Biezpiena plācenīši

Franču grauzdiņi

Šo it kā vienkāršo ēdienu gatavo paaudzēs, bet tas ļoti labi iet kopā ar tik mūsdienīgo zero waste koncepciju – nemetīsim ārā ēdienu, pat ja tas ir mazliet apkaltis un tāpat vairs nešķiet baudāms, tā pasaudzējot ne tikai pašu maciņus, bet arī planētas resursus.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Brīnišķīgas svētdienas brokastis vai jebkuras dienas vakariņas. Ļoti labs risinājums ledusskapī aizmirstam un pēc kāda laika atrastam biezpienam, kas svaigā veidā vairs nav baudāms.

Sastāvdaļas

  • 200 g vai vairāk biezpiena
  • Pāris sauju miltu
  • 1 ola
  • Nedaudz cukura
  • Šķipsniņa vanilīna cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Eļļa cepšanai
  • Skābs krējums un ievārījums kā piedevas

Soļi

Solis 1

Biezpienu, miltus, cukuru, sāli un olu samīca viendabīgā masā. Ja ir par šķidru vai līp pie rokām, miltus var piebērt vēl.

Solis 2

Veido plācenīšus, apvārta miltos un cep uz pannas gaiši dzeltenus.

Solis 3

Ēd ar skābu krējumu un ievārījumu pēc patikšanas.

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Franču grauzdiņi

Franču grauzdiņi

Šo it kā vienkāršo ēdienu gatavo paaudzēs, bet tas ļoti labi iet kopā ar tik mūsdienīgo zero waste koncepciju – nemetīsim ārā ēdienu, pat ja tas ir mazliet apkaltis un tāpat vairs nešķiet baudāms, tā pasaudzējot ne tikai pašu maciņus, bet arī planētas resursus.

Minhauzena nēģi

Minhauzena nēģi

Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.

Marinētas ceptas reņģes

Marinētas ceptas reņģes

Maija delikatese ir lapu reņģes. Mana vecmamma Ella Sondore, ģimenē saukta par Manīti, tās sacepa krietnu bļodu, skaistas, brūnas, ar kraukšķīgām astītēm, ko bērni parasti nočiepa, tikko reņģes noņemtas no pannas.

Mūsu sadarbības partneri