Pasta ar vēršaci

Vistas filejas kabatiņas

Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

29/10/2014

25. oktobris ir pasludināts par starptautisko Pastas dienu, un viss oktobris – par Vispasaules Pastas mēnesi.

Piedāvājam mūsu iemīļotu ģimenes recepti. Ļoti vienkāršu, kā viss ģeniālais, un ātri pagatavojamu. Šis ir ēdiens, kuru droši var paši pagatavot mājās pārnākuši izsalkuši skolasbērni. Ļoti garda variācija, ja mājās no iepriekšējās dienas ir palikusi vārīta, atdzisusi pasta. Tad uz pannas to var apcept sviestā, un olas uzcept klāt. Olas var arī iemaisīt, pastu cepot, tad to var pagatavot dažu minūšu laikā.

Receptē svarīgi, lai visas izejvielas būtu ļoti kvalitatīvas, olas un sviests – svaigi, vislabāk no īstiem laukiem. Mēs šoreiz izmēģinājām Dobeles Dzirnavnieka pilngraudu pastu Fusilli. Garša bija tik tiešām pilnīga un bagātīga, tieši tāda, kāda nepieciešama ēdienam, kurā visas sastāvdaļas ir maigas un niansētas. Mērcīte veidojas no kūstoša sviesta, sāls un šķidra olas dzeltenuma. Ja pastu papildina ar pikantām mērcēm vai garšvielām, nav iespējams tik labi novērtēt pašas pastas garšas nianses.

#Veģetārs ēdiens #Vienkāršs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Var pagatavot bērni

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas pastas (250 g pietiek 3 cilvēkiem)
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 6 olas
  • Sāls šķipsna

Soļi

Solis 1

Pastu vāra sālsūdenī pēc norādījumiem uz paciņas.

Solis 2

Kad pasta gandrīz gatava, pannā uzkarsē piciņu sviesta un izcep olu vēršacis.

Solis 3

Pastu nokāš un iejauc atlikušo sviestu. Ja vajag, pārkaisa ar šķipsnu sāls.

Solis 4

Pastu liek šķīvī un virsū liek vēršacis. Ēd, olas dzeltenumu kā mērcīti sajaucot ar pastu.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Vistas filejas kabatiņas

Vistas filejas kabatiņas

Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.

Ķirbju risoto

Ķirbju risoto

Ķirbju risoto garšo pat tiem, kuriem ķirbis nav pirmā izvēle ēdienkartē. Šis ēdiens ir vienlaikus maigs un sātīgs, ļoti skaistā, saulainā krāsā. Ir divi varianti: sliņķu vai gardēžu.

Kartupeļu salāti švābu gaumē

Kartupeļu salāti švābu gaumē

Kartupeļu salāti švābu gaumē ir lieliska piedeva vai patstāvīgs, sātīgs un gards pamatēdiens. Salātus ēd kā piedevu pie desiņām, kotletītēm vai cepeša. Recepti kartupeļu salātiem švābu gaumē, kas gatavoti sātīgā gaļas buljonā un ēdami arī silti, piedāvā Zane Pudule

Mūsu sadarbības partneri