Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh! Ēdāji stāv ar šķīvjiem rindiņā no tā brīža, kad smaržas sāk pludot. Labi, ka ilgi nav jāgaida.

Šis ēdiens izdosies jebkuram iesācējam vai sliņķim. Ceptas vistas filejas strēmelītes vai gabaliņus var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai salātiem. Tās var pasniegt uz viesību aukstā galda kopā ar citām aukstajām gaļas uzkodām. Parasti pazūd pirmās. Var pievienot sakņu sautējumam. Sakņu sautējuma recepti var atrast sadaļā un “Pamatēdieni“.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 6 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai, sviests pēc izvēles

Soļi

Solis 1

Filejas nomazgā, vispirms sagriež plānās šķēlītēs šķērsām šķiedrai.

Solis 2

Šķēlītes sagriež garās strēmelēs, pēc tam tās griež uz pusēm vai trīs daļās.

Solis 3

 Nomizo ķiplokus. To var visātrāk izdarīt, ja daiviņām ar platu nazi vai lāpstiņu uzspiež ar plaukstu.

Solis 4

Noņem miziņas, kas atlekušas no daiviņām.

Solis 5

Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno gaļai.

Solis 6

Uzkaisa maltus melnos piparus un sāli.

Solis 7

Pievieno nedaudz eļļas un samaisa, ļauj nedaudz ievilkties.

Solis 8

Pannā sakarsētā eļļā vistas strēmelītes apcep brūnas.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Koča. Grūbu biezputra

Koča. Grūbu biezputra

10. oktobrī atzīmē Starptautisko putras dienu. Tam par godu dalīsimies ar kočas recepti. Šo gardo miežu grūbu putru mums gatavoja Edīte Krastiņa, saimniece no Rūjienas puses. Un gatavoja to īstā maizes krāsnī.

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Ja man būtu restorāns, es šo recepti iekļautu pastāvīgajā ēdienkartē, tik laba tā ir. Iedvesmu smēlos veģetāro ēdienu pavārgrāmatā “Green Kitchen at Home: Quick and Healthy Vegetarian Food for Every Day” (David Frenkiel, Luise Vindahl, 2017) publicētā receptē “Beet bourguignon”.

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienai, kā zināms, piestāv kāds putna cepetis. Vesela putna cepetis nav ikdienas ēdiens, to nevar tā – viens-divi-gatavs, bet svētku reizēs tas ir lielisks. Pīle ir laba, ja zoss šķiet nepārvarami monumentāla, bet vistiņa (hmm, Mārtiņu gailis) – pārāk ikdienišķi svētku galdam.

Mūsu sadarbības partneri