Pasta ar vēršaci
Kartupeļu salāti švābu gaumē
Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
29/10/2014
25. oktobris ir pasludināts par starptautisko Pastas dienu, un viss oktobris – par Vispasaules Pastas mēnesi.
Piedāvājam mūsu iemīļotu ģimenes recepti. Ļoti vienkāršu, kā viss ģeniālais, un ātri pagatavojamu. Šis ir ēdiens, kuru droši var paši pagatavot mājās pārnākuši izsalkuši skolasbērni. Ļoti garda variācija, ja mājās no iepriekšējās dienas ir palikusi vārīta, atdzisusi pasta. Tad uz pannas to var apcept sviestā, un olas uzcept klāt. Olas var arī iemaisīt, pastu cepot, tad to var pagatavot dažu minūšu laikā.
Receptē svarīgi, lai visas izejvielas būtu ļoti kvalitatīvas, olas un sviests – svaigi, vislabāk no īstiem laukiem. Mēs šoreiz izmēģinājām Dobeles Dzirnavnieka pilngraudu pastu Fusilli. Garša bija tik tiešām pilnīga un bagātīga, tieši tāda, kāda nepieciešama ēdienam, kurā visas sastāvdaļas ir maigas un niansētas. Mērcīte veidojas no kūstoša sviesta, sāls un šķidra olas dzeltenuma. Ja pastu papildina ar pikantām mērcēm vai garšvielām, nav iespējams tik labi novērtēt pašas pastas garšas nianses.
#Veģetārs ēdiens #Vienkāršs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Var pagatavot bērni

Sastāvdaļas
- ½ paciņas pastas (250 g pietiek 3 cilvēkiem)
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 6 olas
- Sāls šķipsna
Soļi
Solis 1
Pastu vāra sālsūdenī pēc norādījumiem uz paciņas.
Solis 2
Kad pasta gandrīz gatava, pannā uzkarsē piciņu sviesta un izcep olu vēršacis.
Solis 3
Pastu nokāš un iejauc atlikušo sviestu. Ja vajag, pārkaisa ar šķipsnu sāls.
Solis 4
Pastu liek šķīvī un virsū liek vēršacis. Ēd, olas dzeltenumu kā mērcīti sajaucot ar pastu.
Saistītās receptes

Kartupeļu salāti švābu gaumē
Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

Griķu kotletes
Kad februāris iegriežas uz beigu pusi, tuvojas laiks, kurā daudzviet pasaulē cilvēki ievēro gavēni. Parasti tās ir četrdesmit dienas pirms kristiešu Lieldienām. Gavēni ievēro arī daudzi, kuri nav tādā vai citādā kristīgā konfesijā, bet pirms pavasara vienkārši jūt vajadzību attīrīt organismu no ziemā uzkrātiem sārņiem. Tāpēc līdz Lieldienām publicēsim veģetāru ēdienu receptes.

Asinsdesas jeb putraimdesas
Asinsdesas jeb putraimdesas ir rudens un ziemas ēdiens, kuru daudzās Eiropas valstīs kopš seniem laikiem tradicionāli pasniedza Ziemassvētku galdā. Par desu izgudrotāju, kura iedomājās lopu zarnas piepildīt ar gaļas, garšvielu un garšsakņu maisījumu, šādi pilnībā izmantojot visu, ko nokautais lopiņš spēj dot, nav nekādu drošu ziņu.