Vistas strēmelītes ar ķiplokiem

Pasta ar Boloņas mērci

Pasta ar Boloņas mērci, vai tomēr makaroni? Kā tos sauc jūsu mājās? Tik ātri un vienkārši pagatavojams, garšīgs ēdiens, noteikti izdosies arī pilnīgiem iesācējiem. Mērci var gatavot lielāku katliņu, otrā dienā tikai atliek uzvārīt svaigus makaronus. Mērci var arī sasaldēt dienām, kad nav laika gatavot.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh! Ēdāji stāv ar šķīvjiem rindiņā no tā brīža, kad smaržas sāk pludot. Labi, ka ilgi nav jāgaida.

Šis ēdiens izdosies jebkuram iesācējam vai sliņķim. Ceptas vistas filejas strēmelītes vai gabaliņus var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai salātiem. Tās var pasniegt uz viesību aukstā galda kopā ar citām aukstajām gaļas uzkodām. Parasti pazūd pirmās. Var pievienot sakņu sautējumam. Sakņu sautējuma recepti var atrast sadaļā un “Pamatēdieni“.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 6 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai, sviests pēc izvēles

Soļi

Solis 1

Filejas nomazgā, vispirms sagriež plānās šķēlītēs šķērsām šķiedrai.

Solis 2

Šķēlītes sagriež garās strēmelēs, pēc tam tās griež uz pusēm vai trīs daļās.

Solis 3

 Nomizo ķiplokus. To var visātrāk izdarīt, ja daiviņām ar platu nazi vai lāpstiņu uzspiež ar plaukstu.

Solis 4

Noņem miziņas, kas atlekušas no daiviņām.

Solis 5

Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno gaļai.

Solis 6

Uzkaisa maltus melnos piparus un sāli.

Solis 7

Pievieno nedaudz eļļas un samaisa, ļauj nedaudz ievilkties.

Solis 8

Pannā sakarsētā eļļā vistas strēmelītes apcep brūnas.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Pasta ar Boloņas mērci

Pasta ar Boloņas mērci

Pasta ar Boloņas mērci, vai tomēr makaroni? Kā tos sauc jūsu mājās? Tik ātri un vienkārši pagatavojams, garšīgs ēdiens, noteikti izdosies arī pilnīgiem iesācējiem. Mērci var gatavot lielāku katliņu, otrā dienā tikai atliek uzvārīt svaigus makaronus. Mērci var arī sasaldēt dienām, kad nav laika gatavot.

Pildīts patisons

Pildīts patisons

Ciemojoties mājās pie laimīgajiem cilvēkiem, kuriem ir dārzs, bieži gadās dāvanā saņemt pašu ekoloģiski audzētus, gardus un daiļus ciemakukuļus.

Grūbas ar sēnēm

Grūbas ar sēnēm

Ja mājās ir grūbas, sīpols. ķiploks un piena produkti, tiksi pie ļoti garšīga un vienkārša ēdiena. Ja ir vēl arī sēnes, baltvīns, zaļumi, vairāki siera veidi, var pagatavot restorāna cienīgu maltīti.

Mūsu sadarbības partneri