 at 13:44

      Paldies, lai izdodas otro un vēl citas reizes iepriecināt jubilārus un vienkārši kārumniekus!

  31. Ina
    07/01/2017 at 17:40

    Izcepām šodien, ēdīsim rīt, padalīšos iespaidos, bet jau tagad varu teikt, ka krēms tik garšīgs, ka bērni bija gatavi izēst krēma bļodu tāpat:-)

  32. inguuna
    02/03/2017 at 07:42

    Gruutiibas ir un paliek ar taam olaam! Rakstiits 5as olas. BEEEET vesela ola vai tik dzltenums.

  33. inguuna
    02/03/2017 at 07:54

    Esmu ASV. Mums pusdivpadsmit naktii. Izmantoju bezgluteiina cepammiltus. Miikla un cepiens uz efef! Cepos par olaam kreemam. Tachu bez baltumiem!!! 5 olu dzeltenumi vai kaa! neriskeeju un maisiiju tik dzeltenumus. Neesmu gluzji iesaaceeja, bet… Kreems ritiigi labs. Saakshu kraameet kuuku. Mana oma viduu lika veel bruuklenju vai dzeervenju maisiijumu. Man nav. Likshu skaabumam avenes.

    • garsigi
      02/03/2017 at 13:44

      Svaika, Inguna! Šajā receptē krēmam lieto visu olu, gan baltumu, gan dzeltenumu. Ja izdevās labi tikai no dzeltenumiem, arī ir ok. Par ogām – protams, ir brīvas improvizācijas iespējas. Noteikti neko nevar sabojāt ar kādu skābu ievārījumu vai svaigām ogām.Vienīgi jāņem vērā, ka receptē uz visu kūku lietots maz cukura. Lai garšīgi!

  34. Arvids
    16/06/2017 at 13:59

    Par šo recepti varu teikt visslavinošākos vārdus! Izdevās lieliski!

    • garsigi
      16/06/2017 at 18:42

      Priecājamies, Arvīd! Lai izdodas arī turpmāk!

  35. Agita
    03/09/2017 at 09:46

    Lieliska recepte. Izmantoju jau 2 gadus. Mani kolēģi saka, ka šī ir vislabākā kūka. es ļoti variēju ar pildījumiem, lieku arī ievārījuma kārtu, pavasarī ieliku aveņu sorberta kārtu. Izcili.
    Šodien atkal esmu pie šīs receptes, jo gribu mēģināt uzcept kārtainās ābolkūkas. Ceru, ka iznāks lieliski.

    • garsigi
      03/09/2017 at 11:03

      Paldies, Agita, priecājamies, ja recepte iedvesmo jauniem radošiem risinājumiem! Un vēl – lielo kūku labākā īpašība, ka ar tām varam dalīties ar saviem draugiem, radiem un kolēģiem. Lai garšīgi arī turpmāk!

Komentēt

© 2010 Garšīgā Latvija. Visas tiesības aizsargātas