Piparkūku rotāšana. Nenopietni

Ķimeņu kartupeļu cepumi

Ķimeņu cepumi ļoti piestāv laikam starp Jāņiem un Pēteriem. Cepumi ir ļoti, patiešām, ļoti garšīgi. Ja cepsi tos viesībām, cepumi pazudīs zibenīgi, to zinām no pieredzes.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Aplūkojot gatavo piparkūku klāstu, radās iespaids, ka uz galda sarindotajiem eņģeļiem, zaķiem un aitām ir ļoti dažādi raksturi – no palaidnīgiem līdz šķelmīgiem, šķiet, gudrība un intelekts arī iedalīts dažādi. Daži eksemplāri ir bezgala noslēpumaini. Acu skatieni – no izbrīnītiem līdz sapņainiem. Jautrākā kompānija ir sapulcēta šeit. Viņi ir to pelnījuši!

Piparkūkas cepa un rotāja jaunās mākslinieces Ingūna Levša, Vivianna Maria Staņislavska, Milda Ošiņa no LMA un apmaiņas studente no Bratislavas Zuzana Hánová (vēl līdz 30. decembrim variet apmeklēt Jarmarku Latvijas Mākslas akadēmijā, kur ir arī viņu darbi). Palīdzību neliedza arī IT students Reinis Znotiņš no RTU, kurš savulaik absolvējis Rīgas centra daiļamatniecības pamatskolu.

Ja vēlaties piparkūku mīklu gatavot paši, recepte šeit. Turpat atradīsiet arī informāciju, kā pagatavot olbaltumu glazūru.

Kaut kas no rezultāta

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Ķimeņu kartupeļu cepumi

Ķimeņu kartupeļu cepumi

Ķimeņu cepumi ļoti piestāv laikam starp Jāņiem un Pēteriem. Cepumi ir ļoti, patiešām, ļoti garšīgi. Ja cepsi tos viesībām, cepumi pazudīs zibenīgi, to zinām no pieredzes.

Medus piparkūkas

Medus piparkūkas

Mājās gatavota piparkūku mīkla ir īsta mīkla. Vismaz tā tas bija man līdz šim gadam. Beidzot TAS ir noticis: esmu izveidojusi savu ideālo recepti.

Rudzu piparkūkas

Rudzu piparkūkas

Ar piparkūku recepti dalāmies pašā Ziemassvētku priekšvakarā. Zināms, ka labāk mīklu gatavot kādu laiku iepriekš un nobriedināt, bet būs labi arī tad, ja samīcīsiet to tikai kādu dienu vai pat dažas stundas pirms cepšanas.

Mūsu sadarbības partneri