Biezpiena krēms ar dzērvenēm

Tiramisu

“Tira mi su” itāļu valodā nozīmē “cel mani augšup”. Par deserta izcelsmi var atrast dažādas leģendas.

Ievads

Teksts: Sandra Ošiņa

Foto: Valdis Ošiņš 

Biezpiena krēms ir biezpiena tortes brālēns, radies, meklējot jaunus sabiedrotos dzērveņu mērcei. Uz gada nogales svētkiem esam krēmam esam pievienojuši kaltētas dzērveņogas un zaļos pistāciju riekstus (NESĀLĪTUS!), kā arī zaļas un sarkanas marmelādes. Piedevām var izmantot jebkurus citus augļus, ogas, riekstus, kas garšo un atrodami saimniecībā.

Ēdiens, kurš vienlaicīgi ir gan garšīgs, gan veselīgs, gan skaists, gan vienkārši pagatavojams. No mūsu biezpiena. Un mūsu dzērvenēm. Mūsu skaistajā ziemā.

Sastāvdaļas

  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 200 ml salda krējuma
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) cukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 50 g marmelādes
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 50 ml (apmēram) auksta piena
  • 50–100 g kaltētu dzērveņu vai citu augļu/ogu pēc izvēles
  • 50–100 g izlobītu pistācijas riekstu (NESĀLĪTU!) vai citu riekstu pēc izvēles

    Dzērveņu mērcei

    • 1 glāze dzērveņu ogu (250 ml) – es dodu priekšroku dabā augušajām mazajām purva dzērvenēm
    • 100 g cukura
    • 2–3 ēdamkarotes kartupeļu miltu

    Soļi

    Solis 1

    Biezpienu sajauc ar cukuru, uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu, piejauc masai.

    Solis 2

    Sagriež gabaliņos un pievieno marmelādes, riekstus un ogas, izmaisa.

    Solis 3

    Ieeļļo porciju bļodiņas.

    Solis 4

    Želatīnu aplej ar aukstu pienu, lai uzbriest. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un piejauc biezpienam.

    Solis 5

    Pēdējo uzmanīgi iecilā saputotu krējumu.

    Solis 6

    Masu lej ietaukotajās bļodiņās…

    Solis 7

    … un atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas.

    Dzērveņu mērce

    Solis 8

    Dzērvenes sablendē.

    Solis 9

    Caur sietu atdala no miziņām.

    Solis 10

    Sulai pievieno 500 ml ūdens, pievieno cukuru un uzvāra.

    Solis 11

    Pievieno ar aukstu ūdeni sajauktus kartupeļu miltus, uzvāra, nogaršo, ja vēlas saldāku, pievieno vēl maķenīt cukura. Atdzesē.

    Solis 12

    Pasniedz krēmu ar mērci, rotājot ar ogām un marmelādes gabaliņiem.

    Mūsu grāmata

    Saistītās receptes

    Tiramisu

    Tiramisu

    “Tira mi su” itāļu valodā nozīmē “cel mani augšup”. Par deserta izcelsmi var atrast dažādas leģendas.

    Biezpiena sacepums

    Biezpiena sacepums

    Biezpiena sacepums ir ļoti latvisks saldais ēdiens. Lai tas izdotos īsteni labs, biezpienam jābūt svaigam un mīkstam, tam nevajadzētu būt graudainam, skābam vai pārāk sūkalainam.

    Cepti āboli

    Cepti āboli

    Cepti āboli var būt pavisam parasts darbdienas kārums…

    Mūsu sadarbības partneri