Slinkie tīteņi

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Kad nav laika gatavot īstos kāpostu tīteņus, izlīdzamies ar slinko variantu. Tie nudien ir tikpat garšīgi, vienīgi izskata ziņā nevar sacensties ar saviem čaklajiem brāļiem tīteņiem. Tāpēc šo ēdienu vislabāk ēst mājās, ģimenes lokā, tas nederēs svētku galdam. Bet ikdienas steigā šis ir lielisks risinājums gan ātrām pusdienām, gan vakariņām.

Mūsu mājās garšo kopā ar kartupeļiem un marinētiem gurķīšiem.

Precīzas sastāvdaļu proporcijas nav svarīgas. Katru reizi var gatavot mazliet atšķirīgi, bet noteikti būs garšīgi.

Sastāvdaļas

  • Gabals kāpostgalvas
  • 500 g jauktas maltās liellopu un cūkgaļas
  • 1 vidējs sīpols
  • Tomātu mērce pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
  • Saldais vai skābais krējums
  • Pēc garšas 1 ēdamkarote ķimeņu sēklu
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis
  • Marinēti gurķi piedevām

Soļi

Solis 1

Kāposta lapas sagriež nelielos gabaliņos.

Solis 2

Sīpolu nomizo un smalki sagriež.

Solis 3

Kāpostus katliņā apcep, var tā šerpāk, pat mazliet apdedzināt. Tad tos pārlej ar ūdeni un atstāj vārīties.

Solis 4

Uz pannas apcep sīpolus, pievieno malto gaļu, sāli un maltus melnos piparus, visu maisot apcep.

Solis 5

Kāpostiem katlā pievieno apcepto gaļas maisījumu un tomātu mērci.

Solis 6

Pievieno ķimenes, izmaisa un vāra, līdz kāposti mīksti.

Solis 7

Krūzītē pāris karotes miltu atšķaida ar aukstu ūdeni un ietumē mērci.

Solis 8

Mērcei var pievienot skābu krējumu, sāli un piparus pēc garšas.

Solis 9

Visu rūpīgi izmaisa. Gatavs.

Solis 10

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni un marinētiem gurķīšiem.

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Klučkas

Klučkas

Klučkas ir Vidzemes novada ēdiens. Recepte nāk no Līgas Ivanovas ģimenes Skrīveros. Ģimenē klučkas vienmēr taisījuši pēc lielākiem rudens darbiem, atceras Līgas mamma Rasma Volfārte. Tad sēdušies visi kopā pie saimes galda.

Ratatujs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatujs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatujs ir dārzeņu ēdiens, kurā vasaras krāsas un garšas izpaužas visā pilnībā. To pagatavojām no dārzniecības “Dobītes” varenās ražas, ar ko ciemošanās reizē mūs apdāvināja Sandra Marcinkēviča.

Mūsu sadarbības partneri