Lieldienu olas 2016

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam olu krāsošanai pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites” par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Parastajās sīpolu mizās pamēģinājām izcirst caurumiņus ar dokumentu caurumsitēju. Iekrāsotie riņķīši izdevās atraktīvi gan pašas mizas laukumā, gan arī vietās, kur uzlipinājām izcirstos aplīšus. Rezultāti apskatāmi bilžu galerijā.

Iepriekšējo gadu krāsošanas piedzīvojumus variet aplūkot šeit:

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas-2014/

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olu-krasosana-pardaugava/

http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas/

http://www.garsigalatvija.lv/olu-krasosana-2015/

 

Priecīgas Lieldienas, mūsu mīļie lasītāji visā plašajā pasaulē!

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Minhauzena nēģi

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Marinētas ceptas reņģes

Marinētas ceptas reņģes

Maija delikatese ir lapu reņģes. Mana vecmamma Ella Sondore, ģimenē saukta par Manīti, tās sacepa krietnu bļodu, skaistas, brūnas, ar kraukšķīgām astītēm, ko bērni parasti nočiepa, tikko reņģes noņemtas no pannas.

Maizes zupa

Maizes zupa

Kas latviešu virtuvē ir maizes zupa, mūsu nacionālais ēdiens? Rudzu maize ir mūsu lepnums un pamatvērtība, ar stipru garšu un augstu uzturvērtību. No sakaltētas un grauzdētas rupjmaizes, garšvielām, žāvētiem augļiem un ogām vārām saldo zupu, ko ēdam atdzesētu ar sakultu putukrējumu.

Mūsu sadarbības partneri