Biezpiena tortes pavasara versija

Švarcvaldes kūciņas

Ja jūsmāju krājumos martā atrodamas vēl kādas ķiršu kompota burkas, jādomā, kā tās izmantot. Vasarā mūsu opis parasti izcīna nopietnas cīņas ar strazdiem, mēģinot godīgi sadalīt, cik mums, cik viņiem. Tāpēc viņš visus ķiršu labumus ir pelnījis dubultā. Un tāpēc mums mājās ir gardi skābo ķiršu kompoti ar visiem kauliņiem. Tie, ko veikalā var nopirkt bez kauliņiem, nav mūsu gaumē.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Šī ir vēl viena biezpiena tortes variācija. Pamata recepte ir tāda pati kā jau pirms gadiem publicētā biezpiena torte, mainās tikai augļu pildījums un rotājums. Lieldienām piestāv biezpiens, saules krāsas un apaļa forma. Tā kā vēl nav izspraukušies pat pirmie rabarberi, biezpiena bagātināšanai lietosim augļu kompotus un no siltām zemēm atceļojušos banānus.

Ja kādu iemeslu dēļ nav bijis pietiekami daudz laika gatavot tradicionālo pashu, šo torti var pagatavot krietni īsākā laikā. Izdosies arī iesācējiem un tiem, kuriem nav cepeškrāsns.

Priecīgas Lieldienas!

Sastāvdaļas

  • 700 g vājpiena biezpiena
  • 500 ml 35 % saldā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 paciņa vai 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 100 g marmelādes
  • 4 ēdamkarotes želatīna (3 karotes biezpiena masai,
  • 1 karote augļu želejai)
  • ~ 150 ml auksta piena želatīna uzbriedināšanai
  • 180 g pamatnei piemērotu cepumu
  • 2 banāni
  • 850 ml kārba persiku kompota
  • 425 ml kārba ananasu apaļo šķēlīšu kompota
  • apaļa tortes forma ar noņemamu malu 26 cm diametrā

Soļi

Solis 1

Formas pamatni izklāj ar cepumiem.

Solis 2

Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

Solis 3

No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos, pievieno biezpienam un samaisa.

Solis 4

Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.

Solis 5

Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

Solis 6

Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.

Solis 7

Masu lej formā uz cepumiem, nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.

Solis 8

Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.

Solis 9

Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Švarcvaldes kūciņas

Švarcvaldes kūciņas

Ja jūsmāju krājumos martā atrodamas vēl kādas ķiršu kompota burkas, jādomā, kā tās izmantot. Vasarā mūsu opis parasti izcīna nopietnas cīņas ar strazdiem, mēģinot godīgi sadalīt, cik mums, cik viņiem. Tāpēc viņš visus ķiršu labumus ir pelnījis dubultā. Un tāpēc mums mājās ir gardi skābo ķiršu kompoti ar visiem kauliņiem. Tie, ko veikalā var nopirkt bez kauliņiem, nav mūsu gaumē.

Rupjmaizes torte “Lāčplēsis”

Rupjmaizes torte “Lāčplēsis”

Šogad par godu Latvijas dzimšanas dienai izcepu rudzu rupjmaizes torti. Recepti esmu salikusi kā kompozīciju no vairākiem avotiem. Kad uznāk iedvesma un ir gana daudz laika, varu eksperimentēt, pārāk nesatraucoties par rezultātu. Ir aizraujoši iztēloties dažādos garšu salikumus, faktūras, krāsas un smaržas. Pandēmijas dēļ viesības šogad nav atļautas, bet mani mājinieki ir ar mieru nomēģināt ikvienu manu eksperimentālo cepumu.

Vegānā ābolkūka

Vegānā ābolkūka

Vegāno ābolkūku reiz cepu, dodoties ciemos pie mūsu draudzenes Dagnijas, kura jau gadiem nelieto dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus. Domājot par ciemakukuli, man bija svarīgi atrast tādu kūkas recepti, kuru varētu ēst visi.

Mūsu sadarbības partneri