Lieldienu olas 2016

Zivs galerts

Galertu vāra gan no gaļas, gan zivīm, klāt liekot arī dažādus dārzeņus un zaļumus. Tas ir ļoti iecienīts ēdiens Jaungada svētku galdam. 30. decembrī nesam mājās lielu karpu, un šeit ir runa ne tikai par garšas baudām, bet arī par tradīcijām.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

26/03/2016

Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam olu krāsošanai pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites” par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Parastajās sīpolu mizās pamēģinājām izcirst caurumiņus ar dokumentu caurumsitēju. Iekrāsotie riņķīši izdevās atraktīvi gan pašas mizas laukumā, gan arī vietās, kur uzlipinājām izcirstos aplīšus. Rezultāti apskatāmi bilžu galerijā.

Iepriekšējo gadu krāsošanas piedzīvojumus variet aplūkot šeit:

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas-2014/

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olu-krasosana-pardaugava/

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas/

http://www.garsigalatvija.lv/olu-krasosana-2015/

 

Priecīgas Lieldienas, mūsu mīļie lasītāji visā plašajā pasaulē!

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Zivs galerts

Zivs galerts

Galertu vāra gan no gaļas, gan zivīm, klāt liekot arī dažādus dārzeņus un zaļumus. Tas ir ļoti iecienīts ēdiens Jaungada svētku galdam. 30. decembrī nesam mājās lielu karpu, un šeit ir runa ne tikai par garšas baudām, bet arī par tradīcijām.

Lieldienu olas 2021

Lieldienu olas 2021

Lieldienu olas var nokrāsot ar pavisam parastām ēdamlietām, ko varam atrast ikvienā virtuvē. Mūsmājās parasti krāsojam olas, raibumam pietinot augus, izmantojot putraimus, rīsus un makaroniņus. Bet šogad no dabīgiem materiāliem izmēģinājām iegūt visus varavīksnes toņus, krāsojot olas ar auksto krāsošanas metodi.

Franču grauzdiņi

Franču grauzdiņi

Šo it kā vienkāršo ēdienu gatavo paaudzēs, bet tas ļoti labi iet kopā ar tik mūsdienīgo zero waste koncepciju – nemetīsim ārā ēdienu, pat ja tas ir mazliet apkaltis un tāpat vairs nešķiet baudāms, tā pasaudzējot ne tikai pašu maciņus, bet arī planētas resursus.

Mūsu sadarbības partneri