Omlete ar spinātiem

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Iecienīts pavasara ēdiens mūsu ģimenē. Koši zaļā apcepto spinātu krāsa rada skaidru pārliecību, ka pavasaris ir klāt, un nu tikai sāksies plaukšana un ziedēšana!

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes piena
  • Šķipsna sāls
  • Sauja spinātu
  • 6 šķēles bekona
  • Veģetāram variantam – eļļa un sviests cepšanai
  • Vēlams, lai pannai būtu stikla vāks, bet var arī bez tā iztikt.

Soļi

Solis 1

Olas, pienu un sāli saputo bļodā ar dakšiņu vienmērīgā masā.

Solis 2

Uz pannas apcep bekonu.

Solis 3

Pievieno spinātus un arī ātri apcep no abām pusēm.

Solis 4

Lej pāri olu masu

Solis 5

Pannai liek virsū vāku, nogriež pavisam mazu siltumu un vāku neņem nost, līdz omlete ir uzpūtusies.

Solis 6

Pēc vēlēšanās var ēst ar majonēzi vai kečupu. Garšīgi kopā ar dillēm, zaļiem salātiem, gurķiem vai tomātiem, rupju maizīti vai baltmaizes grauzdiņiem.

Solis 7

Ļoti labs dienas iesākums!

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Minhauzena nēģi

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Marinētas ceptas reņģes

Marinētas ceptas reņģes

Maija delikatese ir lapu reņģes. Mana vecmamma Ella Sondore, ģimenē saukta par Manīti, tās sacepa krietnu bļodu, skaistas, brūnas, ar kraukšķīgām astītēm, ko bērni parasti nočiepa, tikko reņģes noņemtas no pannas.

Lieldienu olu krāsošana 2019

Lieldienu olu krāsošana 2019

Katru gadu izmēģinām kādu jaunu olu krāsošanas metodi. Beidzot, beidzot esam tikuši pie ļoti skaistiem rozā toņiem! Agrākie mēģinājumi ar bietēm vai sārtām tējām cieta pilnīgu fiasko. Lieliskie sārtie toņi iekrāsojās no veikalā pirktas granātābolu sulas.

Mūsu sadarbības partneri