Sestdiena, 27 septembris, 2014 - Gatavo
Foto: Valdis Ošiņš Pierakstīja: Sandra Ošiņa

Brūkleņu ievārījums

Bruklenu_zapte_VO_8260713

Mūsu ģimenē dažu gadu var iztikt bez aveņu vai zemeņu ievārījuma, bet brūklenes ir pilnīgi noteikti nepieciešamas. Bez tām nav baudāmas putraimdesas, arī kūkas ar brūkleņu ievārījumu ir jācep, bez tām nu nekādi. Veikalā nopērkamais ievārījums nekad nav tieši tāds kā mājās vārītais. Ir svarīgs noteikts skābums, saldums, rūgtenums, garšvielu buķete, ogu un augļu konsistence. Mūsu oma ir azartiska ogu lasītāja un ievārījumu vārītāja, par ko viņai esam ļooooti pateicīgi.

Vecajā Ulmaņlaiku pavārgrāmatā izlasīju interesantu ieteikumu – augļu gabaliņus nelikt klāt visus uzreiz, bet pa daļām. Tā esot gan skaistāk, gan gardāk. Būs citā gadā jāizmēģina, tad rakstīsim, vai tā tiesa.

Paldies Norai Daknei, kuras skaistā stikla bļodiņa redzama fotogrāfijā!

Sastāvdaļas

Brūklenes

Skābas šķirnes āboli

Cukurs

Malts kanēlis

Krustnagliņas

Darba gaita

Ābolus nomizo, iztīra serdes, sagriež šķēlītēs. Katlā lej nedaudz ūdens, ieber brūklenes, ābolus, cukuru un garšvielas. Uzvāra, uz lēnas uguns vāra, līdz ogas izšķīdušas un āboli mīksti. Lej tīrās, izplaucētās burciņās, aizskrūvē vāciņus, un dažām stundām noliek ar vāciņu uz leju, kamēr atdziest. Apgriež otrādi, uzglabā vēsā vietā.

2 komentāri

  1. rjushuks
    08/04/2015 at 23:00

    neredzu recepti :(

    • garsigi
      09/04/2015 at 00:25

      Paldies par šo ziņu, tūlīt meklēsim, kādi ļaunie spēki pazudinājuši recepti!

Komentēt

© 2010 Garšīgā Latvija. Visas tiesības aizsargātas