Biezpiena krēms ar dzērvenēm

Rožu ievārījums

Šī bija sestdiena pašā septembra nogalē, kad sēdi ar draugiem maigas saules gaismas pielietā dārzā, un ir tik labi, ka visas raizes, rūpes un stress paliek ārpus. Kopā sanākušas četras paaudzes, visi rosās, bērni dauzās, kāds grilē gaļu, kāds cep kartupeļus, no siltumnīcas ceļo smaržīgu ķirštomātu bļoda, kāds klāj galdu, visiem pa vidu riņķo mazais suns Bruno un lielais suns Susuriņš.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Biezpiena krēms ir biezpiena tortes brālēns, radies, meklējot jaunus sabiedrotos dzērveņu mērcei. Uz gada nogales svētkiem esam krēmam esam pievienojuši kaltētas dzērveņogas un zaļos pistāciju riekstus (NESĀLĪTUS!), kā arī zaļas un sarkanas marmelādes. Piedevām var izmantot jebkurus citus augļus, ogas, riekstus, kas garšo un atrodami saimniecībā.

Ēdiens, kurš vienlaicīgi ir gan garšīgs, gan veselīgs, gan skaists, gan vienkārši pagatavojams. No mūsu biezpiena. Un mūsu dzērvenēm. Mūsu skaistajā ziemā.

Sastāvdaļas

  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 200 ml salda krējuma
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) cukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 50 g marmelādes
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 50 ml (apmēram) auksta piena
  • 50–100 g kaltētu dzērveņu vai citu augļu/ogu pēc izvēles
  • 50–100 g izlobītu pistācijas riekstu (NESĀLĪTU!) vai citu riekstu pēc izvēles

    Dzērveņu mērcei

    • 1 glāze dzērveņu ogu (250 ml) – es dodu priekšroku dabā augušajām mazajām purva dzērvenēm
    • 100 g cukura
    • 2–3 ēdamkarotes kartupeļu miltu

    Soļi

    Solis 1

    Biezpienu sajauc ar cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

    Solis 2

    Sagriež gabaliņos un pievieno marmelādes, riekstus un ogas, izmaisa.

    Solis 3

    Ieeļļo porciju bļodiņas.

    Solis 4

    Želatīnu aplej ar aukstu pienu, lai uzbriest. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

    Solis 5

    Pēdējo uzmanīgi iecilā saputotu krējumu.

    Solis 6

    Masu lej ietaukotajās bļodiņās…

    Solis 7

    … un atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas.

    Dzērveņu mērce

    Solis 8

    Dzērvenes sablendē.

    Solis 9

    Caur sietu atdala no miziņām.

    Solis 10

    Sulai pievieno 500 ml ūdens, pievieno cukuru un uzvāra.

    Solis 11

    Pievieno ar aukstu ūdeni sajauktus kartupeļu miltus, uzvāra, nogaršo, ja vēlas saldāku, pievieno vēl maķenīt cukura. Atdzesē.

    Solis 12

    Pasniedz krēmu ar mērci, rotājot ar ogām un marmelādes gabaliņiem.

    Mūsu grāmata

    Saistītās receptes

    Rožu ievārījums

    Rožu ievārījums

    Šī bija sestdiena pašā septembra nogalē, kad sēdi ar draugiem maigas saules gaismas pielietā dārzā, un ir tik labi, ka visas raizes, rūpes un stress paliek ārpus. Kopā sanākušas četras paaudzes, visi rosās, bērni dauzās, kāds grilē gaļu, kāds cep kartupeļus, no siltumnīcas ceļo smaržīgu ķirštomātu bļoda, kāds klāj galdu, visiem pa vidu riņķo mazais suns Bruno un lielais suns Susuriņš.

    Maizes zupa

    Maizes zupa

    Kas latviešu virtuvē ir maizes zupa, mūsu nacionālais ēdiens? Rudzu maize ir mūsu lepnums un pamatvērtība, ar stipru garšu un augstu uzturvērtību. No sakaltētas un grauzdētas rupjmaizes, garšvielām, žāvētiem augļiem un ogām vārām saldo zupu, ko ēdam atdzesētu ar sakultu putukrējumu.

    Tiramisu

    Tiramisu

    “Tira mi su” itāļu valodā nozīmē “cel mani augšup”. Par deserta izcelsmi var atrast dažādas leģendas.

    Mūsu sadarbības partneri