Plānās pankūkas ar spinātiem, lakšiem un biezpienu

Vistas filejas kabatiņas

Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

04/05/2014

Vēl viena recepte ar lakšiem. Ja ir tāda teorija, ka veči ar kečupu un majonēzi var apēst arī zāģu skaidas, tad līdzīgi ir ar pankūkām. Tajās var ietīt visu ko, un varbūt tā var iebarot pavasara vitamīnus bērniem, kuri citādi pret spinātiem un citiem zaļumiem ir ļoti skeptiski.

Šādas pankūkas var pasniegt satītas, vai arī sagriezt gabaliņos un rotāt ar skābu krējumu. Labi garšo gan siltas, gan atdzisušas.

Kā cept pankūkas, bildes skatīt šeit.

#Veģetārs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 250 g kviešu miltu (miltus parasti beru uz acumēru, te bija mazāk par 2 krūzēm)
  • 250 ml piena
  •  ūdens
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 20 g sviesta
  • eļļa vai sviests cepšanai pēc izvēles

    Pildījumam

    • 200 g biezpiena
    • 200 g spinātu
    • Saišķis lakšu un/vai
    • 2 daiviņas ķiploka
    • Šķipsna sāls

    Pasniegšanai

    • Skābs krējums

    Soļi

    Solis 1

    Miltus ber bļodā, bedrītē iesit olas, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri, tievā strūkliņā lejot pienu, mīklu sāk maisīt ar putojamo slotiņu. Sākumā mīklai jābūt tik biezai, lai būtu viendabīga konsistence un nerastos kunkuļi.

    Solis 2

    Maisot pakāpeniski piejauc ūdeni. Gatavai mīklai ir salda krējuma konsistence.

    Solis 3

    Izkausē un piejauc sviestu. Atstāj uz pusstundu sabriest. Ja vajadzīgs, atšķaida vēl nedaudz ar ūdeni.

    Solis 4

    Uzkarsē ar eļļu ieziestu pannu un ar kausiņu lej mīklu, pannu turot slīpi un mīklu izlīdzinot vienmērīgi pa visu pannu.

    Solis 5

    Apcep no vienas puses.

    Solis 6

    Apmet otrādi.

    Solis 7

    Apcep no otras puses zeltaini brūnu.

    Solis 8

    Liek šķīvī un cep nākamo pankūku.

    Solis 9

    Gatavo pildījumu. Spinātus un lakšus noskalo un ātri apcep pannā, kur izkausēts sviests. Ja pievieno ķiplokus, tos arī nedaudz apcep kopā ar zaļumiem.

    Solis 10

    Zaļumus kopā ar biezpienu liek bļodā, pievieno sāli, visu sablendē viendabīgā masā.

    Solis 11

    Pankūkas pilda, sarullē un apcep vēl nedaudz pirms pasniegšanas. Ēdot var pievienot skābu krējumu.

    Mūsu grāmata

    Izpārdota!

    Saistītās receptes

    Vistas filejas kabatiņas

    Vistas filejas kabatiņas

    Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.

    Ķirbju risoto

    Ķirbju risoto

    Ķirbju risoto garšo pat tiem, kuriem ķirbis nav pirmā izvēle ēdienkartē. Šis ēdiens ir vienlaikus maigs un sātīgs, ļoti skaistā, saulainā krāsā. Ir divi varianti: sliņķu vai gardēžu.

    Kartupeļu salāti švābu gaumē

    Kartupeļu salāti švābu gaumē

    Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

    Mūsu sadarbības partneri