Lieldienu olas 2016
Ķimeņu kartupeļu cepumi
Ķimeņu cepumi ļoti piestāv laikam starp Jāņiem un Pēteriem. Cepumi ir ļoti, patiešām, ļoti garšīgi. Ja cepsi tos viesībām, cepumi pazudīs zibenīgi, to zinām no pieredzes.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
26/03/2016
Mums kā radošiem cilvēkiem arī tradicionālos svētkos allaž vajag pamēģināt ko jaunu. No augiem raibumam olu krāsošanai pamēģinājām atraitnītes (paldies Agitai Kotovičai no dārzniecības “Bites” par stādiņiem). No dažām iekrāsojās pārsteidzoši spilgti zaļgani plankumi.

Parastajās sīpolu mizās pamēģinājām izcirst caurumiņus ar dokumentu caurumsitēju. Iekrāsotie riņķīši izdevās atraktīvi gan pašas mizas laukumā, gan arī vietās, kur uzlipinājām izcirstos aplīšus. Rezultāti apskatāmi bilžu galerijā.
Iepriekšējo gadu krāsošanas piedzīvojumus variet aplūkot šeit:
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas-2014/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olu-krasosana-pardaugava/
http://www.garsigalatvija.lv/lieldienu-olas/
http://www.garsigalatvija.lv/olu-krasosana-2015/
Priecīgas Lieldienas, mūsu mīļie lasītāji visā plašajā pasaulē!
Saistītās receptes

Ķimeņu kartupeļu cepumi
Ķimeņu cepumi ļoti piestāv laikam starp Jāņiem un Pēteriem. Cepumi ir ļoti, patiešām, ļoti garšīgi. Ja cepsi tos viesībām, cepumi pazudīs zibenīgi, to zinām no pieredzes.

Buljons. Ir varianti
Labs buljons ir īsts dzīvības eliksīrs. To zināja mūsu vecmāmiņas, kuras to iemācījās no savām vecmāmiņām, un tā varētu turpināt bezgalīgi, atskatoties uz vēl senākiem laikiem.

Zivs galerts
Galertu vāra gan no gaļas, gan zivīm, klāt liekot arī dažādus dārzeņus un zaļumus. Tas ir ļoti iecienīts ēdiens Jaungada svētku galdam. 30. decembrī nesam mājās lielu karpu, un šeit ir runa ne tikai par garšas baudām, bet arī par tradīcijām.