Piparkūku rotāšana

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Šogad Garšīgajai Latvijai piparkūkas cepa un rotāja jaunās mākslinieces Ingūna Levša, Vivianna Maria Staņislavska, Milda Ošiņa no LMA un apmaiņas studente no Bratislavas Zuzana Hánová (vēl līdz 30. decembrim variet apmeklēt Jarmarku Latvijas Mākslas akadēmijā, kur ir arī viņu darbi). Palīdzību neliedza arī IT students Reinis Znotiņš no RTU, kurš savulaik absolvējis Rīgas centra daiļamatniecības pamatskolu. Liels paldies jautrajai kompānijai – piparkūku rotāšana lielā saimē iegūst pavisam citu iedvesmu, apgriezienus un jautrību.

Šādi rotātas piparkūkas ir ļoti jaukas dāvanas, tās var rotāt, piedomājot par katru apdāvināmo, viņa interesēm un raksturu. Unikālas, siltu roku mīcītas, ar apņēmību rullētas, ar mīlestību rotātas, tās priecēs gan acis, gan vēderus.

Ja vēlaties piparkūku mīklu gatavot paši, recepte šeit. Turpat atradīsiet arī informāciju, kā pagatavot olbaltumu glazūru.

Kā rakstījusi zviedru rakstniece Tūve Jānsone, „jo mazāks esi tu pats, jo lielāki ir Ziemassvētki”. Īpaši jauka piparkūku cepšana ir ģimenēs ar bērniem. Pieaugušajiem šī ir tā reize gadā, kad var pamodināt bērnu sevī un ļauties vienkāršam priekam, darbojoties ar krāsām, faktūrām un formām. Azarts un gandarījums garantēts. Novēlam visiem piparkūku smaržas pilnu māju, kas ir labākais svētku priekšvēstnesis!

Šogad izmantojām Iļģuciema maiznīcas piparkūku mīklu.

Tā ir mūsu iecienītākā no gatavajām nopērkamajām mīklām. Augsti vērtējam, ka sastāvā nav mākslīgo konservantu, toties ir īsts sviests.

Sastāvdaļas

  • Piparkūku mīkla
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pēc izvēles

  • pūdercukurs
  • olas baltums
  • rieksti
  • sēkliņas
  • rozā pipari
  • apelsīnu miziņas
  • svaigas vai saldētas ogas
  • cukura dekori
  • šokolādes skaidiņas
  • krāsainas sakņu sulas
  • piparmētru eļļa
  • piparmētru lapiņas
  • citronu sula
  • cukāti

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Medus piparkūkas

Medus piparkūkas

Mājās gatavota piparkūku mīkla ir īsta mīkla. Vismaz tā tas bija man līdz šim gadam. Beidzot TAS ir noticis: esmu izveidojusi savu ideālo recepti.

Rudzu piparkūkas

Rudzu piparkūkas

Ar piparkūku recepti dalāmies pašā Ziemassvētku priekšvakarā. Zināms, ka labāk mīklu gatavot kādu laiku iepriekš un nobriedināt, bet būs labi arī tad, ja samīcīsiet to tikai kādu dienu vai pat dažas stundas pirms cepšanas.

Šokolādes piparmētru bezē cepumi

Šokolādes piparmētru bezē cepumi

Piparmētru un šokolādes savienību allaž esmu meklējusi un ar prieku baudījusi gan konfektēs, gan saldējumā, gan šokolādes tāfelītēs.

Mūsu sadarbības partneri