Cepti vistas stilbiņi

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Sen aiz kalniem laiki, kad pie pusdienām saklāta galda pieauga spriedze, kuram no laimīgajiem tiks abi ceptas vistas stilbiņi, un to nevarēja būt vairāk par diviem. Kopš vistu fabrikas lepojas ar labi audzinātiem broileriem, par kuru audzēšanu detaļās laikam labāk neko nezināt, stilbiņu pietiek visiem.

Esam baudījuši visādus pagatavošanas veidus, bet mūsu iecienītākais ir un paliek pavisam vienkāršs – stilbiņi, ķiploki, sāls un pipari. Piedevām ir divi varianti – krāsnī cepti dārzeņi vai krāsainie rīsi. Šoreiz pievienojam rīsus.

Sastāvdaļas

  • 12 vistu stilbiņi
  • 2 lieli burkāni
  • 4 – 5 ķiploka daiviņas
  • nedaudz eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Piedevām

  • 1 krūze gargraudu rīsu
  • 2 krūzes ūdens
  • 1 krūze svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
  • sāls

Pasniegšanai

  • laba tomātu mērce

Soļi

Solis 1

Cepeškrāsni ieslēdz uz 200 °C, režīmā ar ventilatoru.

Solis 2

Stilbiņus nomazgā, nosusina, liek bļodā.

Solis 3

Burkānus nomizo, sagriež garenās šķēlēs, liek pie gaļas.

Solis 4

Nomizo un sasmalcina ķiplokus, pievieno stilbiņiem un burkāniem.

Solis 5

Stilbiņus un burkānus pārkaisa ar sāli, pievieno nedaudz eļļas un kārtīgi izmaisa, lai gaļa un burkānu gabali būtu vienmērīgi pārklāti ar eļļas, ķiploku un sāls maisījumu.

Solis 6

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, kārto pamīšus stilbiņus un burkānus, gaļai pārkaisa maltus melnos piparus. Liek krāsnī cepties.

Solis 7

Uzvāra katliņā 2 krūzes ūdens, pievieno šķipsnu sāls, pieber 1 krūzi rīsus, uzliek vāku un samazina plīts siltumu uz minimālo (es uz elektriskās plīts lieku režīmu 1). Uzbriedina rīsus instrukcijā paredzēto laiku.

Solis 8

Stilbiņus un burkānu gabalus, kad tie no vienas puses apcepušies brūni, apgriež uz otru pusi.

Solis 9

Kad gaļa brūna arī no otras puses, pārbauda gatavību – gaļai viegli jānāk nost no kaula un iedurot nedrīkst būt sārta sula. Stilbiņus liek bļodā, burkānus uz dēlīša sagriež mazos gabaliņos.

Solis 10

Kad rīsi gatavi, pievieno no cepešpannas vistas taukus, burkānu gabaliņus, zaļos zirnīšus, apmaisa un karsē vēl piecas minūtes. Pasniedz kopā ar stilbiņiem un labu tomātu mērci.

Mūsu grāmata

Saistītās receptes

Klučkas

Klučkas

Klučkas ir Vidzemes novada ēdiens. Recepte nāk no Līgas Ivanovas ģimenes Skrīveros. Ģimenē klučkas vienmēr taisījuši pēc lielākiem rudens darbiem, atceras Līgas mamma Rasma Volfārte. Tad sēdušies visi kopā pie saimes galda.

Ratatujs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatujs no Dobīšu dārzeņiem

Ratatujs ir dārzeņu ēdiens, kurā vasaras krāsas un garšas izpaužas visā pilnībā. To pagatavojām no dārzniecības “Dobītes” varenās ražas, ar ko ciemošanās reizē mūs apdāvināja Sandra Marcinkēviča.

Mūsu sadarbības partneri