Sestdiena, 8 maijs, 2010 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra Ošiņa

Frikadeļu zupa

 


Recepte pārņemta no mammas un vecmammas. Var ātri izvārīt un ātri apēst. Laba, kad kāds atkopjas pēc slimības vai uzdzīves. No dotajām sastāvdaļām iznāk apmēram 4-6 šķīvji zupas, atkarībā no izmēra. Garšīga arī uzsildīta otrā dienā, tāpēc visas sastāvdaļas var ņemt vairāk un izvārīt lielā katlā.

Sastāvdaļas

Frikadelēm:

Malta gaļa - liellopa, cūkas, teļa - jaukta pēc izvēles - apmēram 0.5kg

Šķēle baltmaizes

1 sīpols

1 ola

Pāris ēdamkarotes miltu

Ēdamkarote kartupeļu miltu

Krietna šķipsna ķimeņu

Sāls, pipari

Zupai:

2 burkāni

6 kartupeļi

Gabaliņš selerijas saknes vai pāris selerijas kātu

Sauja diļļu ar visiem kātiem un ziediem (ziemai parasti ielieku saldētavā kādu saišķi)

2 lauru lapas

Sauja smalcinātu zaļumu - dilles, loki, pētersīļi u. c.

Skābs krējums

Darba gaita

Iemērc ūdenī vai pienā baltmaizi.

Notīra saknes, burkānus sarīvē, liek vārīties pāris litros ūdens kopā ar seleriju, diļļu kātiem un ziediem.

Samīca malto gaļu ar olu, miltiem, izmērcēto baltmaizi un garšvielām. No katla izzvejo diļļu kātus un selerijas, veido frikadeles un pa vienai laiž iekšā vārīties.

Kartupeļus sagriež kubiņos un arī met katlā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un vāra vēl kādas desmit minūtes, kamēr kartupeļi mīksti.

Pēc patikšanas pievieno zaļumus un skābo krējumu.

Sajūtas pēc šīs zupas ir omulīgas un vieglas.

4 komentāri

  1. Santa
    18/01/2013 at 03:40

    Stulbs jautājums, bet cik ilgi sanāk tās frikadeles vārīt pirms pievieno kartupeļus?

    • garsigi
      18/01/2013 at 22:45

      Kartupeļus var pievienot tūlīt pēc frikadelēm. Frikadeles izvārās tikpat ātri cik kartupeļi, pa minūtēm 10.

  2. Helèna
    27/09/2018 at 14:21

    Kimenes zupa jamet vai pie frikadelem jamaisa???

    • garsigi
      28/09/2018 at 03:38

      Ķimenes jāliek pie frikadeļu masas. Domātas kā garšvielas gaļai.

Komentēt

© 2010 Garšīgā Latvija. Visas tiesības aizsargātas