Zupas
Aukstā zupa ar mārrutkiem vai vasabi
Aukstā zupa ir tik ļooooti labs paēdiens karstā laikā, ļoti ātri pagatavojams, pēc tās ir viegluma sajūta, turklāt zupa neapnīk.
Piena dārzeņu zupa ar mazsālītu siļķi
Šī zupa vislabāk izdodas vasaras sākumā, kad sāk ienākties pirmie jaunie dārzeņi. Mazi, sulīgi, kraukšķīgi burkāniņi, ziedkāposti ar nelielām rozetēm. Jaunie kartupelīši, kam nobrucināta plānā miziņa, maigais kālis. Un visam klāt – spilgti zaļās jauno zirņu krelles.
Biešu zupa ar vēršasti vai liellopa zupas gaļu
Izcila zupa gan rudenī, gan ziemā un pavasarī, kad vitamīnu rezerves vislabāk varam paņemt tieši no saknēm.
Zirņu zupa no dzeltenajiem zirnīšiem
Viena no vienkāršākajām zupām. Tā ir priecīgā, dzeltenā krāsā, tumīga, sātīga. Tā kā Latvijā savulaik ir ienākusi zviedru ietekme, iespējams, ka šī recepte nākusi no mūsu Baltijas aizjūras kaimiņiem.
Gulašzupa Remarka gaumē
Īpaši laba zupa gada aukstajai sezonai, sasilda un vieš omulību. Ar gulašu īpašas attiecības ir cilvēkiem, kas lasījuši Ē. Remarka romānu “Ēnas paradīzē”.
Skābu kāpostu zupa
Šī nu ir viena patiešām latviska zupa, ar ko tik jauki iesākt rudeni, izturēt ziemu un sagaidīt pavasari. Ļoti vienkārša, izcili garšīga un arī veselīga.
Franču sīpolzupa latviešu gaumē
Tā kā latvieši ir bijuši čakli dažādu tautu ēdienu piemērošanā savām garšām, par godu vēl vienam solim Eiropas virzienā publicējam sīpolzupas recepti. Sīpolzupa tik ļoti piestāv Jaunā gada pirmajai dienai.
Zuš’ zup’ jeb zušu zupa Usmas gaumē
Mācību centra „Digital Guru” dabas fotogrāfu klubs nu jau trešo gadu rīko plenērus, apceļojot mūsu skaisto zemi un medījot brīnišķīgas gaismas mirkļus saules lēktu un rietu atspulgos, priecājoties par ūdeņiem, mežiem, putniem un dzīvniekiem.
Skābeņu zupa
Skābeņu zupa ir ļoti latvisks ēdiens, kas pēc garās ziemas apliecina, ka pavasaris tik tiešām ir sācies! Ar jaunajiem pavasara zaļumiem ēdājos ieplūst varena dzīvesprieka deva.
Pupiņu zupa
Pupiņu zupa ir radiniece zirņu zupai. Šīs zupas labi garšo ziemā, kad ārā auksts un vēders ilgojas pēc kā sātīga. Ja laika gana, vārām zupu no kaltētajām pupiņām, ko iepriekšējā vakarā pārlej ar ūdeni un izmērcē līdz vārīšanas laikam.
Pamēģiniet arī ko citu

Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta