Pasta ar vēršaci

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

29/10/2014

25. oktobris ir pasludināts par starptautisko Pastas dienu, un viss oktobris – par Vispasaules Pastas mēnesi.

Piedāvājam mūsu iemīļotu ģimenes recepti. Ļoti vienkāršu, kā viss ģeniālais, un ātri pagatavojamu. Šis ir ēdiens, kuru droši var paši pagatavot mājās pārnākuši izsalkuši skolasbērni. Ļoti garda variācija, ja mājās no iepriekšējās dienas ir palikusi vārīta, atdzisusi pasta. Tad uz pannas to var apcept sviestā, un olas uzcept klāt. Olas var arī iemaisīt, pastu cepot, tad to var pagatavot dažu minūšu laikā.

Receptē svarīgi, lai visas izejvielas būtu ļoti kvalitatīvas, olas un sviests – svaigi, vislabāk no īstiem laukiem. Mēs šoreiz izmēģinājām Dobeles Dzirnavnieka pilngraudu pastu Fusilli. Garša bija tik tiešām pilnīga un bagātīga, tieši tāda, kāda nepieciešama ēdienam, kurā visas sastāvdaļas ir maigas un niansētas. Mērcīte veidojas no kūstoša sviesta, sāls un šķidra olas dzeltenuma. Ja pastu papildina ar pikantām mērcēm vai garšvielām, nav iespējams tik labi novērtēt pašas pastas garšas nianses.

#Veģetārs ēdiens #Vienkāršs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Var pagatavot bērni

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas pastas (250 g pietiek 3 cilvēkiem)
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 6 olas
  • Sāls šķipsna

Soļi

Solis 1

Pastu vāra sālsūdenī pēc norādījumiem uz paciņas.

Solis 2

Kad pasta gandrīz gatava, pannā uzkarsē piciņu sviesta un izcep olu vēršacis.

Solis 3

Pastu nokāš un iejauc atlikušo sviestu. Ja vajag, pārkaisa ar šķipsnu sāls.

Solis 4

Pastu liek šķīvī un virsū liek vēršacis. Ēd, olas dzeltenumu kā mērcīti sajaucot ar pastu.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Koča. Grūbu biezputra

Koča. Grūbu biezputra

10. oktobrī atzīmē Starptautisko putras dienu. Tam par godu dalīsimies ar kočas recepti. Šo gardo miežu grūbu putru mums gatavoja Edīte Krastiņa, saimniece no Rūjienas puses. Un gatavoja to īstā maizes krāsnī.

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

Ja man būtu restorāns, es šo recepti iekļautu pastāvīgajā ēdienkartē, tik laba tā ir. Iedvesmu smēlos veģetāro ēdienu pavārgrāmatā “Green Kitchen at Home: Quick and Healthy Vegetarian Food for Every Day” (David Frenkiel, Luise Vindahl, 2017) publicētā receptē “Beet bourguignon”.

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienas pīle pīlē

Mārtiņdienai, kā zināms, piestāv kāds putna cepetis. Vesela putna cepetis nav ikdienas ēdiens, to nevar tā – viens-divi-gatavs, bet svētku reizēs tas ir lielisks. Pīle ir laba, ja zoss šķiet nepārvarami monumentāla, bet vistiņa (hmm, Mārtiņu gailis) – pārāk ikdienišķi svētku galdam.

Mūsu sadarbības partneri