Dzērveņu debesmanna

Tiramisu

“Tira mi su” itāļu valodā nozīmē “cel mani augšup”. Par deserta izcelsmi var atrast dažādas leģendas.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Viens no saldajiem ēdieniem, ko tieši tāpat kā mūsu bērni ēduši mūsu vecmammas un opīši savā bērnībā. Pārbaudīta vērtība – kā saldais ēdiens pēc pusdienām vai launags, vai arī vieglas vakariņas.

Var vārīt no jebkurām dārza ogām – zemenēm, avenēm, upenēm, vai arī āboliem.

Sastāvdaļas

  • Glāze dzērveņu (var arī saldētas)
  • Divas glāzes ūdens
  • Pusglāze vai nedaudz vairāk mannas putraimu
  • Cukurs pēc garšas
  • 1/2 -1 l piena

Soļi

Solis 1

Dzērvenes pārlej ar vārošu ūdeni, sablendē vai saspiež.

Solis 2

Uzvāra un nokāš, tad vēlreiz uzvāra tīrā ūdenī un nokāš, lai viss labums tiktu laukā.

Solis 3

Izspiesto sulu uzvāra, maisot ber klāt mannas putraimus (es parasti beru tik ilgi, līdz putraimi vairs uzreiz negrimst, bet sāk krāties pa virsu – tad būs labs biezums putošanai).

Solis 4

Visbeidzot pievieno cukuru un uzbriedina putraimus kādas desmit minūtes, pastāvīgi maisot.

Solis 5

Atdzesē (apmaisot, lai virspuse neapkalst), vēl siltu puto, līdz krāsa kļūst gaiši rozā un masa palielinājusies apjomā.

Solis 6

Liek šķīvjos, lej klāt pienu un ēd nost!

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Tiramisu

Tiramisu

“Tira mi su” itāļu valodā nozīmē “cel mani augšup”. Par deserta izcelsmi var atrast dažādas leģendas.

Biezpiena sacepums

Biezpiena sacepums

Biezpiena sacepums ir ļoti latvisks saldais ēdiens. Lai tas izdotos īsteni labs, biezpienam jābūt svaigam un mīkstam, tam nevajadzētu būt graudainam, skābam vai pārāk sūkalainam.

Cepti āboli

Cepti āboli

Cepti āboli var būt pavisam parasts darbdienas kārums…

Mūsu sadarbības partneri