Marinēts ķirbis ar cidonijām

Aprikožu ievārījums. Aprikožu marmelāde

Aprikožu ievārījums ir jāvāra katru vasaru. Viens no pirmajiem ievārījumiem, ar ko atklāt sezonu, un tas ir viens no maniem visvisvis… nujā, kādai burciņai vienmēr ir jābūt ledusskapī.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

27/09/2014

Kopš bērnu dienām ķirbis man nav īpaši garšojis. Līdz brīdim, kad parādījās jaunās šķirnes. Mani mīļākie ķirbji marinēšanai ir Muskata šķirnes. Kopā ar cidonijām un garšvielām dzeltenie, stingrie gabaliņi ir atsvaidzinoši, maigi un mazliet kraukšķīgi. Galvenais tos nepārvārīt.

Marinēts ķirbis ir ideāla piedeva dažādiem rudens svētku ēdieniem, piemēram, pie Mārtiņdienas zoss vai gaiļa, vai arī ar putraimdesām brīvdienu rītos. Kad iestājas tumšais, drēgnais rudens laiks, ārā vairs nav krāsu un smaržu, ķirbis un cidonija ir kā saules baterijas rudens skumju nomāktiem grūtdieņiem.

#Vegāns ēdiens #Veģetārs ēdiens #Vienkārši pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Lēti pagatavojams

Sastāvdaļas

  • Gabals ķirbja (apmēram 700 g)
  • 3–4 cidonijas
  • 2 kanēļa mizas standziņas
  • 5 krustnagliņas
  • Cukurs, balzamiko etiķis pēc garšas

Soļi

Solis 1

Cidonijas iztīra, sagriež plānās šķēlītēs.

Solis 2

Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos.

Solis 3

Katliņā uzvāra ūdeni, liek klāt krustnagliņas, kanēli un cidonijas, pavāra dažas minūtes. Pagaršo skābumu, pievieno nedaudz balzamiko etiķa.

Solis 4

Pievieno ķirbja gabaliņus, uzvāra un ņem nost no uguns, kolīdz gabaliņi ir patīkamā konsistencē. Tiem nedrīkst ļaut vārīties par ilgu, lai tie neizšķīstu. Pārlej izkarsētā burciņā, aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsumā. Ēd kā piedevas pie gaļas ēdieniem vai tāpat.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Saistītās receptes

Aprikožu ievārījums. Aprikožu marmelāde

Aprikožu ievārījums. Aprikožu marmelāde

Aprikožu ievārījums ir jāvāra katru vasaru. Viens no pirmajiem ievārījumiem, ar ko atklāt sezonu, un tas ir viens no maniem visvisvis… nujā, kādai burciņai vienmēr ir jābūt ledusskapī.

Jāņogu čatnijs

Jāņogu čatnijs

Jāņogu čatnija burciņu mums uzdāvināja Barbara Smildzere, patiesībā jau klāt bija visa ģimene, kad mēs 2020. gada jūlijā ciemojāmies viņu šarmantajā mājā Rīgā, klusā Pārdaugavas ieliņā. Mājā, kurā ikviena istaba, kaktiņš vai plauktiņš liecina, ka šeit dzīvo mākslinieki un dizaineri.

Medus piparkūkas

Medus piparkūkas

Mājās gatavota piparkūku mīkla ir īsta mīkla. Vismaz tā tas bija man līdz šim gadam. Beidzot TAS ir noticis: esmu izveidojusi savu ideālo recepti.

Mūsu sadarbības partneri