Plānās pankūkas ar spinātiem, lakšiem un biezpienu
Kartupeļu salāti švābu gaumē
Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
04/05/2014
Vēl viena recepte ar lakšiem. Ja ir tāda teorija, ka veči ar kečupu un majonēzi var apēst arī zāģu skaidas, tad līdzīgi ir ar pankūkām. Tajās var ietīt visu ko, un varbūt tā var iebarot pavasara vitamīnus bērniem, kuri citādi pret spinātiem un citiem zaļumiem ir ļoti skeptiski.

Šādas pankūkas var pasniegt satītas, vai arī sagriezt gabaliņos un rotāt ar skābu krējumu. Labi garšo gan siltas, gan atdzisušas.
Kā cept pankūkas, bildes skatīt šeit.
#Veģetārs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens
Sastāvdaļas
Mīklai
- 250 g kviešu miltu (miltus parasti beru uz acumēru, te bija mazāk par 2 krūzēm)
- 250 ml piena
- ūdens
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 20 g sviesta
- eļļa vai sviests cepšanai pēc izvēles
Pildījumam
- 200 g biezpiena
- 200 g spinātu
- Saišķis lakšu un/vai
- 2 daiviņas ķiploka
- Šķipsna sāls
Pasniegšanai
- Skābs krējums
Soļi
Solis 1
Miltus ber bļodā, bedrītē iesit olas, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri, tievā strūkliņā lejot pienu, mīklu sāk maisīt ar putojamo slotiņu. Sākumā mīklai jābūt tik biezai, lai būtu viendabīga konsistence un nerastos kunkuļi.
Solis 2
Maisot pakāpeniski piejauc ūdeni. Gatavai mīklai ir salda krējuma konsistence.
Solis 3
Izkausē un piejauc sviestu. Atstāj uz pusstundu sabriest. Ja vajadzīgs, atšķaida vēl nedaudz ar ūdeni.
Solis 4
Uzkarsē ar eļļu ieziestu pannu un ar kausiņu lej mīklu, pannu turot slīpi un mīklu izlīdzinot vienmērīgi pa visu pannu.
Solis 5
Apcep no vienas puses.
Solis 6
Apmet otrādi.
Solis 7
Apcep no otras puses zeltaini brūnu.
Solis 8
Liek šķīvī un cep nākamo pankūku.
Solis 9
Gatavo pildījumu. Spinātus un lakšus noskalo un ātri apcep pannā, kur izkausēts sviests. Ja pievieno ķiplokus, tos arī nedaudz apcep kopā ar zaļumiem.
Solis 10
Zaļumus kopā ar biezpienu liek bļodā, pievieno sāli, visu sablendē viendabīgā masā.
Solis 11
Pankūkas pilda, sarullē un apcep vēl nedaudz pirms pasniegšanas. Ēdot var pievienot skābu krējumu.

Saistītās receptes

Kartupeļu salāti švābu gaumē
Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

Griķu kotletes
Kad februāris iegriežas uz beigu pusi, tuvojas laiks, kurā daudzviet pasaulē cilvēki ievēro gavēni. Parasti tās ir četrdesmit dienas pirms kristiešu Lieldienām. Gavēni ievēro arī daudzi, kuri nav tādā vai citādā kristīgā konfesijā, bet pirms pavasara vienkārši jūt vajadzību attīrīt organismu no ziemā uzkrātiem sārņiem. Tāpēc līdz Lieldienām publicēsim veģetāru ēdienu receptes.

Asinsdesas jeb putraimdesas
Asinsdesas jeb putraimdesas ir rudens un ziemas ēdiens, kuru daudzās Eiropas valstīs kopš seniem laikiem tradicionāli pasniedza Ziemassvētku galdā. Par desu izgudrotāju, kura iedomājās lopu zarnas piepildīt ar gaļas, garšvielu un garšsakņu maisījumu, šādi pilnībā izmantojot visu, ko nokautais lopiņš spēj dot, nav nekādu drošu ziņu.