Kotletes. Ļoti garšīgas kotletes

Apiņu dzinumi

Ceptus apiņu dzinumus pagājušajā gadā ieraudzīju lieliskās mikoloģes Inetas Danieles Facebook profilā. Vienmēr ir interesanti pamēģināt ko jaunu. Līdz šai dienai apiņus zinājām tikai kā alus brūvēšanai nepieciešamus augus. Palūkojos gar sētmali – jā, apiņi pašā plaukumā!

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Garšīgas kotletes ir jāprot izcept ikvienai samniecei vai saimniekam. Kotlešu receptes dažādās ģimenēs patiešām atšķiras. Citi pievieno ķiplokus, citi – rīvētu kartupeli, dažādas ir maizes un miltu piedevas, arī garšvielas. Vai teļa gaļas kotlešu mīklai piedevas ir citādas kā cūkgaļas vai jauktas gaļas kotletēm?

Lūdzu, atsūtiet mums savus variantus, lai mēs varētu viens no otra iedvesmoties. Tā kā esam sākuši apkopot, kas kopīgs un kas atšķirīgs dažādos Latvijas novados, būtu interesanti saprast, ar ko Kurzemes kotletes atšķiras no Latgales kotletēm, un kādas garšvielas vidzemnieces lieto savādāk kā zemgalietes. Lielas, mazas, brūni apceptas vai grāpītī sautētas, garšīgas, garšīgas…
Šeit piedāvājam Ošiņu ģimenes variantu. Klāt pie kotletēm mums garšo dažādos veidos gatavoti kartupeļi, šmorēti kāposti, bet viena no visiecienītākajām piedevām ir sakņu sautējums, kura recepte atrodama šajā lapā sadaļā “Pamatēdieni.
Lūdzu, rakstiet mums par savām kotletēm!

Sastāvdaļas

  • Malta gaļa – liellopa, cūkas, teļa – jaukta pēc izvēles – apmēram 0.7 kg
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 olas
  • 150 ml piens vai ūdens (pēc izvēles)
  • Pāris ēdamkarotes miltu
  • Ēdamkarote kartupeļu miltu
  • Krietna šķipsna ķimeņu
  • Sāls, malti melnie pipari

Soļi

Solis 1

Iemērc ūdenī vai pienā baltmaizi.

Solis 2

Nomizo un smalki sagriež sīpolu.

Solis 3

Samīca malto gaļu ar olu, miltiem, izmērcēto baltmaizi, sīpolu un garšvielām.

Solis 4

Sakarsē pannā nedaudz eļļas, ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Apiņu dzinumi

Apiņu dzinumi

Ceptus apiņu dzinumus pagājušajā gadā ieraudzīju lieliskās mikoloģes Inetas Danieles Facebook profilā. Vienmēr ir interesanti pamēģināt ko jaunu. Līdz šai dienai apiņus zinājām tikai kā alus brūvēšanai nepieciešamus augus. Palūkojos gar sētmali – jā, apiņi pašā plaukumā!

Pasta ar Boloņas mērci

Pasta ar Boloņas mērci

Pasta ar Boloņas mērci, vai tomēr makaroni? Kā tos sauc jūsu mājās? Tik ātri un vienkārši pagatavojams, garšīgs ēdiens, noteikti izdosies arī pilnīgiem iesācējiem. Mērci var gatavot lielāku katliņu, otrā dienā tikai atliek uzvārīt svaigus makaronus. Mērci var arī sasaldēt dienām, kad nav laika gatavot.

Pildīts patisons

Pildīts patisons

Ciemojoties mājās pie laimīgajiem cilvēkiem, kuriem ir dārzs, bieži gadās dāvanā saņemt pašu ekoloģiski audzētus, gardus un daiļus ciemakukuļus.

Mūsu sadarbības partneri