Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh! Ēdāji stāv ar šķīvjiem rindiņā no tā brīža, kad smaržas sāk pludot. Labi, ka ilgi nav jāgaida.

Šis ēdiens izdosies jebkuram iesācējam vai sliņķim. Ceptas vistas filejas strēmelītes vai gabaliņus var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai salātiem. Tās var pasniegt uz viesību aukstā galda kopā ar citām aukstajām gaļas uzkodām. Parasti pazūd pirmās. Var pievienot sakņu sautējumam. Sakņu sautējuma recepti var atrast sadaļā un “Pamatēdieni“.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 6 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai, sviests pēc izvēles

Soļi

Solis 1

Filejas nomazgā, vispirms sagriež plānās šķēlītēs šķērsām šķiedrai.

Solis 2

Šķēlītes sagriež garās strēmelēs, pēc tam tās griež uz pusēm vai trīs daļās.

Solis 3

 Nomizo ķiplokus. To var visātrāk izdarīt, ja daiviņām ar platu nazi vai lāpstiņu uzspiež ar plaukstu.

Solis 4

Noņem miziņas, kas atlekušas no daiviņām.

Solis 5

Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno gaļai.

Solis 6

Uzkaisa maltus melnos piparus un sāli.

Solis 7

Pievieno nedaudz eļļas un samaisa, ļauj nedaudz ievilkties.

Solis 8

Pannā sakarsētā eļļā vistas strēmelītes apcep brūnas.

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Viltotais zaķis

Viltotais zaķis

Ēdiens, kas ietaupīs jūsu laiku, atbrīvojot no stāvēšanas pie plīts

Jēra stilba cepetis

Jēra stilba cepetis

Daudzviet kristīgās ticības zemēs Lieldienās gatavo jēra stilba cepeti. Iespējams, tas saistīts ar kristīgajiem simboliem, jēru kā upuri. Iespējams, tradīcija pastāv vēl no laikiem, kad gaļas lietošanu uzturā noteica gada ritms un dabīgais lopu vairošanās cikls.

Mūsu sadarbības partneri