Kotletes. Ļoti garšīgas kotletes

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Garšīgas kotletes ir jāprot izcept ikvienai samniecei vai saimniekam. Kotlešu receptes dažādās ģimenēs patiešām atšķiras. Citi pievieno ķiplokus, citi – rīvētu kartupeli, dažādas ir maizes un miltu piedevas, arī garšvielas. Vai teļa gaļas kotlešu mīklai piedevas ir citādas kā cūkgaļas vai jauktas gaļas kotletēm?

Lūdzu, atsūtiet mums savus variantus, lai mēs varētu viens no otra iedvesmoties. Tā kā esam sākuši apkopot, kas kopīgs un kas atšķirīgs dažādos Latvijas novados, būtu interesanti saprast, ar ko Kurzemes kotletes atšķiras no Latgales kotletēm, un kādas garšvielas vidzemnieces lieto savādāk kā zemgalietes. Lielas, mazas, brūni apceptas vai grāpītī sautētas, garšīgas, garšīgas…
Šeit piedāvājam Ošiņu ģimenes variantu. Klāt pie kotletēm mums garšo dažādos veidos gatavoti kartupeļi, šmorēti kāposti, bet viena no visiecienītākajām piedevām ir sakņu sautējums, kura recepte atrodama šajā lapā sadaļā “Pamatēdieni.
Lūdzu, rakstiet mums par savām kotletēm!

Sastāvdaļas

  • Malta gaļa – liellopa, cūkas, teļa – jaukta pēc izvēles – apmēram 0.7 kg
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 olas
  • 150 ml piens vai ūdens (pēc izvēles)
  • Pāris ēdamkarotes miltu
  • Ēdamkarote kartupeļu miltu
  • Krietna šķipsna ķimeņu
  • Sāls, malti melnie pipari

Soļi

Solis 1

Iemērc ūdenī vai pienā baltmaizi.

Solis 2

Nomizo un smalki sagriež sīpolu.

Solis 3

Samīca malto gaļu ar olu, miltiem, izmērcēto baltmaizi, sīpolu un garšvielām.

Solis 4

Sakarsē pannā nedaudz eļļas, ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Koča. Grūbu biezputra

Koča. Grūbu biezputra

10. oktobrī atzīmē Starptautisko putras dienu. Tam par godu dalīsimies ar kočas recepti. Šo gardo miežu grūbu putru mums gatavoja Edīte Krastiņa, saimniece no Rūjienas puses. Un gatavoja to īstā maizes krāsnī.

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Ja man būtu restorāns, es šo recepti iekļautu pastāvīgajā ēdienkartē, tik laba tā ir. Iedvesmu smēlos veģetāro ēdienu pavārgrāmatā “Green Kitchen at Home: Quick and Healthy Vegetarian Food for Every Day” (David Frenkiel, Luise Vindahl, 2017) publicētā receptē “Beet bourguignon”.

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienai, kā zināms, piestāv kāds putna cepetis. Vesela putna cepetis nav ikdienas ēdiens, to nevar tā – viens-divi-gatavs, bet svētku reizēs tas ir lielisks. Pīle ir laba, ja zoss šķiet nepārvarami monumentāla, bet vistiņa (hmm, Mārtiņu gailis) – pārāk ikdienišķi svētku galdam.

Mūsu sadarbības partneri