Kurzeme
Piektdiena, 15 maijs, 2015 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra un Valdis Ošiņi

Kur paēst laukos. No karbonādēm līdz ūdenskliņģeriem.

 

Ķoņu dzirnavas. Ūdenskliņģeri.

Pērn kopā ar “Lauku Ceļotāju” veidojām mazas grāmatiņas par Latvijas virtuvi latviešu angļu un vācu valodās, kā arī kulinārās kartes, kurās ar nelieliem aprakstiem ievietoti dažādi mazie ražotāji, krogi, restorāni un kafejnīcas. Tas viss šī gada janvārī brauca uz Berlīni un piedalījās Zaļajā nedēļā. Vāciešiem esot labi gājis pie sirds, gaidīsim nu ciemos. Uz papīra iespiestas kartes kādu laiku būs iespējams atrast “Lauku Ceļotāja” birojā, bet elektronisko formātu var aplūkot tiešsaistē: http://galerija.celotajs.lv/lv/f/Publ/2014/KulinaraKarte

http://www.celotajs.lv/lv/p/ebook/LatviesuEdieni2014#/Chapter_1

Ēdienu aprakstu grāmatiņas vairāk domātas cilvēkiem, kuri par latviešu virtuvi nezina neko vai gandrīz neko. Kartes gan noderēs ikvienam, kas vēlas iepazīt dažādus Latvijas novadus, kuros nav iepriekš izmēģinātu pusdienošanas vietu. Protams, papīra kartes ir īpaši vērtīgas brīžos, kad mežos vai pļavās nav iespējams pieslēgties modernākiem sakaru līdzekļiem. Lasīt vairāk.

Latgale
Pirmdiena, 1 maijs, 2017 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra Ošiņa

Buļbešņīki. Latgaliešu nacionālais ēdiens

 

Aija Kuzminska, buļbešņīki

Buļbešņīkus mums gatavoja Zeltmājās Kaunatas pagastā, un tas ir tradicionāls latgaliešu ēdiens. Recepti mājas saimniece Aija Kuzminska iemācījusies no sava tēva, kurš labi gatavojis, cepis gardas pankūkas un meistarojis dažādus citus ēdienus. Tēvs savulaik recepti mantojis no savas mammas. Par kuplo, radošo un raženo Kuzminsku ģimeni vairāk lasiet sadaļā Stāsti. Lasīt vairāk.

Vidzeme
Ceturtdiena, 16 novembris, 2017 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra Ošiņa

Kartupeļu pankūku torte

Kartupeļu pankūku torte

Inguna Plotka no Viesūnēnu mājām mums pagatavoja šo brīnumgardo, sāļo, silto torti. Kā jau iepriekš rakstījām, Ingunas lauku virtuvē virmo daždažādas smaržas un krāsas, kaut kas pašaudzēts kaltējas saišķos un buntēs, kaut kas burbuļo un čurkst, bet kaut kas garo un tvaiko. Viņa var uzburt ēdienu no pavisam ikdienišķām sastāvdaļām tā, lai tas būtu Piedzīvojums ar lielo burtu. Lasīt vairāk.

Zemgale
Piektdiena, 15 maijs, 2015 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra un Valdis Ošiņi

Kur paēst laukos. No karbonādēm līdz ūdenskliņģeriem.

 

Ķoņu dzirnavas. Ūdenskliņģeri.

Pērn kopā ar “Lauku Ceļotāju” veidojām mazas grāmatiņas par Latvijas virtuvi latviešu angļu un vācu valodās, kā arī kulinārās kartes, kurās ar nelieliem aprakstiem ievietoti dažādi mazie ražotāji, krogi, restorāni un kafejnīcas. Tas viss šī gada janvārī brauca uz Berlīni un piedalījās Zaļajā nedēļā. Vāciešiem esot labi gājis pie sirds, gaidīsim nu ciemos. Uz papīra iespiestas kartes kādu laiku būs iespējams atrast “Lauku Ceļotāja” birojā, bet elektronisko formātu var aplūkot tiešsaistē: http://galerija.celotajs.lv/lv/f/Publ/2014/KulinaraKarte

http://www.celotajs.lv/lv/p/ebook/LatviesuEdieni2014#/Chapter_1

Ēdienu aprakstu grāmatiņas vairāk domātas cilvēkiem, kuri par latviešu virtuvi nezina neko vai gandrīz neko. Kartes gan noderēs ikvienam, kas vēlas iepazīt dažādus Latvijas novadus, kuros nav iepriekš izmēģinātu pusdienošanas vietu. Protams, papīra kartes ir īpaši vērtīgas brīžos, kad mežos vai pļavās nav iespējams pieslēgties modernākiem sakaru līdzekļiem. Lasīt vairāk.

© 2010 Garšīgā Latvija. Visas tiesības aizsargātas