Kotletes. Ļoti garšīgas kotletes

Ratatuijs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatuijs ir dārzeņu ēdiens, kurā vasaras krāsas un garšas izpaužas visā pilnībā. To pagatavojām no dārzniecības “Dobītes” varenās ražas, ar ko ciemošanās reizē mūs apdāvināja Sandra Marcinkēviča.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Garšīgas kotletes ir jāprot izcept ikvienai samniecei vai saimniekam. Kotlešu receptes dažādās ģimenēs patiešām atšķiras. Citi pievieno ķiplokus, citi – rīvētu kartupeli, dažādas ir maizes un miltu piedevas, arī garšvielas. Vai teļa gaļas kotlešu mīklai piedevas ir citādas kā cūkgaļas vai jauktas gaļas kotletēm?

Lūdzu, atsūtiet mums savus variantus, lai mēs varētu viens no otra iedvesmoties. Tā kā esam sākuši apkopot, kas kopīgs un kas atšķirīgs dažādos Latvijas novados, būtu interesanti saprast, ar ko Kurzemes kotletes atšķiras no Latgales kotletēm, un kādas garšvielas vidzemnieces lieto savādāk kā zemgalietes. Lielas, mazas, brūni apceptas vai grāpītī sautētas, garšīgas, garšīgas…
Šeit piedāvājam Ošiņu ģimenes variantu. Klāt pie kotletēm mums garšo dažādos veidos gatavoti kartupeļi, šmorēti kāposti, bet viena no visiecienītākajām piedevām ir sakņu sautējums, kura recepte atrodama šajā lapā sadaļā “Pamatēdieni.
Lūdzu, rakstiet mums par savām kotletēm!

Sastāvdaļas

  • Malta gaļa – liellopa, cūkas, teļa – jaukta pēc izvēles – apmēram 0.7 kg
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2 olas
  • 150 ml piens vai ūdens (pēc izvēles)
  • Pāris ēdamkarotes miltu
  • Ēdamkarote kartupeļu miltu
  • Krietna šķipsna ķimeņu
  • Sāls, malti melnie pipari

Soļi

Solis 1

Iemērc ūdenī vai pienā baltmaizi.

Solis 2

Nomizo un smalki sagriež sīpolu.

Solis 3

Samīca malto gaļu ar olu, miltiem, izmērcēto baltmaizi, sīpolu un garšvielām.

Solis 4

Sakarsē pannā nedaudz eļļas, ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes un cep no abām pusēm brūnas.

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Ratatuijs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatuijs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatuijs ir dārzeņu ēdiens, kurā vasaras krāsas un garšas izpaužas visā pilnībā. To pagatavojām no dārzniecības “Dobītes” varenās ražas, ar ko ciemošanās reizē mūs apdāvināja Sandra Marcinkēviča.

Pildīti cukini ziedi

Pildīti cukini ziedi

To, kā garšo cepti cukini ziedi, tā vienkārši nemaz nevar iedomāties. Pirmā pieredze ir iespaidīga – no ārpuses kraukšķa kārta, iekšā – sulīgs pildījums. Dārzos šie ziedi, šķiet, vēl ir atrodami. Receptei der arī ķirbja ziedi. Svarīgi, ka tie novākti noteiktā stadijā, ne par agru, ne par vēlu.

Viltotais zaķis

Viltotais zaķis

Ēdiens, kas ietaupīs jūsu laiku, atbrīvojot no stāvēšanas pie plīts

Mūsu sadarbības partneri