Plānās pankūkas ar spinātiem, lakšiem un biezpienu

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

04/05/2014

Vēl viena recepte ar lakšiem. Ja ir tāda teorija, ka veči ar kečupu un majonēzi var apēst arī zāģu skaidas, tad līdzīgi ir ar pankūkām. Tajās var ietīt visu ko, un varbūt tā var iebarot pavasara vitamīnus bērniem, kuri citādi pret spinātiem un citiem zaļumiem ir ļoti skeptiski.

Šādas pankūkas var pasniegt satītas, vai arī sagriezt gabaliņos un rotāt ar skābu krējumu. Labi garšo gan siltas, gan atdzisušas.

Kā cept pankūkas, bildes skatīt šeit.

#Veģetārs ēdiens #Viegli pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 250 g kviešu miltu (miltus parasti beru uz acumēru, te bija mazāk par 2 krūzēm)
  • 250 ml piena
  •  ūdens
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 20 g sviesta
  • eļļa vai sviests cepšanai pēc izvēles

    Pildījumam

    • 200 g biezpiena
    • 200 g spinātu
    • Saišķis lakšu un/vai
    • 2 daiviņas ķiploka
    • Šķipsna sāls

    Pasniegšanai

    • Skābs krējums

    Soļi

    Solis 1

    Miltus ber bļodā, bedrītē iesit olas, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri, tievā strūkliņā lejot pienu, mīklu sāk maisīt ar putojamo slotiņu. Sākumā mīklai jābūt tik biezai, lai būtu viendabīga konsistence un nerastos kunkuļi.

    Solis 2

    Maisot pakāpeniski piejauc ūdeni. Gatavai mīklai ir salda krējuma konsistence.

    Solis 3

    Izkausē un piejauc sviestu. Atstāj uz pusstundu sabriest. Ja vajadzīgs, atšķaida vēl nedaudz ar ūdeni.

    Solis 4

    Uzkarsē ar eļļu ieziestu pannu un ar kausiņu lej mīklu, pannu turot slīpi un mīklu izlīdzinot vienmērīgi pa visu pannu.

    Solis 5

    Apcep no vienas puses.

    Solis 6

    Apmet otrādi.

    Solis 7

    Apcep no otras puses zeltaini brūnu.

    Solis 8

    Liek šķīvī un cep nākamo pankūku.

    Solis 9

    Gatavo pildījumu. Spinātus un lakšus noskalo un ātri apcep pannā, kur izkausēts sviests. Ja pievieno ķiplokus, tos arī nedaudz apcep kopā ar zaļumiem.

    Solis 10

    Zaļumus kopā ar biezpienu liek bļodā, pievieno sāli, visu sablendē viendabīgā masā.

    Solis 11

    Pankūkas pilda, sarullē un apcep vēl nedaudz pirms pasniegšanas. Ēdot var pievienot skābu krējumu.

    Mūsu grāmata

    Izpārdota!

    Saistītās receptes

    Koča. Grūbu biezputra

    Koča. Grūbu biezputra

    10. oktobrī atzīmē Starptautisko putras dienu. Tam par godu dalīsimies ar kočas recepti. Šo gardo miežu grūbu putru mums gatavoja Edīte Krastiņa, saimniece no Rūjienas puses. Un gatavoja to īstā maizes krāsnī.

    Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

    Dārzeņi un sēnes sarkanvīnā

    Ja man būtu restorāns, es šo recepti iekļautu pastāvīgajā ēdienkartē, tik laba tā ir. Iedvesmu smēlos veģetāro ēdienu pavārgrāmatā “Green Kitchen at Home: Quick and Healthy Vegetarian Food for Every Day” (David Frenkiel, Luise Vindahl, 2017) publicētā receptē “Beet bourguignon”.

    Mārtiņdienas pīle pīlē

    Mārtiņdienas pīle pīlē

    Mārtiņdienai, kā zināms, piestāv kāds putna cepetis. Vesela putna cepetis nav ikdienas ēdiens, to nevar tā – viens-divi-gatavs, bet svētku reizēs tas ir lielisks. Pīle ir laba, ja zoss šķiet nepārvarami monumentāla, bet vistiņa (hmm, Mārtiņu gailis) – pārāk ikdienišķi svētku galdam.

    Mūsu sadarbības partneri