Biezpiena krēms ar dzērvenēm

Rabarberu sukādes un sīrups

Krāšņie rabarberu kāti Latvijas dārzos ir kā starta šāviens ziemas krājumu sezonas atklāšanai. Tie mēdz būt dažādu šķirņu – tievāki un resnāki, zaļi un sārti. Sārtie un tievie labi noderēs sukāžu un sīrupa gatavošanai.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Biezpiena krēms ir biezpiena tortes brālēns, radies, meklējot jaunus sabiedrotos dzērveņu mērcei. Uz gada nogales svētkiem esam krēmam esam pievienojuši kaltētas dzērveņogas un zaļos pistāciju riekstus (NESĀLĪTUS!), kā arī zaļas un sarkanas marmelādes. Piedevām var izmantot jebkurus citus augļus, ogas, riekstus, kas garšo un atrodami saimniecībā.

Ēdiens, kurš vienlaicīgi ir gan garšīgs, gan veselīgs, gan skaists, gan vienkārši pagatavojams. No mūsu biezpiena. Un mūsu dzērvenēm. Mūsu skaistajā ziemā.

Sastāvdaļas

  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 200 ml salda krējuma
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) cukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 50 g marmelādes
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 50 ml (apmēram) auksta piena
  • 50–100 g kaltētu dzērveņu vai citu augļu/ogu pēc izvēles
  • 50–100 g izlobītu pistācijas riekstu (NESĀLĪTU!) vai citu riekstu pēc izvēles

    Dzērveņu mērcei

    • 1 glāze dzērveņu ogu (250 ml) – es dodu priekšroku dabā augušajām mazajām purva dzērvenēm
    • 100 g cukura
    • 2–3 ēdamkarotes kartupeļu miltu

    Soļi

    Solis 1

    Biezpienu sajauc ar cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

    Solis 2

    Sagriež gabaliņos un pievieno marmelādes, riekstus un ogas, izmaisa.

    Solis 3

    Ieeļļo porciju bļodiņas.

    Solis 4

    Želatīnu aplej ar aukstu pienu, lai uzbriest. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

    Solis 5

    Pēdējo uzmanīgi iecilā saputotu krējumu.

    Solis 6

    Masu lej ietaukotajās bļodiņās…

    Solis 7

    … un atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas.

    Dzērveņu mērce

    Solis 8

    Dzērvenes sablendē.

    Solis 9

    Caur sietu atdala no miziņām.

    Solis 10

    Sulai pievieno 500 ml ūdens, pievieno cukuru un uzvāra.

    Solis 11

    Pievieno ar aukstu ūdeni sajauktus kartupeļu miltus, uzvāra, nogaršo, ja vēlas saldāku, pievieno vēl maķenīt cukura. Atdzesē.

    Solis 12

    Pasniedz krēmu ar mērci, rotājot ar ogām un marmelādes gabaliņiem.

    Mūsu grāmata

    Izpārdota!

    Saistītās receptes

    Rabarberu sukādes un sīrups

    Rabarberu sukādes un sīrups

    Krāšņie rabarberu kāti Latvijas dārzos ir kā starta šāviens ziemas krājumu sezonas atklāšanai. Tie mēdz būt dažādu šķirņu – tievāki un resnāki, zaļi un sārti. Sārtie un tievie labi noderēs sukāžu un sīrupa gatavošanai.

    Rabarberu deserts ar auzu kraukšķi

    Rabarberu deserts ar auzu kraukšķi

    Rabarberu deserts ir pirmais pavasara saldēdiens, ar kuru atklājam Latvijas dārza labumu sezonu. Kolīdz zaļās, krunkainās lapas un spēcīgie kāti izlaužas no zemes, meklējam plātsmaižu, kūku un saldēdienu receptes, dungojot dziesmu “uzminēšu, uzminēšu, ja tik tu man ļausi…”.

    Apelsīnu krēma deserts ar bezē

    Apelsīnu krēma deserts ar bezē

    Šogad ziema ar sauli mūs nelutina, svina pelēkas dienas nomaina cita citu. Līdz pavasarim vēl laiciņš jāgaida, un jāmeklē pēc kāda prieka un enerģijas avota, lai dziļā tumsas bedrē neiekristu mentāli un fiziski. Te palīgā var nākt apelsīni. Oranžās, smaržīgās bumbas, pilnas sulas un vitamīnu, skaistas kā vakara saulīte.

    Mūsu sadarbības partneri