Biezpiena tortes pavasara versija

Tartes ar vaniļas krēmu un avenēm

Šīs kūkas tapa pēc maza izbrauciena uz Igauniju. Parasti pa ceļam uz Tallinu Pērnavā iegriežamies iedzert kafiju. Nu jau tradicionāli kafejnīcā Supelsaksad, kur ir gardas kūkas un maizītes, kā arī ļoti romantisks interjers.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Šī ir vēl viena biezpiena tortes variācija. Pamata recepte ir tāda pati kā jau pirms gadiem publicētā biezpiena torte, mainās tikai augļu pildījums un rotājums. Lieldienām piestāv biezpiens, saules krāsas un apaļa forma. Tā kā vēl nav izspraukušies pat pirmie rabarberi, biezpiena bagātināšanai lietosim augļu kompotus un no siltām zemēm atceļojušos banānus.

Ja kādu iemeslu dēļ nav bijis pietiekami daudz laika gatavot tradicionālo pashu, šo torti var pagatavot krietni īsākā laikā. Izdosies arī iesācējiem un tiem, kuriem nav cepeškrāsns.

Priecīgas Lieldienas!

Sastāvdaļas

  • 700 g vājpiena biezpiena
  • 500 ml 35 % saldā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 paciņa vai 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 100 g marmelādes
  • 4 ēdamkarotes želatīna (3 karotes biezpiena masai,
  • 1 karote augļu želejai)
  • ~ 150 ml auksta piena želatīna uzbriedināšanai
  • 180 g pamatnei piemērotu cepumu
  • 2 banāni
  • 850 ml kārba persiku kompota
  • 425 ml kārba ananasu apaļo šķēlīšu kompota
  • apaļa tortes forma ar noņemamu malu 26 cm diametrā

Soļi

Solis 1

Formas pamatni izklāj ar cepumiem.

Solis 2

Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

Solis 3

No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos, pievieno biezpienam un samaisa.

Solis 4

Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.

Solis 5

Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

Solis 6

Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.

Solis 7

Masu lej formā uz cepumiem, nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.

Solis 8

Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.

Solis 9

Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Tartes ar vaniļas krēmu un avenēm

Tartes ar vaniļas krēmu un avenēm

Šīs kūkas tapa pēc maza izbrauciena uz Igauniju. Parasti pa ceļam uz Tallinu Pērnavā iegriežamies iedzert kafiju. Nu jau tradicionāli kafejnīcā Supelsaksad, kur ir gardas kūkas un maizītes, kā arī ļoti romantisks interjers.

Rabarberu apelsīnu kūka

Rabarberu apelsīnu kūka

To, ka rabarbers draudzējas ar apelsīnu, zinu kopš bērnības. Toreiz apelsīnus nemaz tā nevarēja nopirkt. Kad tāda laime gadījās, mana vecāmāte, ko ģimenē sauca par Manīti, tos mizoja plāni jo plāni, pēc tam miziņas rūpīgi izkaltēja un glabāja cieši aizskrūvētā burciņā.

Švarcvaldes kūciņas

Švarcvaldes kūciņas

Ja jūsmāju krājumos martā atrodamas vēl kādas ķiršu kompota burkas, jādomā, kā tās izmantot. Vasarā mūsu opis parasti izcīna nopietnas cīņas ar strazdiem, mēģinot godīgi sadalīt, cik mums, cik viņiem. Tāpēc viņš visus ķiršu labumus ir pelnījis dubultā. Un tāpēc mums mājās ir gardi skābo ķiršu kompoti ar visiem kauliņiem. Tie, ko veikalā var nopirkt bez kauliņiem, nav mūsu gaumē.

Mūsu sadarbības partneri