Kartupeļu pankūku torte
Sēņu pankūkas
Pildītās pankūkas ar sēnēm mums gatavoja saimniece no Medumiem Diāna Mikulane, un tas notika Sēlijas kultūras programmas “Sēņu dzīves noslēpumi” ietvaros.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
Inguna Plotka no Viesūnēnu mājām mums pagatavoja šo brīnumgardo, sāļo, silto torti. Kā jau iepriekš rakstījām, Ingunas lauku virtuvē virmo daždažādas smaržas un krāsas, saišķos un buntēs kaltējas kaut kas pašaudzēts, kaut kas burbuļo un čurkst, bet kaut kas garo un tvaiko. Viņa var uzburt ēdienu no pavisam ikdienišķām sastāvdaļām tā, lai tas būtu Piedzīvojums ar lielo burtu.
Šo interesanto recepti pataupījām svētku laikam. Tā nebūs ar sīkām norādēm par svariem, mēriem un laikiem. Ļaujieties improvizācijām! To arī iesakām izbaudīt Ingunas kulinārajās darbnīciņās, kurām var pieteikties un braukt ciemos. Rodas iespaids, ka Inguna divas reizes pēc kārtas jau nu vienu un to pašu negatavos, bet pamēģinās aizvietot vienu garšvielu ar citu un paņems klāt kaut ko no tobrīd valdošā gadalaika. No receptes, kas atrasta vecā pavārgrāmatā, ar akcentiem un niansēm panāks pārsteidzošas un negaidītas garšas. Kā zināms, džezā improvizēt var tikai tas mūziķis, kas ir vingrinājies līdz perfekcijai un ir virtuozs savā spēlē.
Lai silti un gardi svētkos!
#Vienkrāši pagatavojams ēdiens
Sastāvdaļas
Kartupeļu pankūkām
- Miltainas šķirnes kartupeļi
- Ola
- Kviešu milti
- Sāls
- Eļļa cepšanai
Pildījumam
- Maltā gaļa
- Sīpoli
- Ķiploki
- Raudene
- Sāls
- Malti pipari
Omletei
- Olas
- Piens
- Šļuka majonēzes
- Sāls
- Ķimeņu sēklas
Rotājumam
- Skābais krējums
- Dažādu krāsu tomāti
- Zaļumi pēc izvēles – lociņi, dilles, pētersīļu lapiņas
Soļi
Solis 1
Solis 2
Tā izcep trīs pankūkas.
Solis 3
Bļodā sakulsta olas, pienu, majonēzi un garšvielas, lej pannā, uzliek vāku un uz mazas uguns omletei ļauj pacelties.
Solis 1
Omleti pārliek pirmajai kartupeļu pankūkai.
Solis 5
Otro pankūku pārliek virs omletes.
Solis 6
Uz citas pannas pa to laiku sacep sīpolu, ķiploku un malto gaļu. Beigās pievieno garšvielas, izmaisa un karsto masu liek uz pirmās gatavās pankūkas.
Solis 7
Trešo izcepto pankūku liek uz maltās gaļas kārtas.
Solis 8
Dažādu krāsu tomātus sīki sagriež, zaļumus sakapā.
Pēdējo pankūku bagātīgi pārklāj ar skābo krējumu, rotā ar tomātiem un sakapātiem zaļumiem, kam pēc vēlēšanās uzkaisa nedaudz sāls.
Solis 9
Attēlu galerija
Saistītās receptes
Sēņu pankūkas
Pildītās pankūkas ar sēnēm mums gatavoja saimniece no Medumiem Diāna Mikulane, un tas notika Sēlijas kultūras programmas “Sēņu dzīves noslēpumi” ietvaros.
Vistas filejas kabatiņas
Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.
Ķirbju risoto
Ķirbju risoto garšo pat tiem, kuriem ķirbis nav pirmā izvēle ēdienkartē. Šis ēdiens ir vienlaikus maigs un sātīgs, ļoti skaistā, saulainā krāsā. Ir divi varianti: sliņķu vai gardēžu.