Biezpiena tortes pavasara versija

Persiku torte Unas māsīca

Netālu no mūsu mājām bija veikals Globuss ar lielisku konditoreju, un viena no mīļākajām tortēm gan mums, gan Gunāram bija Una – persiku torte ar smilšu mīklas pamatni, krēmīgu vidusslāni, kurā vārītā krēma un skābā krējuma pildījumā gozējās saulaini dzelteni persiku gabaliņi, un pāri visam – maigs bezē mākonis, pārputināts ar pūdercukura putekļiem.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

19/04/2014

Šī ir vēl viena biezpiena tortes variācija. Pamata recepte ir tāda pati kā jau pirms gadiem publicētajā biezpiena torte, mainās tikai augļu pildījums un rotājums. Lieldienām piestāv biezpiens, saules krāsas un apaļa forma. Tā kā vēl nav izspraukušies pat pirmie rabarberi, biezpiena bagātināšanai lietosim augļu kompotus un no siltām zemēm atceļojušos banānus.

Ja kādu iemeslu dēļ nav bijis pietiekami daudz laika gatavot tradicionālo pashu, šo torti var pagatavot krietni īsākā laikā. Izdosies arī iesācējiem un tiem, kuriem nav cepeškrāsns.

Priecīgas Lieldienas!

#Svētku torte #Biezpiena ēdiens #Latviešu virtuves klasika

Sastāvdaļas

  • 700 g mīksta biezpiena
  • 500 ml 35 % saldā krējuma
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 paciņa vai 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 100 g marmelādes konfekšu
  • 4 ēdamkarotes želatīna (3 karotes biezpiena masai,
  • 1 karote augļu želejai)
  • ~ 150 ml auksta piena želatīna uzbriedināšanai
  • 180 g pamatnei piemērotu cepumu
  • 2 banāni
  • 850 ml kārba persiku kompota
  • 425 ml kārba ananasu apaļo šķēlīšu kompota
  • apaļa tortes forma ar noņemamu malu 26 cm diametrā

Soļi

Solis 1

Formas pamatni izklāj ar cepumiem.

Solis 2

Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

Solis 3

No persiku kompota atlasa 5 skaistākās augļu pusītes, atstāj rotāšanai. No ananasu kompota atliek 5 šķēles rotāšanai. Marmelādi un pārējos kompota augļus sagriež gabaliņos, pievieno biezpienam un samaisa.

Solis 4

Banānus nomizo, sagriež un tūlīt iejauc biezpiena masā.

Solis 5

Želatīnu (3 ēdamkarotes) aplej ar aukstu pienu, briedina instrukcijā paredzēto laiku. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

Solis 6

Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā biezpiena masā.

Solis 7

Masu lej formā uz cepumiem, nolīdzina un liek ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām.

Solis 8

Uzbriedina 1 ēdamkaroti želatīna 50 ml aukstā persiku kompota sīrupā un izkausē to 200 ml uzkarsētā kompota sīrupā. Atdzesē. Saželējušo torti rotā ar persiku pusītēm un ananasu gabaliņiem, kam pārlej atdzisušo želeju.

Solis 9

Atdzesē ledusskapī vēl vismaz pusstundu.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Persiku torte Unas māsīca

Persiku torte Unas māsīca

Netālu no mūsu mājām bija veikals Globuss ar lielisku konditoreju, un viena no mīļākajām tortēm gan mums, gan Gunāram bija Una – persiku torte ar smilšu mīklas pamatni, krēmīgu vidusslāni, kurā vārītā krēma un skābā krējuma pildījumā gozējās saulaini dzelteni persiku gabaliņi, un pāri visam – maigs bezē mākonis, pārputināts ar pūdercukura putekļiem.

Kijivas torte/Київський торт

Kijivas torte/Київський торт

1. martā ir vārda diena manam tēvam Ivaram. Nekādas lielas svinības pandēmijas dēļ tāpat nerīkojam, bet kūku izcept ir svēta lieta. Domājot par Kijevu, Ukrainas sirdi, ko šobrīd pašaizliedzīgi un drosmīgi aizstāv ukraiņu tauta prezidenta Volodimira Zeļenska vadībā, atcerējos, ka Kijevai ir sava torte. Nekad nebiju to cepusi, bet interneta dzīlēs bija atrodams liels daudzums recepšu variāciju.

Ātrā ābolkūka franču gaumē

Ātrā ābolkūka franču gaumē

Rudens ir laiks, kad var svinēt ābolus. Vai var būt par daudz ābolkūku recepšu? Nekādā gadījumā. Šoruden mani iedvesmoja Dainas Alužānes Facebook profilā publicēta ābolkūkas recepte, kuru viņa raksturoja kā “ķepīgu, sviestīgu un francūzīgu bez sava gala”. Izlasot sastāvdaļu sarakstu, bija skaidrs, ka recepte ir vienkārša un ātra.

Mūsu sadarbības partneri